Sunday, February 7, 2016

6/2 Mια βραδιά αφιερωμένη στην Sarah Records στον 'Συνδετήρα' . Το MUSIC ON LINE ήταν εκεί.

Μια διαφορετική βραδιά είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το βράδυ του Σαββάτου 6 Φλεβάρη στον πολυχώρο 'Συνδετήρας' που βρίσκεται στην Αλ. Υψηλάντου 146  στην Πάτρα.

Η ομάδα Make me happy ήρθε στην Πάτρα για πρώτη φορά για να μας παρουσιάσει μια βραδιά αφιερωμένη στην Sarah Records, αποτελούμενη από τρία ξεχωριστά events. Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση στην Αθήνα, οι “Make me happy” ήρθαν με το μουσικό ντοκιμαντέρ «My Secret World: The Story of Sarah Records» στις αποσκευές τους, το οποίο και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Παράλληλα, στον χώρο του Συνδετήρα φιλοξενήθηκε και έκθεση με την πλήρη σειρά των βινυλίων της εταιρείας, καθώς και άλλα σπάνια αντικείμενα όπως fanzines, t-shirts και LPs. Η βραδιά ολοκληρώθηκεμε ένα πάρτυ υπό τους ήχους της θρυλικής δισκογραφικής με τους Ian Skiadas και TheKids OfDistinction στα decks. Ακούστηκαν και πιο αργά κομάτια των 80s - 90s από  Pulp , New order , Chills.... 



Λίγα λόγια για τη Sarah Records:
Η Sarah Records υπήρξε μία πολύ σπουδαία βρετανική δισκογραφική εταιρεία που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1987 στο Bristol της Αγγλίας από τον Matt Haynes και την Clare Wadd και συνδέθηκε σημαντικά με την indie pop σκηνή από την δημιουργία της έως τα μέσα της δεκαετίας του '90. Μακριά από το Λονδίνο που τότε ήταν το κέντρο του μουσικού ενδιαφέροντος, μπάντες όπως οι The Field Mice, οι The Orchids, οι Αnother Sunny Day, οι Heavenly κλπ έχτιζαν σιγά σιγά το μύθο της Sarah Records με μελωδίες αξέχαστες που αγαπήσαμε όσο λίγες. Το 1995, ύστερα από 100 ποπ κυκλοφορίες (κυρίως singles), υπέροχα άλμπουμ και fanzines, γράφτηκε και το οριστικό τέλος, αφήνοντας πίσω όμως μια σπουδαία μουσική κληρονομιά για όλα τα indie pop γκρουπ που ακολούθησαν στη συνέχεια.



Το ντοκιμαντέρ:
Το μουσικό ντοκιμαντέρ «My Secret World: The Story Of Sarah Records» σκηνοθετήθηκε από τη Lucy Dawkins και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2014, ύστερα από 4 χρόνια προετοιμασίας. Τόσο οι ιδρυτές του label, όσο και αγαπημένοι καλλιτέχνες, μέσα από τις συνεντεύξεις μιλούν για όλες τις εμπειρίες της εποχής, ανάμεσά τους ο Harvey Williams των Another Sunny Day, η Amelia Fletcher των Heavenly, o Paul Stewart των Blueboy και άλλοι πολλοί.

Η ομάδα “Make me happy”:

Οι “Make me happy” (Γιάννης Σκιαδάς, Νίκος Pierrepoint, Δημήτρης Γονέος, Ηλίας Καβαλαγιός και Βασίλης Πολύχρονος) συνιστούν μια ομάδα ανθρώπων, μια indie pop σύμπραξη που έχει ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για την κιθαριστική και electro pop μουσική από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα. Ασχολούμενοι ενεργά με την indie pop όλα αυτά τα χρόνια, είτε ατομικά, είτε μέσα από μικρότερες ομάδες, σχημάτισαν τους “Make me happy” μέσα στο 2015, με βασικό στόχο την αναβίωση και επαναφορά της αγαπημένης τους μουσικής στο προσκήνιο της εποχής.

Περάσαμε πολύ καλα και αναπολύσαμε αγαπημένους ήχους που δεν ακολυμε εύκολα τελευταία!



No comments: