Tuesday, February 23, 2016

22- 2- 2016

-  Με την ευκαιρία του νέου της δίσκου Dig In Deep, η Bonnie Raitt
έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο Rolling Stone. Εκεί, μεταξύ άλλων, διέψευσε όσους ισχυρίζονται ότι το τραγούδι "The Comin' Round Is Going Through" είναι γραμμένο για τον Donald Trump («έχει γραφτεί πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του») και μίλησε για τα δικά της πολιτικά πιστεύω, που εναρμονίζονται με τα περισσότερα απ' όσα υποστηρίζει ο Bernie Sanders. Δήλωσε ωστόσο πως δεν είναι και τόσο σίγουρη ότι ο Sanders μπορεί να κερδίσει την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών «διασκεδάζω όμως που έχει ρίξει τη Χίλαρι Κλίντον μες στη φωτιά, τα έχει βρει σκούρα απέναντί του κι έτσι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει όσα της θέτει και δεν τη βολεύουν».Στην ίδια συνέντευξη, η Raitt δηλώνει την αγάπη της για τη φωνή της Adele, ενώ όταν ο David Ritz του Rolling Stone της θυμίζει όσα είχε πει ο B.B. King για εκείνη πριν πεθάνει, ανακηρύσσοντάς τη στην «καλύτερη εν ζωή slide κιθαρίστρια»,
γελάει: «Δεν ξέρεις πόσο το εκτιμώ αυτό, όμως όταν ξεκίνησα δεν πίστευα στα σοβαρά ότι θα μπορούσα να ζήσω από τη μουσική. Και είχα κι αυτή την άγουρη folk φωνή, την απεχθανόμουν. Μ' άρεσαν φωνές με μεγαλύτερη βαρύτητα». 

-  Pharrell Williams έχει λένε «μάτι» σε θέματα μόδας και μάλιστα έχει δώσει κατά καιρούς την υπογραφή του σε διάφορα ρούχα και αξεσουάρ. Γιατί λοιπόν να μην αποκτήσει κι αυτός την δική του εταιρία ρουχισμού, έστω και κατά το ήμιση;
Και τέτοιο θα σκέφτηκε μάλλον και ο ίδιος και έτσι πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία της G-Star RAW και του Pharrell Williams σύμφωνα, με την οποία ο δημοφιλής καλλιτέχνης γίνεται συνιδιοκτήτης της εταιρίας denim και εμπλέκεται στα διάφορα δημιουργικά επίπεδα της εταιρείας, από τις συλλογές, στη διαφήμιση και στην επιχειρηματική στρατηγική.
Σύμφωνα με τον Pharrell «Η G-Star είναι μια ανεξάρτητη στο πνεύμα και προοδευτική εταιρεία. Πιστεύω ότι θα είναι η καθοριστική μάρκα denim του 21ου αιώνα. Ανυπομονώ να γίνω μέρος αυτής της αποστολής και να συν-δημιουργώ το μέλλον της G-Star.» Από την άλλη και  πρόεδρος της εταιρίας  η Thecla Schaeffer, έκανε δηλώσεις για τον Pharrell λέγοντας: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε Pharrell στην αποστολή της G-Star, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον του denim μαζί».



-  To είπαν και το έκαναν! Οι Eagles of Death Metal δεν περίμεναν να περάσει πολύς καιρός πριν επιστρέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα όπως είχαν δηλώσει ότι σκοπεύουν να κάνουν μετά την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Bataclan τον Νοέμβριο που μας πέρασε, και στην οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.
Σε μία ωραία κίνηση που είχε ως κρυμμένο μήνυμα το ότι η μουσική, αλλά και η Τέχνη γενικότερα, οφείλει να νικάει τον φόβο το συγκρότημα εμφανίστηκε στον συναυλιακό χώρο Olympia του Παρισιού μπροστά σε 2000 φανς.
Ανάμεσα τους και αρκετά μέλη από το κοινό που βρέθηκε το μοιραίο βράδυ στο Bataclan.Όλοι τους παρακολούθησαν την συναυλία δωρέαν με ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ τη στιγμή κατά την οποία ο frontman του συγκροτήματος Jesse Hughes ζήτησε απ'όλους να κρατήσουν ενός λεπτού
σιγή στη μνήμη των θαυμάτων το στάδιο βυθίστηκε πραγματικά στη σιωπή και την συγκίνηση. 

-  Η Natalie Cole, μία μεγάλη φωνή της jazz και κόρη του σπουδαίου Nat King Cole έφυγε από τη ζωή Παραμονή Πρωτοχρονιάς από ανακοπή καρδιάς.
Τώρα οι υπεύθυνοι για την φετινή απονομή των βραβείων Grammy αποφάσισαν να την τιμήσουν στην βραδιά που έλαβε χώρα στο Staple's Center του Λος Άντζελες, μόνο που τα μέλη της οικογένειας της διάσημης τραγουδίστριας που παρακολούθησαν την εκδήλωση από το σπίτι τους θεώρησαν ότι το αφιέρωμα στην Cole δεν ήταν...αρκετό.
Συγκεκριμένα oι αδελφές της Timolin και Casey έκαναν λόγω για ένα «προσβλητικό» tribute από πλευράς της διοργάνωσης ενοχλημένες κυρίως από το γεγονός ότι η Cole δεν είχε το δικό της ξεχωριστό αφιέρωμα, όπως οι David Bowie, BB King και Glenn Fey, αλλά τιμήθηκε στο πλαίσιο ενός συνολικότερο memorial που έγινε προς τιμήν όλων των σημαντικών μουσικών που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε.
«Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε την απογοήτευση και τον θυμό μας για το tribute που έγινε για την αδελφή μας στην απονομή των Grammy Awards. Ένα tribute που φανερώνει έλλειψη εκτίμης και σεβασμού στο έργο και τη μνήμα της», ήταν η επίσημη δήλωση από την πλευρά των αδελφών Cole, ενώ ο γιος της Adam Yancy δήλωσε ότι ξέρει πως οι δικοί της θα βρουν παρηγορία στην αγάπη των θαυμαστών της σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Kula Shaker – K2.0

Επιστροφή στις ρίζες και συγκεκριμένα στο ντεμπούτο του 1996 με ήχους επηρεασμένους και από Ινδία.

-  Rosie Lowe – Control

Tο 25  - χρονο μοντέλο σε R&B δισκογραφική προσπάθεια.

-  Yoko Ono – yes , i’m a witch too

Remix τιυ δλισκου του 2007 με συμμετοχές σύγχρονων καλλιτεχνών.

-  Teen – Love yes

Ο τρίτος ποπ δίσκος από το group των αδελφών...

 - Jack Garratt – Phase

R&B – pop παίζει με ηλεκτρονικά στοιχεία , σε υποσχόμενο ντεμπούτο εδώ...

 - Wild Nothing – Life of pause

Τρίτος δίσκος για την νέα γενιά της indie pop rock.

-  Wolfmother – Victorious

Επιστροφή στις ρίζες και για τους Αυστραλούς hard rockers!

Playlist top – 20 

1(1) Sunflower Bean – Wall watcher
2(5)Richard Hawley – I still want you
3(4)David Bowie - Lazarus
4(6) The Last Shadow Puppets – Bad habits
5(2) Bill Ryder Jones – Wild roses
6(8) Eleanor Freidberger – Sweetest girl
7(11) Mystery Jets – Bubblegum
8(12)The Jezabels – Come alive
9(13)PJ Harvey – the wheel
10(14) Lilly Wood and The Prick – I love you
11(15)School of Seven Bells – On my heart
12(16) Primal Scream – Where the lights get in
13(17)Sivert Hoyem – Sleepwalking man
14(18)Lissie – hero
15(19)Get Well Soon – it’s a catalogue
16(20)Keoma – Protected
17(7)Savages - T.I.W.Y.G.
18(3) New Order – Trutti Frutti
19(9) Suede – Outsiders
20(-)Lush – Out of control

Single of the week
Lush – Out of control

Δισκογραφική επιστροφs!α 90﷽﷽﷽﷽αγαπημή μετά την επανασύνδεση των αγαπημένων της 4AD από τα 90s!


No comments: