Wednesday, January 6, 2016

4- 1- 2016

- Η Natalie Cole μπήκε στο τραγούδι με μια πολύ βαριά

κληρονομιά στις πλάτες της, όντας κόρη του θρυλικού Nat "King" Cole. Κατάφερε όμως κάτι που λίγοι επίγονοι κατορθώνουν, να αφήσει τελικά το δικό της αποτύπωμα στη soul μουσική, σφραγίζοντάς το με τις δικές της δυνάμεις: με την ποιότητα των ερμηνειών της και με κάμποσους αξιοσημείωτους δίσκους, που τράβηξαν την προσοχή ενός μεγάλου διεθνούς κοινού.Έμελλε ωστόσο να είναι η τελευταία μεγάλη απώλεια του μουσικού κόσμου για το 2015, καθώς πέθανε παραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν μπει το 2016, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου γεννήθηκε και έζησε όλη της τη ζωή. Ήταν 65 χρονών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε διάφορα –αδιευκρίνιστα– προβλήματα υγείας, τα οποία καθώς φαίνεται έβλαψαν ανεπανόρθωτα την καρδιά της.Ο γιος της Robert Yancy και οι αδερφές της Timolin & Casey ανακοίνωσαν επισήμως τον θάνατό της, λέγοντας πως «πέθανε όπως έζησε... Με αξιοπρέπεια, με δύναμη και με τιμή. Θα μας λείψει πολύ, θα μείνει αξέχαστη (unforgettable, οι fans θα καταλάβουν την αναφορά) στις καρδιές μας».

- Ο Alex Turner και ο Miles Kane έφτιαξαν το 2008 τους Last Shadow Puppets ακριβώς γι' αυτό το λόγο, κυκλοφόρησαν το "The Age Of The Understatement" και από κει και μετά παρέμεινε ασαφές αν θα συνέχιζαν να δουλεύουν μαζί.Νωρίτερα μέσα στο μήνα μας, όμως, οι δυο τους έδωσαν στη δημοσιότητας το πρώτο teaser trailer που αποκάλυπτε ότι το supergroup ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέο δίσκο μέσα στο 2016.Τώρα ένα δεύτερο teaser βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε μας κάνει να ανυπομονούμε περισσότερο. Σε αυτό βλέπουμε το συγκρότημα στο στούντιο αλλά και σε άλλες από κοινού δραστηριότητες, αποδεικνύοντας ακριβώς αυτό που λέγαμε παραπάνω. 

- Πριν από λίγες ημέρες είχε κυκλοφορήσει παντού η είδηση ότι o γιος της Madonna, Rocco, ο οποίος είναι 15 χρονών, σηκώθηκε και έφυγε άρον -άρον από τα μισά της περιοδείας της μάνας του και η βασίλισσα της ποπ έπαθε την πλάκα της ζωής της. Από εκείνη την ώρα το θέμα έχει γίνει πρωτοσέλιδο και η Madonna επιχείρησε ακόμα και με δικαστική απόφαση να τον φέρει πίσω προκειμένου να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί, χωρίς αποτέλεσμα προς το παρόν. Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων λοιπόν υπήρξε συνέχεια στο...οικογενειακό τους δράμα με την τραγουδίστρια να γράφει στο instagram «Καλά Χριστούγεννα στη λιακάδα της ζωής μου», και στη συνέχεια να ανεβάζει φωτογραφίες με τα υπόλοιπα παιδιά της να διασκεδάζουν τις ημέρες των γιορτών. Να πούμε βέβαια ότι η Madonna παρά την όλη φασαρία ξέρει που βρίσκεται ο γιος της, ο οποίος στράφηκε στον πατέρα του, τον διάσημο σκηνοθέτη Guy Ritchie αφού έφυγε στα μισά του "Rebel Hear Tour".

-  Υποθέτουμε ότι την ώρα που η Lady Gaga έγραφε το φετινό γράμμα
της στον Άγιο Βασίλη ΑΥΤΟ δεν θα το είχε στη λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να της φέρει για τα φετινά Χριστούγεννα. Το δώρο που η δισκογραφική της εταιρία της έκανε για τις γιορτές είναι πάντως πρωτότυπο και σίγουρα κάποιος δεν το περιμένει. Η τραγουδίστρια πόσταρε στο Instagram φωτογραφίες με ένα... λευκό πόνυ, γράφοντας από κάτω πως είναι το δώρο που της έστειλαν ο John Janick και ο Steve Berman από την Interscope Records.«Σήμερα στην πόρτα του σπιτιού μου παραδόθηκε ένας Λευκός Άγγελος από τον Παράδεισο,» έγραψε συμπληρωματικά η Gaga. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η δισκογραφική εταιρία της Λαίδης της κάνει ένα τελείως τρελό δώρο, πριν από κάνα δυο χρόνια της είχαν πάρει ένα μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος με το μονόγραμμα της παντού για να μετακινείται εύκολα το κορίτσι.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

- Rachel Platten – Wild fire

Kαι μετά την επιτυχία του Fight song έρχεται και ο ολοκληρωμένος δίσκος της τραγουδίστριας.

-  The Shires – Brave

Να την πούμε country pop την μουσική τους; Κάτι τέτοιο…

- Monica – Code red

Η μαύρη τραγουδίστρια επέστρεψε με πολλές hip hop συνεργασίες!

- Cage the Elephant – Tell me i’m pretty

Indie rock από Αμερικής μεριά..

- Christine and the Queens - Christine and the Queens

Pop με γαλλική σφραγίδα και γλώσσα.

- Adem – Seconds are acorns

Θυμίζει trip hop ο ήχος τους όπως είναι ιδιαίτερα χαμηλότονος.

Playlist top – 20  
1(1) The Chromatics- Shadow
2(2) Coldplay – Adventure of a lifetime

3(4) Polica – Lime habit
4(5) Daughter – Numbers
5(8) Cage the Elephant – Trouble
6(9) Beach House – Majorette
7(10)New Order – Trutti Frutti
8(3) Karen O – I shall rise
9(12)Noel Gallagher’s high flying birds – The dying of the light
10(14) Suede – Outsiders
11(15)Lucius – Born again teen
12(16)Sunflower Bean – Wall watcher
13(18)Bill Ryder Jones – Wild roses
14(19)Savages - T.I.W.Y.G.
15(6) Tindersticks – Hey Lucinda
16(7) Grimes – Flesh without blood – Life in the vivid dream
17(11) Dancing Years – Learn to kiss
18(-)David Bowie – Lazarus
19(-)Richard Hawley – I still want you

20(-)DIIV – Under the sun


Single of the week
David Bowie – Lazarus

Το δεύτερο και καλύτερο δείγμα από τον νέο δίσκο που βγαίνει την άλλη εβδομάδα!


No comments: