Thursday, January 14, 2016

11- 1- 2016



-  Ανακοινώθηκε από την οικογένεια του ότι πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο David Bowie μερικές μέρες μετά τα γενέθλια του και την κυκλοφορία ενός από τα καλύτερα άλμπουμ στην λαμπρή καριέρα του.
 Η ξαφνική αναγγελία του θανάτου του, κάνει πραγματικά απίστευτη την είδηση, μια και δεν είχε κανείς εκτός της οικογενείας του γνώση για το ότι έπασχε από καρκίνο εδώ και 18 μήνες.
 Από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στον πλανήτη τον περασμένο αιώνα, εδώ και 50 χρόνια έδινε συνέχεια το στίγμα του με άλμπουμ που δημιούργησαν μια δικιά του σχολή.
 Πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό του καλλιτέχνη που δημιούργησε για περισσότερο από 40 χρόνια σαν ερμηνευτής, παραγωγός
στον χώρο του glam rock, art rock, soul, hard rock, dance pop, punk και electronicα.
Δύο μέρες πριν τον θάνατο του, ανήμερα των γενεθλίων του, ο David Bowie κυκλοφόρησε τον 29ο δίσκο της καριέρας του, με τίτλο "Blackstar". Με το στοιχείο του θανάτου να επικρατεί στιχουργικά αλλά και ένα βιντεοκλίπ όπως το "Lazarus", στο οποίο τον βλέπουμε πότε ξαπλωμένο στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου και ποτέ να μπαινοβγαίνει μέσα σε μία ξύλινη ντουλάπα, ο David Bowie δείχνει να ήξερε από καιρό πως το τέλος είναι κοντά και να ήθελε με έναν τέλεια ενορχηστρωμένο τρόπο να μας αποχαιρετήσει. 
Τώρα ο παραγωγός του δίσκου, Tony Visconti, έρχεται να επιβεβαιώσει την παραπάνω συνειδητοποίηση, που στους περισσότερους από εμάς «έσκασε» φυσικά μετά την είδηση του θανάτου του, με μερικές δηλώσεις που εξηγούν πως ο διάσημος μουσικός γνώριζε ότι επρόκειτο να πεθάνει και σχεδίασε προσεκτικά το αντίο στους θαυμαστές του. 

Ο Τony Visconti αποκάλυψε πως έναν χρόνο νωρίτερα ο Bowie του μίλησε για την επιθυμία του αυτή και για το σχέδιο του. 
«Πάντα έκανε ό, τι ήθελε να κάνει και ήθελε να το κάνει με τον δικό του τρόπο - με τον καλύτερο τρόπο... Ο θάνατός του δε διαφέρει από τη ζωή του - ένα έργο τέχνης. Έκανε το Blackstar για εμάς, ως αποχαιρετιστήριο δώρο του. Ήξερα εδώ και ένα χρόνο πως αυτός ήταν ο τρόπος που θα γινόταν, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γεμάτος αγάπη και ζωή. Θα είναι πάντα μαζί μας. Για την ώρα είναι σκόπιμο να θρηνούμε.»
Πραγματικό απίστευτο, μια και είχε κρατηθεί μυστική η αρρώστια του.

-  Λένε πως όταν θέλεις πάρα πολύ να συμβεί κάτι βρίσκεις παντού γύρω σου σημάδια για να σε πείσουν ότι αυτό το «κάτι» θα συμβεί σύντομα. 

Και οι φανατικοί των Radiohead που προφανώς έχουν βαρεθεί να περιμένουν την κυκλοφορία του πολυπόθητου νέου δίσκου ανακάλυψαν πρόσφατα έναν πολύ καλό λόγο να ελπίζουν. Έτσι λοιπόν οι φανς του συγκροτήματος έχουν ξεσηκωθεί και υποστηρίζουν σε sites, blogs, forums και social media ότι το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος θα βρίσκεται σύντομα στα χέρια μας επειδή οι Radiohead έκαναν πρόσφατα την σύσταση μιας νέας εταιρίας με το όνομα Dawn Chorus LLP.
Απ΄ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη εταιρία σχετίζεται άμεσα με την κυκλοφορία του δίσκου και δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Σύμφωνα με τους πιστούς θαυμαστές του Thom Yorke και της παρέας του οι Radiohead είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο (να δημιουργήσουν δηλαδή μία εταιρία που θα βρισκόταν πίσω από την κυκλοφορία του δίσκου τους) τόσο το 2007 με την κυκλοφορία του "In Rainbows" όσο και το 2011 με την κυκλοφορία του "The King of Limbs".
Άρα λοιπόν έχουμε έναν καλό λόγο να περιμένουμε πως κάτι θα συμβεί σύντομα; Πάντως οι ίδιοι οι Radiohead δεν έχουν κάνει κανένα απολύτως σχόλιο παρόλο που τους τη
ν έχουν πέσει από παντού για περισσότερες πληροφορίες.

-  H ήττα φέρνει γκρίνια. Και ο Billy Corgan, που βλέπει τα πράγματα να μην του πηγαίνουν και τόσο καλά τελευταία, όταν δεν παθαίνει ασυγκράτητες κρίσεις μεγαλείου, παθαίνει οργή κατά των πάντων. 
Τώρα έχουμε πέσει στην δεύτερη περίπτωση. Αυτή, λοιπόν, τη φορά ο τραγουδιστής των Smashing Pumpkins επιτίθεται στους ιδρυτές του Facebook και του Twitter, λέγοντας ότι τα social media δεν εξυπηρετούν και δεν βοηθούν κανέναν εκτός από celebrities όπως η Kim Kardashian. 
«Η Kim Kardashian φέρνει τόσο μεγάλο κέρδος στο Twitter αντίστοιχο με αυτό που θα έφερναν 400 άλλοι άνθρωποι που θα είχαν συνολικά τον ίδιο αριθμό από followers. H Κim Kardashian μπορεί μέσω Twitter να πουλήσει καλλυντικά, παπούτσια, ρούχα, να πουλήσει ό,τι θέλει. Ενώ ένας μέσος άνθρωπος, όπως εγώ και εσείς δεν μπορεί να ανταλλάξει οικονομικά την απήχηση που έχει στο Twitter, στο Facebook ή σε κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα κλείσουμε συμβόλαιο με κάποια εταιρία παπουτσιών επειδή αφήνουμε tweets». 
Oπότε συμπεραίνουμε ότι ο Corgan βαρέθηκε τη μουσική (και την πάλη, με την οποία ασχολείται τελευταία) και θέλει να διαφημίζει παπούτσια.


ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  David Bowie – Black Star

Τα  είπαμε παραπάνω! Respect!!!

-  X Ambassadors – VHS

 Αμερικάνικο εμπορικό new metal.

-  Villagers – Where have you been of my life

Νέος Americana folk    χαμηλότονων συνθέσεων.

-  Hinds – Leave me alone

 Οι κοπέλες αναβιώνουν την 60s surf pop σε αυτόν τον δίσκο τους.

-  Stevie McCrorie – Big world

 Νικητής του The Voice , στον πρώτο προσωπικό  φολκ δίσκο.

Playlist top – 20 

1(1) The Chromatics- Shadow
2(4) Daughter – Numbers
3(5) Cage the Elephant – Trouble
4(2) Coldplay – Adventure of a lifetime
5(6) Beach House – Majorette
6(7)New Order – Trutti Frutti
8(3) Polica – Lime habit
9(9) Noel Gallagher’s high flying birds – The dying of the light
10(10) Suede – Outsiders
11(11)Lucius – Born again teen
12(12)Sunflower Bean – Wall watcher
13(13)Bill Ryder Jones – Wild roses
14(14)Savages - T.I.W.Y.G.
15(18) David Bowie – Lazarus
16(19)Richard Hawley – I still want you
17(20) DIIV – Under the sun
18(-)Τhe Last Shadow Puppets – Bad habits
19(-)Chairlift – Crying in public

20(-)Eleanor Freidberger – Sweetest girl


Single of the week

Τhe Last Shadow Puppets – Bad habits

Τα δύο αγόρια  Alex Turner και  Michael Kanes  επιστρέφουν με το  

No comments: