Wednesday, May 6, 2015

4- 5- 2015


-  Tο Σάββατο ήταν στο San Francisco "Hμέρα Μetallica" και το ίδιο το συγκρότημα ήταν εκεί για να το γιορτάσει δεόντως.Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η πόλη γιορτάζει την ημέρα προς τιμήν του διάσημου γκρουπ και αυτή τη φορά το όλο πράγμα σφραγίστηκε με τους ίδιους τους Metallica να παίζουν ζωντανά στο ημίχρονο ενός τοπικού αγώνα baseball. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στον αγώνα ανάμεσα στους San Francisco Giants και τους Los Angeles Angels ενώ ο Lars Ulrich ήταν εκείνος που πέταξε και την εναρκτήρια βολή στο ματς.


-  «Του λείπει η ισορροπία, είναι προκατειλημμένο και με παρουσιάζει ως απρόθυμο να τη βοηθήσω»Έτσι δήλωσε ο Mitch Winehouse για το πρόσφατο ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της κόρης του.Ενώ το Amy οδεύει για τις Κάννες, ο πατέρας της πρωταγωνίστριας μίλησε στο Newsbeat του BBC 2 κριτικάροντας σκληρά το φιλμ, για μια σειρά θεμάτων. «Ο ρόλος ενός βιογράφου είναι να τα βάζει όλα μέσα και να αφήνει το κοινό να αποφασίσει», πρόσθεσε, μην κρύβοντας βέβαια την απογοήτευση –μα και την οργή του– για το δικό του πορτραίτο: «ήμουν εκεί κάθε μέρα! Κι αν δεν ήμουν γιατί δούλευα ή γιατί εκείνη βρισκόταν κάπου μακριά, τηλεφωνιόμασταν 7 φορές τη μέρα». Και τόνισε πως κανείς από τους φίλους  και τις φίλες της κόρης του κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής της δεν εμφανίζεται, υπονοώντας ότι δεν είναι τυχαίο.Από την πλευρά της, η ομάδα που έφτιαξε το ντοκιμαντέρ –η ίδια που γύρισε και το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για τον Ayrton Senna, τιμώμενη με BAFTA– απάντησαν απλά πως η δουλειά τους «αντικατοπτρίζει τις πάνω από 100 συνεντεύξεις τις οποίες έκαναν με φίλους, συγγενείς, συνεργάτες και πρώην
συντρόφους της Amy Winehouse».Αφήνοντας κι εκείνοι να εννοηθεί πως το πορτραίτο του Mitch Winehouse είναι αληθινό...  

- Η φετινή Πρωτομαγιά μας επιφύλαξε την απώλεια του Ben E. King, ενός καλλιτέχνη που συνδυάστηκε με ένα από τα πιο αγαπημένα διαχρονικώς τραγούδια –το περίφημο "Stand By Me".Όπως ανακοίνωσε πριν κάτι ώρες ο εκπρόσωπός του Phil Brown στο BBC, ο 76χρονος ερμηνευτής πέθανε αργά τη νύχτα της Πέμπτης, από καρδιακά αίτια –ταλαιπωρούνταν άλλωστε τα τελευταία χρόνια από στεφανιαία προβλήματα.Ο Ben E. King ήταν από τη Βόρεια Καρολίνα και ξεκίνησε την καριέρα του από το σπουδαίο doo-wop σχήμα των Drifters, τους οποίους και άφησε το 1961, για να αρχίσει μια σόλο καριέρα στο R&B στερέωμα (και μετέπειτα στη soul). Καριέρα που ευτύχησε να εκκινήσει με ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στη δισκογραφία (Spanish Harlem, #57 στις Η.Π.Α. και #30 στη Βρετανία) και να απογειωθεί μέσα στην ίδια χρονιά χάρη στην κλασική του ερμηνεία στο "Stand By Me", τραγούδι που έγραψε ο ίδιος παρέα με το επιτυχημένο δίδυμο Jerry Leiber & Mike Stoller.Το "Stand By Me" βρέθηκε τότε στο #4 της Αμερικής και στο #27 της Βρετανίας, στις επόμενες όμως δεκαετίες θα ξανάμπαινε πολύ συχνά στα charts, είτε μέσω διασκευών (με πιο διάσημη εκείνη του John Lennon το 1975), είτε επανακυκλοφοριών (φτάνοντας ξανά το #9 της Αμερικής στα 1986 και κατακτώντας το βρετανικό #1 το 1987). Παρείχε δε το «καύσιμο» μιας μακράς καριέρας στον Ben E. King, η οποία έφτασε μέχρι και την αυγή των '10s.


-  To 2003 Laurent Garnier κυκλοφόρησε αρχικά στα γαλλικά το βιβλίο του "Electrochoc" το οποίο αφηγείται την ιστορία και την άνοδο της χορευτικής μουσικής στα παγκόσμια charts ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και κείμενα των Jeff Mills, James Murphy και François K. Τώρα το βιβλίο του γνωστού μουσικού που πρόσφατα μεταφράστηκε και στα αγγλικά και θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία στις 2 Ιουλίου, βρίσκει τον δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία βρίσκεται ήδη στα πρώτα στάδια παραγωγής με τον ίδιο τον Garnier να συμμετέχει στην συγγραφή του σεναρίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η ταινία θα είναι βασισμένη πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή αν θα γυριστεί σε μορφή ντοκιμαντέρ.  

 ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Best Coast – California nights

Και η μελωδική indie φωνή της Bethany ξεχωρίζει και εδώ…

-  Django Django – Born under Saturn

Το είχαν δείξει από τον πρώτο δίσκο ότι το είχαν! Η απογείωση των Σκωτσέζων στο εξαιρετικό αυτό δεύτερο cd τους!

-  Giant Sand – Heartbreak pass

30 χρόνια ηχογραφούν , πάντα στα πλαίσια του Americana ήχου.

-  My Morning Jacket – Waterfall

Οι rockers από το Kentucky αισίως στον έβδομο δίσκο!

-  Palma Violets – Danger in the club

Ο δεύτερος δίσκος των pubpunks μετά το διαφημισμένο ντεμπούτο του 2013, μάλλον δεν τους ανεβάζει…

-  Mumford & Sons – Wilder mind

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για  ευχάριστες εκπλήξεις, να μια! Με αλλαγή στον ήχο και το στυλ, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της folk rock , πάνε σε πιο μελωδικές ροκ συνθέσεις!

-  Other Lives – Rituals

Ο τρίτος δίσκος της τριάδας από την Oklahoma , με soul , trip hop πινελιές.

Playlist top – 20  
1(2) Tame Impala – Let it happen
2(1) Steven Wilson – Perfect life
3(5) Django Django – Reflections
4(8) Of Monsters and Men – Crystals
5(6) Muse – Psycho
6(4) Blur – Go out
7(9) Brandon Flowers – Can’t deny my love
8(10) Hot Chip – Need you now
9(3) White Shadows – Give up give out give in
10(13) The Vaccines – Dream lover
11(14)Death Cab for Cutie – Little wanderer
12(15) Florence and the Machine – Ship to wreck
13(17) Heather Nova – Sea glass
14(7) Marc Almond – Life in my own way
15(16) Lykke Li – Never gonna love again
16(18) The Leisure Society – Tall black cabins
17(19)Torres – Sprinter
18(20)Mumford and Sons – Snake eyes
19(-)FFS – Johnny delusional
20(-)Muse – Dead inside

Single of the week   

FFS – Johnny delusional

Συνεργασία έκπληξη από διαφορετικές εποχές μουσικά: Franz Ferdinand και Sparks. Από τον επερχόμενο δίσκο.








No comments: