Thursday, May 21, 2015

18- 5- 2015

- Ολόκληρος Jarvis Cocker, πάντως, έχει άλλη άποψη –όπως φάνηκε από τη δημοσιοποίηση της playlist της εκπομπής του της 10ης Μαΐου, στο BBC Radio 6. Απαλλαγμένος από τα επαρχιώτικα σύνδρομα και τους κομπλεξισμούς της εγχώριας indie κοινότητας, ο Jarvis μια χαρά χώρεσε τον "Χασάπη" του Μάρκου Βαμβακάρη από το μακρινό 1934 ανάμεσα σε κλασικές επιλογές (Bob Dylan), δοκιμασμένα εναλλακτικά ονόματα του παρελθόντος (Stereolab) και νεόκοπα ονόματα που ενθουσιάζουν το indie κοινό (Tobias Jesso Jr., Courtney Barnett). Χωρίς μάλιστα να θέλει να κάνει κάποιο statement: απλά μια βόλτα στη δισκοθήκη του έκανε.

- Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το νέο άλμπουμ που ετοιμάζει πυρετωδώς ο Γάλλος θρύλος των ηλεκτρονικών –ούτε καν ο τίτλος του δεν έχει αποκαλυφθεί.Φαίνεται ωστόσο πως ο 66χρονος (πια) Jean-Michel Jarre φιλοδοξεί να στρέψει ξανά πάνω του την προσοχή του κοινού, το οποίο δείχνει να τον εγκατέλειψε μετά το 2000, προφανώς απογοητευμένο από μια σειρά μετριότατων κυκλοφορία.Καταφεύγει λοιπόν κι αυτός στη γνωστή συνταγή των πολλών διάσημων καλεσμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Massive Attack, οι Tangerine Dream –σε ένα μάλιστα κομμάτι που δουλεύτηκε ενόσω ζούσε ακόμα ο Edgar Froese– και οι M83. Η συνεργασία με τους τελευταίους, ονόματι "Glory", διέρρευσε ήδη μέσω Spotify και βρήκε θετική ανταπόκριση από μερικά εναλλακτικά sites.

-  Δεν θέλει και πολύ ο Roger Waters να τα πάρει (το έχουμε καταλάβει όλοι) και την έχει και μια ιδέα για τον εαυτό του –κι αυτό το ξέρουμε, από τις Pink Floyd εποχές τουFinal Cut κι έπειτα. Αυτή τη φορά, όμως, τον προκάλεσαν. Και μάλιστα η Dionne Warwick, από την οποία δεν θα περιμέναμε κάτι τέτοιο.Η μεγάλη ντίβα της μαύρης μουσικής –δεύτερη μόνο μετά την Aretha σε επιτυχίες στις Η.Π.Α.– παραμένει μεν ενεργή δισκογραφικά (το τελευταίο της άλμπουμ βγήκε πέρυσι), αλλά ασχολείται και με τα πολιτικά τα τελευταία χρόνια, όντας παγκόσμια πρέσβειρα του Ο.Η.Ε. για θέματα τροφής και γεωργίας. Και είναι μάλλον σ' αυτά τα πλαίσια που πρέπει να ερμηνεύσουμε τη δήλωση που έκανε πρόσφατα σε μια συναυλία της στο Τελ Αβίβ, όπου είπε κατά λέξη πως «δεν θα πέσω θύμα των σκληρών πιέσεων του Roger Waters και άλλων ατόμων που έχουν τις δικές τους απόψεις για τα πολιτικά στο Ισραήλ».Ο Roger Waters έγινε βέβαια έξαλλος. Αλλά το χειρίστηκε ωραία. «Είναι σπουδαία τραγουδίστρια», σχολίασε, «όμως η συγκεκριμένη συζήτηση δεν γίνεται για την ίδια. Και είναι βαθιά υποκριτικό να παρουσιάζει τον εαυτό της λες και είναι δυνητικό θύμα, θύματα είναι οι Παλαιστίνιοι». Και μετά πέρασε σε φουλ επίθεση, όχι μόνο αποκαλώντας τη Warwick «προφανώς αστοιχείωτη» για την ιστορία της ισραηλο-παλαιστινιακής διαμάχης, μα και κατηγορώντας την ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν νοιάζεται καθόλου για τέτοια ζητήματα, μιας και πήγε και έπαιξε και στη Νότια Αφρική τη δεκαετία του 1980, τη στιγμή που τόσοι συνάδελφοί της προσπαθούσαν σκληρά να χτίσουν ένα μέτωπο πίεσης κατά του ρατσιστικού καθεστώτος της χώρας. 


-  Μετά την περσινή, εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διοργάνωσή του που συγκέντρωσε 10.000 θεατές από όλη την Ελλάδα, το DREAMLAND Festivalεπιστρέφει φέτος με ακόμα μεγαλύτερους στόχους.Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία θα παρουσιάσει περισσότερα από 40 κορυφαία ονόματα της dance σκηνής από το εξωτερικό και την χώρα μας, καλύπτοντας όλο το φάσμα της ηλεκτρονική μουσικής.  Τα πρώτα ονόματα από το φετινό line-up είναι τα εξής: Angel Stoxx, Bang La Decks, Cayetano, House Twins, Leon Segka, Manolaco, Mikee, PAPNIK, Planet Of Sound (DJ set), Roni Iron, STFU Parties, 12 Tones. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ με όλα τα ονόματα. Τους καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν εντυπωσιακά shows
με χορευτές, ενώ δεν θα λείψουν τα happenings για τους θεατές. Το DREAMLAND Festival πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού Olympia Land, σε ένα πανέμορφο τοπίο στις όχθες του ποταμού Αλφείου. Παράλληλα με το μουσικό τμήμα του φεστιβάλ, θα λάβουν χώρα διαδραστικά εργαστήρια για την οικολογία, την τέχνη και τη φιλοσοφία, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες στον Αλφειό ποταμό (καγιάκ, rafting, hydrospeed, κτλ).Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ προσφέρει ένα από τα καλύτερα οργανωμένα camping της χώρας, με άπλετο χώρο και όλα τα απαραίτηταfacilities. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή της διαμονής στα ξενοδοχεία της Αρχαίας Ολυμπίας.Το DREAMLAND Festival πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας και με τη στήριξη των εμπορικών συλλόγων και του συλλόγου των ξενοδόχων της περιοχής. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να γνωρίσουν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και να γίνουν κοινωνοί των ιδεωδών του Ολυμπισμού.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ειδικές τιμές ως τα μέσα Ιουνίου
ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ: 10 Ευρώ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ: 30 Ευρώ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΜΕ CAMPING: 35 Ευρώ (άνω των 18 ετών)
Στα 4 εισιτήρια θα δίδεται ένα επιπλέον δώρο.
Οι τιμές των εισιτηρίων ισχύουν ως τα μέσα Ιουνίου. Έπειτα, οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν.

 ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-   Paul WellerSaturns pattern

Σε διαφορετικές ηχητικές κατευθύνσεις ο παλαίμαχος πια Paul , με έντονα groove στοιχεία.

-   Hot Chip – Why make sense?

Από τους πρωτομάστορες της electropop της δεκαετίας, εδώ πειραματίζονται με διάφορους ήχους.

-  Du Blonde – Welcome back to milk

Είδε και απόειδε με το ντεμπούτο της το 2012 η Beth Jeans Houghton και είπε μα μεταλλαχτεί εδώ σε one woman group.

-   Brandon FlowersThe desired effect

Ο ποπ δίσκος που δεν έχουν βγάλει οι Killers εδώ ως προσωπικός του τραγουδιστή τους, και με  πάμπολλα  hits!

-   Holly HerndonPlatform
Δεύτερος δίσκος με ακουστικές κυρίως ηχητικές απολαύσεις.

-   Twin ShadowEclipse

Παγιδεύτηκε στην μαγεία του πρώτου δίσκου , και μάλλον εδώ είναι μέτρια όλα…

-   Faith No more – Sol Invictus

Και να που ο Mike Patton τους ενεργοποιεί 18 χρόνια μετά δισκογραφικά, και ακούγονται ξανά ενδιαφέροντες!

Playlist top – 20  
1(1) Tame Impala – Let it happen
2(3) Of Monsters and Men – Crystals
3(4) Brandon Flowers – Can’t deny my love
4(2) Django Django – Reflections
5(6) Hot Chip – Need you now
6(8)Death Cab for Cutie – Little wanderer
7(7) The Vaccines – Dream lover
8(9) Florence and the Machine – Ship to wreck
9(10)  Heather Nova – Sea glass
10(13) The Leisure Society – Tall black cabins
11(12) Lykke Li – Never gonna love again
12(15) Torres – Sprinter
13(16)Mumford and Sons – Snake eyes
14(17)FFS – Johnny delusional
15(18)Muse – Dead inside
16(5) Steven Wilson – Perfect life
17(19)Brandon Flowers – I can change
18(20)Sharon Van Etten – I don’t want to let you down
19(-)Years and years – Shine
20(-)Miya Folick – I got drunk

Single of the week
Years and years – Shine

To νέο single για τους μάστορες της electro dance.








No comments: