Wednesday, October 8, 2014

6- 10- 2014

-  Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το βίντεοκλιπ του Pharrell Williams για το κομμάτι του "It girl". Ο διάσημος μουσικός συνεργάζεται με τον γνωστό Ιάπωνα καλλιτέχνη Τakashi Murakami, οποίος μεταφέρει το τραγούδι του Williams στον φανταστικό κόσμο των εντυπωσιακών και πολύ αναγνωρίσιμων πλέον προσωπικών του animation.

 -  Με μία οργισμένη επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσε εχθές ο Roger Waters διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να συμμετέχει και αυτός στον επερχόμενο δίσκο των Pink Floyd "The Endless River". O Waters δημοσίευσε το γράμμα στο Facebook μετά από πολλά μηνύματα θαυμαστών του οι οποίοι των ρωτούσαν πόσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή του στο άλμπουμ. «Υπάρχουν άνθρωποι που πιάνουν τη γυναίκα μου και την ρωτάνε για τον δίσκο που θα βγάλω τον Νοέμβριο. Ποιον δίσκο; Δεν βγάζω δίσκο, προφανώς έχουν μπερδευτεί. Ο David Gilrmour και ο Nick Mason βγάζουν. Λέγεται "Endless River". Ο David και ο Nick αποτελούν το συγκρότημα Pink Floyd. Εγώ από την άλλη δεν είμαι στους Pink Floyd. Έφυγα από τους Pink Floyd το 1985, πριν από 29 χρόνια, και από τότε δεν είχα καμία σχέση ούτε με το "Μοmentary Lapse of Reason", ούτε το "Division Bell" αλλά ούτε και με τις περιοδείες των Pink Floyd το 1987 και το  1994. Έτσι δεν έχω καμία σχέση ούτε με το "Endless River" . Δεν είναι πυρηνική φυσική, παιδιά. Καταλάβετε το επιτέλους!»Το "The Endless River" θα περιέχει και κομμάτια που είχαν ηχογραφηθεί με τον Richard Wright πριν αυτός φύγει από τη ζωή το 2008. Φαίνεται, πως είναι πιο εύκολα ακόμα και να «αναστήσεις» κάποιον από το να πείσεις τον Waters να δουλέψει ξανά με τον Gilmour...

-  O Aphex Twin κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό τον καινούργιο του δίσκο "Syro" και εξακολουθεί να ξεπετάγεται παντού στα media με διάφορες κατά καιρούς δηλώσεις. Ένα μήνα πριν ήταν η οικογένεια του τώρα είναι οι πολιτικές του απόψεις.Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό Q, λοιπόν, o Richard D James ξεκίνησε με ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα δηλώνοντας ότι «ολόκληρος ο κόσμος είναι τελείως γαμημένος». Στην συνέχεια βέβαια έπρεπε να εξηγεί τι ακριβώς εννοεί κι έτσι αποκάλυψε την δική  του άποψη σχετικά με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου λέγοντας πως πρόκειται σίγουρα για... «εσωτερική δουλειά»...Τέλος, ο James είπε πως οι θεωρείς συνομοσίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ - και όχι μόνο - σχετικά με τους Illuminati ή τους εξωγίηνους μπορεί να μην έχουν δόση πραγματικότητας αλλά πως μπορεί και να έχουν. Ο ίδιος προσωπικά προτιμάει να πιστευεί ότι έχουν καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του είναι πολύ βαρετό να πιστεύεις μόνο σε πράγματα τα οποία έχουν αποδειχθεί.


-  Ο καινούργιος δίσκος των Röyksopp λέγεται "Τhe Inevitable Εnd", δηλαδή, στα ελληνικά Το Αναπόφευκτο Τέλος. Και μπορεί να ακούγεται λες κα οι Νορβηγοί Röyksopp είχαν κατά νου να πάει ο καθένας σπίτι του όταν ηχογραφούσαν την συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά, πάντως ο τίτλος συμβολίζει κάτι αρκετά διαφορετικό: το αντίο το γνωστου διδύμου στους δίσκους παραδοσιακής μορφής.Σύμφωνα με τους ίδιους το νέο άλμπουμ τους το οποίο πρόκεται να κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου θα είναι το τελευταίο που βγάλουν στο κλασικό φορμάτ δίσκου που όλοι ξέρουμε.«Με το "Ιnevitable End" έχουμε μετακινηθεί προς κάτι περισσότερο σκοτεινό με έμφαση στον στίχο. Το περιεχόμενο μοιάζει περισσότερο προσωπικό και τρυφερό. Αισθάνομασταν πολύ έντονα πως θέλουμε να βγάλουμε μια δουλειά με την κλασική έννοια του άλμπουμ αλλά αποφασίσαμε πως αυτός θα είναι ο τελευταίος δίσκος που θα βγάλουμε. Νιώθουμε πως με αυτόν τον τρόπο αποχαιρετάμε το παραδοσιακό φορμάτ των δίσκων. Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε να γράφουμε μουσική απλώς θα την κυκλοφορούμε πλέον με άλλους τρόπους».Το "Inevitable End" είναι πρώτος δίσκος των Röyksopp από το "Senior" του 2010 και περιέρχει δύο συνεργασίες με την αγαπημένη τους Robyn με την οποία είχαν δουλέψει και στο EP "Do It Again" πριν από λίγο καιρό.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

Johnny Marr Playland

Ο κιθαρίστας των Smiths στον δεύτερο προσωπικό δίσκο σε σύντομο διάστημα και το ίδιο αξιόλογος όσο ο πρώτος!

- Stevie Nicks – 24 karat gold – Songs from the vault.

Μάλλον για συλλογή παλιών ηχογραφήσεων παρά για νέος δίσκος λογίζεται η νέα δουλειά της κυρίας των Fleetwood Mac!

Lady Antebellum – 747

Από τα μεγάλα ονόματα της country rock τα τελευταία χρόνια και εμπορικά…

Hozier Hozier

Πρώτος δίσκος του τραγουδιστή και συνθέτη εκ Ιρλανδίας!

-  Caribou – Our love

Η electronica σε διαφορετική άποψη και εδώ..

- Weezer – Everything will be alright in the end



Οι rockers εξ ΗΠΑ επιστρέφουν με πολλές ορέξεις…

-  Flying Lotus – You are dead!

Νέος δίσκος στην WARP με μίξη soul electronic.

Zola Jesus Taiga

Η εκκεντρική του νέου goth style ξανά κοντά μας..

-  Iceage – Plowing undo fields of love

Οι Δανοί του harcore punk σε νέο δίσκο.

Playlist top – 20  

1(1) La Roux – Uptight downtown
2(4) The Gaslight Anthem – Stay vicious
3(7) Johnny Marr – Easy money
4(8) Cats on Trees – Sirens call
5(3) Woman’s hour – Conversations
6(2) ) Real Estate – Had to hear
7(9) Ryan Adams – Gimme something good
8(10) The Pierces – Creation
9(11) TV on the Radio – Happy idiot
10(13) Peaking Lights – Breakdown
11(14) Robert Plant – Rainbow
12(15) U2 – Miracle (of Joey Ramone)
13(5) Alpines – No other lover
14(17) The Pineapple Thief – Alone at sea
15(18)Jagaara – Faultline
16(19)The Charlatans – Talking in tones
17(20)Kindness – With you (feat. Kelela)
18(6) Home Video – Forget
19(-)TV on the radio – Careful you
20(-)Mark Lanegan Band – Harvest home

Single of the week
TV on the radio – Careful you


Ένα ακόμα single από το επερχόμενο album Seeds που τους βρίσκει ανανεωμένους στον ήχο!








No comments: