Thursday, May 1, 2014

28- 4- 2014

-  Απίστευτο αλλά αληθινό! Την προηγούμενη Κυριακή ο Simon και η σύζυγος του (και επιτυχημένη folk αοιδός) Edie Brickellσυνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές της (κωμόπολης) New Canaan (που βρίσκεται στο Κοννέκτικατ) για διατάραξη κοινής ησυχίας. Το ζευγάρι είχε έναν καυγά και η μητέρα της Brickell που μένει απέναντι τους ειδοποίησε την αστυνομία.Στο δικαστήριο τη Δευτέρα το ζευγάρι υποστήριξε οτι έχουν μαλώσει ελάχιστες φορές μέσα στον έγγαμο βίο τους (που κρατεί από το 1992 και έχει δώσει 3 τέκνα) και ότι δεν υπάρχει για καμία από τις δύ9ο μεριές ανησυχία για τη σωματική ασφάλεια, ειδικότερα της Brickell.Πάντως η καλύτερη ατάκα ήταν του δικηγόρου του ζευγαριού που υποστήριξε ότι «η κυρία είναι από το Texas και ο κύριος από το Queens οπότε έχουν διαφορετικούς τρόπους να λύνουν τις διαφορές τους».

-  Ο David Gilmour (Pink Floyd), ο Johnny Marr, από τους Radiohead οEd O'Brien και ο Philip Selway όπως και ο πάντα μαχητικός  και εμπνευστής αυτής της κίνησης Billy Bragg υπέγραψαν ένα ανοικτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στην αγγλική εφημερίδα Guardian και απευθύνεται στην αγγλική κυβέρνηση αναφορικά με την άρνηση της στην κατοχή κιθάρων από τους κρατούμενος του Ηνωμένου Βασιλείου.Ο Bragg να θυμίσουμε ότι πίσω στο 2007 είχε ιδρύει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Jail Guitar Doors με σκοπό να παρέχει κιθάρες (αλλά και άλλα όργανα) σε κρατούμενους –από τις συναντήσεις του με κρατούμενους είναι και η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο.Η αγγλική κυβέρνηση έχει σκοπό να περικόψει μια σειρά από προνόμια που έχουν το παρελθόν παραχωρηθεί στους έγκλειστους και γι αυτό η ανοικτή επιστολή καταλήγει «Ως μουσικοί πιστεύουμε ανησυχούμε σχετικά με την επικείμενη απαγόρευση εξάχορδων στις φυλακές μιας και πιστεύουμε ότι είναι ένα θαυμάσιο μέσο η μουσική για να επιτευχτεί όχι μόνο εσωτερική γαλήνη στον κάθε κρατούμενο αλλά και για να ευοδωθεί κλίμα ειρήνης και αδελφικότητας σε ανάλογα ιδρύματα σωφρονισμού»

-  Οι ίδιοι οι Duran Duran εξέδωσαν ανακοίνωση περί της συνεργασίας τους με τον θαυμάσιο κιθαρίστα  John Fushiante για τις ανάγκες του καινούργιου τους album. Όπως διευκρίνισαν η όλη δουλειά γίνεται πάντως μέσω internet και δεν έχουν βρεθεί στο ίδιο studio. Όπως επίσης ότι «Δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για κοινή τουρνέ ακόμα». Ο Mark Ronson θα είναι και πάλι υπεύθυνος για την παραγωγή του δίσκου των Άγγλων.

- Οι Vulfpeck πήγαν να παίξουν με τους κανόνες και έχασαν. Πολύ απλά, αυτό είναι. Ναι μεν είχαν χιλιάδες listeners σε repeat όπως μάλιστα είχαν συμβουλεύσει μέσω του video κάτωθι αλλά τελικώς το Spotify απέσυρε το δίσκο διότι πολύ απλά παραβίαζε τους όρους που κάθε συγκρότημα πρέπει να τηρεί αν θέλει να είναι μέσα στην πλατφόρμα.Σε γράμμα που έστειλε η υπεύθυνη ομάδα της πλατφόρμας προς τη μπάντα εξήγησε ότι «μπορεί να το απολαύσαμε το τρυκ αλλά έπρεπε ο δίσκος να κατέβει». Να υπενθυμίσουμε ότι ο δίσκος δεν είχε μήτε μισή νότα μουσικής. Απλά το κενό και μία έξυπνη προσπάθεια αυτοχρηματοδότησης της επόμενης τουρνέ της αγγλογερμανικής μπάντας που εδρεύει στο Los Angeles.





- Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Απρίλη του 2014 χωρίς σειρά:
1.  Mac DeMarco – Salad days

2. Eels – The cautionary tales of Mark Oliver Everett

3. The Afghan Whigs – Do to the beast

4. Smoke Fairies - Smoke Fairies

5. Sohn – Tremors

6. EMA – The future’s void

7. The Men – Tomorrow’s hits

8. Nick Waterhouse – Holly

9. Lucius – Wildewoman

10. Kelis – Food


ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Damon Albarn – Everyday robots
Ο πρώτος επίσημος προσωπικός δίσκος του τραγουδιστή των Blur  μετά τις πολλές συνεργασίες και projects!

Rufus Atlas
Χορευτικό τρίο από Αυστραλία στο ντεμπούτο τους!

We have band Movements
Τρίτη electro pop δουλειά κοντά στον ήχο που λανσάρει η DFA

Wye Oak Shriek
Νέο ντουέτο της ανεξάρτητης ροκ με στοιχεία dream pop.

Pixies Indie cindy
Μαζέψανε τα τρια E.P.s και τρία νέα τραγούδια, και να ο νέος δίσκος!

Embrace Embrace
Μετά από 7 χρόνια απραξίας επιστροφή με διαφορετικό ήχο!

- Broddy Dale – Diploid Love
Η τραγουδίστρια των Distillers σε πρώτο προσωπικό punk rock δίσκο.

Playlist top – 20  
1(1) The Pierces – Kings
2(4) The Afghan Whigs – Algiers
3(5) Sharon van Etten – Taking chances
4(2) Shy Nature – Lie back
5(8) Rufus Wainwright – Me and Liza
6(9) Haim – If I could change your mind
7(7) Κevin Drew – Good sex
8(3) Kaiser Chiefs – Coming home
9(6) Coldplay – Magic
10(11) The Black Keys – Fever
11(12)Weeping Willows – It takes a strong heart to love
12(15) James – Frozen Britain
13(16)First Aid Kit – My silver lining
14(17)Echo and the Bunnymen – Market town
15(18)Slow Club – Complete surrender
16(19)Lana Del Rey – West coast
17(20)Future Islands – Seasons (Waiting for you)
18(-)Mando Diao – Black Saturday
19(10) Jagwar Ma – Uncertainty
20(-)Coldplay – A sky full of stars

Single of the week
Mando Diao – Black Saturday

Νέο single από το νέο δισκάκι των παιδιών από τη Σουηδία.





No comments: