Thursday, April 24, 2014

21- 4- 2014

-  Tις προηγούμενες ημέρες αρκετές φήμες είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο και αφορούσαν την απόσυρση των Αυστραλών AC/DC από την ενεργό δράση. Τις θεωρήσαμε ράδιο-αρβύλα γι αυτό και δεν είχαμε γράψει τίποτα σχετικό. Να όμως που η μπάντα εχθές έβγαλε ανακοίνωση στο λογαριασμό της στο facebook όπου ανακοινώνεται η προσωρινή αποχή του Malcolm Young από τα καθήκοντα του λόγω ζητημάτων υγείας. Τίποτε άλλο δε έγινε γνωστό, μήτε αντικαταστάτες μήτε σχέδια τουρνέ αλλά ούτε και κάποια δήλωση ξεχωριστή από κάποιο συγκεκριμένο μέλος της μπάντας.

- Tην προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε τον 3ο της δίσκο η μπάντα που αποτελείται από ιστορικά μέλη της αμερικάνικης hardcore κοινότητας (πρώην μέλη των Circle Jerks, Black Flag αλλά και των Rocket from the Crypt). Ο τίτλος αυτούWasted Years και εχθές έκανε την εμφάνιση του στο διαδύκτυο το video clip του τραγουδιού Red White and Black.Οι κωμικοί Brian Posehn και Dave Foley πρωταγωνιστούν ενώ κάνουν την εμφάνιση τους μέλη των Tool (Danny Carey), των Jesus Lizard(David Yow), των Melvins (Dale Crover) αλλά και των ιστορικώνT.S.O.L. (Jack Grisham).

-  Ο Πρόεδρος Obama και η Πρώτη Κυρία έστειλαν μια ανοικτή επιστολή ως φόρο τιμής στον Frankie Knuckles που έφυγε πριν από λίγες εβδομάδες (διαβάστε εδώ τη σχετική μας ανάρτηση).Στο γράμμα μεταξύ άλλων διαβάζουμε τα εξής: " Η δουλειά του Frankie βοήθησε στο να υπάρχουν ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι αλλά και στο να έρθουν κοντά ακόμα περισσότεροι. Φίλτραρε τους ήχους γενεών και ειδών έτσι ώστε κατάφερε επάξια να προσελκύσει την προσοχή μας και να πυροδοτήσει τη φαντασία μας. Ένας πραγματικός πιονιέρος στο πεδίο του. Η παρακαταθήκη του δε ζει μόνο στο Chicago την πόλη του αλλά και στις πίστες όλου του πλανήτη"Το γράμμα αναρτήθηκε από το φίλο του Knuckles και επίσης διάσημο dj David Morales στη σελίδα του στο facebook page.

- Ο Βολιώτης μουσικός κατάφερε επάξια να χωθεί ανάμεσα σε ονόματα όπως οι Spiritualized, Beach House και οι Jesu στην ειδική κυκλοφορία για την Record Store Day με τίτλο The Space Project (η φωτό που συνοδεύει το άρθρο είναι λεπτομέρεια από το artwork του δίσκου). Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν είχαν σαν κοινή πλατφόρμα τη χρησιμοποίηση ήχων από τα Voyager 1 και 2. Ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων καθώς τα Voyagers περνούσαν από τη τροχιά πλανητών και αστεροειδών. Ο Larry Gusανέλαβε την Ιό, έναν από τους τέσσερεις δορυφόρους του πλανήτη Δία και η σύνθεση του έχει τον τίτλοSphere of lo (For Georg Cantor).

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Mac DeMarco – Salad days
23 χρονος από τον Καναδά με ποπ προδιαγραφές και γράφει και μόνος του…

- Eels – The cautionary tales of Mark Oliver Everett
Ο Mr Ε επιστρέφει με έναν easy listening δίσκο!

-  Nine Black Alps – Candy for clowns
Μεγάλωσαν και ξεφεύγουν από τα όρια της εφηβικής ροκ.

Kelis Food
Στον πιο χορευτικό της δίσκο εδώ με πολλές hit στιγμές.


-  Augustana – Life imitating life
Ποπ ροκ μπάντα από ΗΠΑ μεριά…

-  Future – Honest
Από τις hip hop μπάντες με πολλές συνεργασίες και παραγωγές.

Playlist top – 20  
1(2) The Pierces – Kings
2(3) Shy Nature – Lie back
3(1) Kaiser Chiefs – Coming home
4(5) The Afghan Whigs – Algiers
5(8) Sharon van Etten – Taking chances
6(7) Coldplay – Magic
7(9) Κevin Drew – Good sex
8(10) Rufus Wainwright – Me and Liza
9(11)Haim – If I could change your mind
10(4) Jagwar Ma – Uncertainty
11(13) The Black Keys – Fever
12(14)Weeping Willows – It takes a strong heart to love
13(6) The Klaxons – There is no other time
14(12) The Horrors – So now you know
15(17) James – Frozen Britain
16(18)First Aid Kit – My silver lining
17(19)Echo and the Bunnymen – Market town
18(20)Slow Club – Complete surrender
19(-)Lana Del Rey – West coast
20(-)Future Islands – Seasons (Waiting for you)

Single of the week
Lana Del Rey – West coast

H επίσημη επιστροφή με το νέο single από το επερχόμενο album.






No comments: