Thursday, May 15, 2014

12- 5- 2014

-  Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα στούντιο λόγω της γέννησης του γιου της κι αφού έχει κερδίσει όλα τα βραβεία στο μουσικό σύμπαν με κορυφαίες στιγμές το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα για το Skyfall, η Adele, απ' ότι φαίνεται έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες της μεγάλης επιστροφής. Αναστάτωσε τους followers της στο twitter όταν ανέβασε μια φωτογραφία της με λεζάντα «Bye bye 25... See you again later in the year x» με αφορμή τα 25α γενέθλια της και κίνησε τις υποψίες πως υποννοεί κάτι για το νέο της δίσκο ο οποίος θα είναι η συνέχεια των «19» και «21» συνεχίζοντας την παράδοση των τίτλων με ηλικίες.
" Δεν έχω ακούσει τίποτα απ' όσα έχει κάνει αλλά έχω ακούσει ότι έχουμε κάνει μαζί και είμαι πολύ υπερήφανος. Μάλλον πιο πολύ από το πρώτο άλμπουμ και ακούγεται καλύτερη από ποτέ" δήλωσε ο frontman των OneRepublic, Ράιαν Τέντερ (Ryan Tedder)για τη συνεργασία τους ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει οριστεί καμία ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ και θα βγει όποτε εκείνη είναι έτοιμη.

-  Στις 5 Απριλίου του 1994 ο  Kurt Cobain αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 χρονών και βρέθηκε νεκρός στο σπίτι στη Lake Washington Boulevard τρεις μέρες μετά από έναν ηλεκτρολόγο που πήγε για να επιδιορθώσει μία ζημιά. Το σημείωμα που είχε αφήσει μιλούσε μετά καλύτερα λόγια για τη γυναίκα του Κάρτνεϊ Λαβ (Courtney Love) αναφέροντας πως είναι μια θεότητα προσθέτοντας για την κόρη το Φράνσις πως ήταν η χαρά της ζωής του. Όμως το δεύτερο που δημοσιοποίησε τώρα η αστυνομία του Σιάτλ το οποίο ήταν στην τσέπη του, δεν έχει και τόσο κολακευτικά σχόλια για την πρώτη και παραφράζει τους γαμήλιους όρκους υποννόντας στη συνέχεια ότι πολλά από τα χρήματα του ήταν στα χέρια της.

-  Ο χαρακτηριστικός ήχος και η ακεραιότητα των Kasabian, επαναπροσδιορίζονται και δημιουργούν μια απίστευτα συναρπαστική, μοναδική μουσική δήλωση.
Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Sergio Pizzorno, σχολίασε, σχετικά με την σύνθεση και την παραγωγή: «Ένοιωσα ότι είχαμε την σιγουριά να γίνουμε πιο ευθείς, πιο ειλικρινείς με αυτό το άλμπουμ. Ξεκίνησα να βγάζω πράγματα, παρά να προσθέτω.»
Ο εκρηκτικός frontman του συγκροτήματος Tom Meighan είναι λίγο πιο ευθύς σχετικά με τη δική του συμβολή στο δίσκο:
«Το λιγότερο είναι καλύτερο. Είναι άμεσο. Είναι αυτό που είναι. Απλά ακούστε το. Είχαμε την αυτοπεποίθηση τα αφήσουμε τους εαυτούς μας γυμνούς. Ο Serg απογύμνωσε τα πάντα. Είναι απίστευτο.
Ο Pizzorno αναφέρει πάντα ως τις 3 βασικές μουσικές επιρροές του, την ηλεκτρονική μουσική, το hip hop και την κιθαριστική μουσική των '60's.Σε αυτό το δίσκο έχει καταφέρει να παντρέψει και φέρει όσο πιο κοντά γίνεται αυτά τα 3 είδη με τον καλύτερο δυνατό και αναπάντεχο
τρόπο.
Το πρώτο single είναι το 'Eez-eh', το οποίο και αποκαλύπτει μια από τις πολλές πλευρές των δυνατοτήτων του Pizzorno στην δημιουργία και την παραγωγή των τραγουδιών.Το video σκηνοθετήθηκε από τον καταξιωμένο καλλιτέχνη και σχεδιαστή Aitor Throup, ο οποίος είναι και ο creative director του άλμπουμ γενικότερα.

-  O Chris Martin παίρνει την ευθύνη για τον χωρισμό του από τη Gwyneth Paltrow.
Το ζευγάρι ανακοίνωσε το τέλος του γάμου τους μετά από 11 χρόνια, ανακοινώνοντας τον χωρισμό μέσω του Goop website που ανήκει στην ηθοποιό.Αρχικά είχαν δηλώσει ότι ήταν κάτι που συμφώνησαν από κοινού, ενώ τώρα ο τραγουδιστής των Coldplay αναλαμβάνει όλη την ευθύνη.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  The Black Keys – Turn blue
Να πούμε απογοήτευση; Μάλλον περιμέναμε πολλά περισσότερα και ίσως διαφορετικά μετά την επιτυχία του προηγούμενου δίσκου.

-  Cherry Ghost – Herd Runners
Τρίτος δίσκος στον οποίο και εδώ παραδίδουν μαθήματα άρτιας ποπ δημιουργίας.

-  Chromeo – White women
Aπό το Montreal με πολλές electro funk συνθέσεις και πολλές συμμετοχές.

-  Little Dragon – Nabuma rubberband
Τέταρτος δίσκος σκοτεινής trip hop με ποπ αποχρώσεις.

Foxes Glorious
Καθαρόαιμη Βρετανίδα στην πρώτη dance pop απόπειρα δισκογραφικά.

-  Paul Heaton and Jacqui Abbott – What have we become
Επανένωση μετά από καιρό δύο βασικών μελών των Beautiful South,

-Clean Bandit – New eyes
Άλλη μια ηλεκτρονική μπάντα του καιρού μας με στόχο τα charts.

-  Swans – To be kind
Νέος διπλός δίσκος για τους βετεράνους εκ Νέας Υόρκης.

-  Owen Pallett – In conflict
Παραγωγός σε σπουδαίους indie δίσκους όπως Arcade Fire , Grizzly Bear Hidden Cameras σε προσωπική δουλειά.


Playlist top – 20  
1(1) Sharon van Etten – Taking chances
2(4) Haim – If I could change your mind
3(6) The Black Keys – Fever
4(7) James – Frozen Britain
5(2) The Afghan Whigs – Algiers
6(8) Weeping Willows – It takes a strong heart to love
7(3) The Pierces – Kings
8(10) First Aid Kit – My silver lining
9(11)Echo and the Bunnymen – Market town
10(12)Slow Club – Complete surrender
11(13)Lana Del Rey – West coast
12(15) Future Islands – Seasons (Waiting for you)
13(16)Mando Diao – Black Saturday
14(5) Rufus Wainwright – Me and Liza
15(18) Coldplay – A sky full of stars
16(19)Kasabian – Eez – eh
17(-)Tori Amos – Trouble’s lament
18(9) Shy Nature – Lie back
19(-)Howling Bells – Paris

20(-)Crissie Hynde – You or no one

Single of the week
Tori Amos – Trouble’s lament
Δυναμική επιστροφή με ένα καλό τραγούδι που θυμίζει το ξεκίνημά της.







No comments: