Wednesday, December 11, 2013

9- 12- 2013

-  Το Out Among The Stars   του  Johnny Cash  θα κυκλοφορήσει 30 χρόνια μετά την ηχογράφηση του. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε μεταξύ των ετών 1981 και 1984 με παραγωγό τον Billy Sherrill (γνωστός κυρίως από τις δουλειές του με την Tammy Wynette) αλλά δεν εκδόθηκε ποτέ ένεκα της απόρριψης του συμβολαίου του Cash από την Columbia

-  Ειρηνικής φύσεως επιδρομή  μιας και μιλάμε για την επανέκδοση του κλασσικού αυτού δίσκου της προσωπικής τ πορείας του Morrissey, το Your Arsenal (1992) σε διπλή έκδοση με dvd που θα εμπεριέχει αποτυπωμένη την εμφάνιση του της 31ης Οκτωβρίου του 1991 στο Mountain View της Καλιφόρνια. Αυτό βέβαια για την cd/dvd έκδοση μιας και ένεκα ανάκαμψης του βινύλιου θα υπάρχει καιParlophone στις 24 Φεβρουαρίου 2014. 
η ανάλογη επανέκδοση με ειδικό remastering. Όλα αυτά σε κυκλοφορία από την

-  Προκλητικό το λες οπωσδήποτε το νέο clip της Lana Del Ray αλλά η διαφορά με άλλα clips που συζητιούνται (και) σε εξω μουσικούς κύκλους και κάνουν το γύρο της τηλεόρασης και του διαδικτύου είναι ότι το Tropico είναι καλογυρισμένο με ένα τρόπο που περισσότερο θυμίζει αμερικάνικο weirdo και alternative σινεμά παρά το τερτίπι μιας starπου ψάχνει για άλλοθι ποιότητας. Κέρδισε kudos και δημοσιεύματα για άλλη μια φορά η Lana Del Rey, λοιπόν. 
 Θα αντιτάξει κάποιος ότι έχουμε μόνο ένα trailer έμπροσθεν των ματιών μας αλλά οι οιωνοί για την 30λεπτη (!) μικρού μήκους ομότιτλη ταινία είναι μάλλον θετικοί στο πρόσημο τους. Η πλήρης έκδοση του θα συμπέσει με την κυκλοφορία του Tropico EP όπου θα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι συνθέσεις Bel AirGods and Monsters and Body Electric.

- O Thom Yorke, οι Foals και ο David Byrne σε πρόσφατες δηλώσεις τους επιτέθηκαν στο Spotify για τα πολύ χαμηλά ποσά που λαμβάνουν οι καλλιτέχνες από την εκπομπή των συνθέσεων τους.
Η απάντηση του Spotify στις επικρίσεις ήταν η προσεδάφιση της  Spotify Artists όπου δίνονται αναλυτικότατες απαντήσεις για την πορεία της εταιρείας πίσω από την πλατφόρμα όπως και με ποιο τόπο μοιράζονται τα έσοδα.Ο διευθύνων του τμήματος καλλιτεχνών στο Spotify Mark Williamson δήλωσε σχετικά ότι «κάθε αλλαγή πλεύσης στο τρόπο ακρόασης και μορφή της μουσικής δημιουργεί παρανοήσεις και μπέρδεμα αρχικώς. Το καταλαβαίνουμε και θέλουμε να είμαστε όσο πιο διάφανοι γίνεται στο κοινό περί των διαδικασιών μας»
πλατφόρμας/site
Το Spotify πληρώνει σύμφωνα με τις δηλώσεις του περίπου το 70% τω εσόδων του σε εταιρείες και ανθρώπους που έχουν τα δικαιώματα χρήσης τραγουδιών και συνθέσεων. Οι μουσικοί πληρώνονται μέσω των προαναφερθέντων διαύλων.
Το Spotify για να δώσει ένα δείγμα των εσόδων της παρουσίασε νούμερα εισροών σε 5 διαφορετικούς δίσκους (χωρίς ξαναλέμε να κατονομάζει καλλιτέχνες ή δίσκους) όπου άμα την παρουσία τους στην πλατφόρμα τον Ιούλιο του 2013 είχαν έσοδα που κυμαίνονταν από 3.300 δολάρια για ένα indie δίσκο μέχρι 425.000 δολάρια για ένα παγκόσμιας εμβέλειας και επιτυχίας album.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Ejecta Dominae
Συγκρότημα από δύο μέλη διαφορετικών ηχητικά groups , με electro pop και experimental rock.

-  Robert Pollard – Blazing gentlemen
Solo δίσκος από το μέλος των Guided by Voices.

- Toy – Join the dots
Δεύτερος δίσκος για το group που θυμίζει τόσο το Βρετανικό indie rock της δεκαετίας του 80.

-  Boston – Life, love and hope
Aπογοητεύουν τους οπαδούς τους εδώ τόσα χρόνια μετά την προγούμενη
δουλειά τους!

R KellyBlack panties
Παλιός πια στην πιάτσα της soul , και οι δίσκοι του πάντα αξιόλογοι.

- Chris Eckman – Harney County
Ένα μέλος των Walkabouts σε προσωπικό δίσκο (τρίτο).

Playlist top – 20     
1(2) Pearl Jam – Sirens
2(5) Empire of the sun – DNA
3(1) Anna Calvi – Sing to me
4(6) Goldfrapp – Annabel
5(8) The Sounds – Hurts the one I love
6(3) Kadebostany – Castle in the snow
7(10) Dum Dum Girls – Lost Boys and girls club
8(11)Lily and Madeleine – Come to me
9(12) Broken Bells – Holding on for life
10(13) Warpaint – Love is to die
11(4) Laura Veirs – Your song
12(14) The National – Lean
13(15)The Cults – I can hardly make you mine
14(16)U2 – Ordinary love
15(7) Polica – Chain my name
16(18) Maximo Park – Brain cells
17(19)Franz Ferdinand – Bullet
18(20)The Killers – Just another girl
19(9) Natasha Khan & John Hopkins – Garden’s heart
20(-)Toy – Join the dots

Single of the week
Toy – Join the dots

Και  είναι το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που παρουσιάσαμε  πιο πάνω!






No comments: