Wednesday, December 4, 2013

2- 12- 2013

-  Το Συμβούλιο Κροατών (διεθνής οργάνωση των απανταχού Κροατών) έκανε αγωγή κατά του Dylan για σχόλιο του σε περσινή συνέντευξη του στη γαλλική έκδοση του Rolling Stone όπου, κατά τη γνώμη τους έβαλε, για να το πούμε λαϊκιστί, στο ίδιο τσουβάλι τους Nazi, τους Κροάτες και τους Klansmen (τουτέστιν τους θιασώτες της Κου Κλουξ Κλαν). Ο γενικός γραμματέας του προαναφερθέντος Συμβουλίου σχολίασε σχετικά:“Δεν μπορεί κάποιος να εξισώσει τους Κροάτες εγκληματίες με όλο τον κροατικό λαό.δεν έχουμε τίποτα όμως εναντίον του Rolling Stone ή του Bob Dylan ως καλλιτέχνη.”


-  Αν και είχε προσληφθεί μόλις τον Ιούλιο στη θέση της Kim Deal  στους Pixies ,που είχε δηλώσει ότι δεν θα συνεχίσει με τη μπάντα, εντούτοις εχθές η Shattuck στην προσωπική σελίδα στο Facebook δήλωσε:"Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη μαθαίνοντας οτι ο χρόνος μου στους Pixies τελείωσε σήμερα. Φανταστική εμπειρία. Η προσοχή μου θα στραφεί όλη πια στους Muffs και τον καινούργιο τους δίσκο". Την ίδια στιγμή οι Pixies πρέπει να κινηθούν μάλλον γρήγορα ένεκα της επικείμενης, τον Ιανουάριο, τουρνέ τους στη Βόρειο Αμερική.

-  O Brian May δήλωσε ότι οι Queen ανακάλυψαν νέο άλλο υλικό με φωνητικά του Freddie Mercury, υλικό που δεν έχει εκδοθεί ξανά."Στα σίγουρα υπάρχουν μερικές συνθέσεις. Δεν μπορώ να πω ακόμα αν στο σύνολο τους μπορούν να αποτελέσουν ένα ολόκληρο δίσκο αλλά στα σίγουρα έχουμε τη φωνή του Freddie όπως και μερικά demos" είπε ο κιθαρίστας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε. Ο ντράμερ των Queen, Roger Taylor, πριν από λίγο καιρό είχε επιβεβαιώσει ότι ο May τελειώνει τη δουλειά που κάνει πάνω σε τραγούδια που ηχογράφησαν ο Freddie Mercury μαζί με τον Michael Jackson

-  Ο αρχαιολόγος Zahi Hawass υπεύθυνος για τις περιηγήσεις στις Πυραμίδες είχε ραντεβού εχθές το μεσημέρι της για να  κάνει εμπεριστατωμένη τουρνέ στην Beyonce στα πλαίσια της επίσκεψης της ντίβας στην Αίγυπτο.Ο Hawass όμως, όπως δήλωσε, περίμενε πολύ παραπάνω από το ακαδημαϊκό τέταρτο την άφιξη της Beyonce και όταν αυτή φάνηκε τελικά, δεν είχε καμία ευγένεια και καμία διάθεση να πει έστω ένα συγνώμμη για την καθυστέρηση. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο φωτογράφος του Αιγύπτιου αρχαιολόγου άρχισε να τραβάει φωτογραφίες όπως είχε συμφωνηθεί και η Beyonce άρχισε να διαμαρτύρεται και με έντονα αγενή τρόπο, όπως λέει ο κύριος Hawass, και να λέει συνεχώς τη χαρακτηριστική φράση "Εγώ λέω το ναι ή το όχι και κανένας άλλος". Μετά από αυτό ο αρχαιολόγος αρνήθηκε να συνεχίσει την τουρνέ και την παράτησε σύξυλη μπροστά στο αρχαίο μνημείο.Γελοία ιστορία, συμφωνούμε αλλά ενδεικτική της απόστασης που μπορεί να δημιουργηθεί πολλές φορές μεταξύ ενός επιτυχημένου και ενός κανονικού  ανθρώπου μιας και από ένα σημείο και πέρα ομιλούν διαφορετικές γλώσσες.


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Beedeegee – Sum/One
Αρτίστικη ποπ από μέλη των Gang Gang Dance.

-  Cold Crows Dead – I fear a new world
Ψυχεδελική ποπ  που παραπέμπει στη δεκαετία του 60 από το Brighton.

-  The Liminanas – Costa blanca
Από την Γαλλία αυτό το ντουέτο , παραδίδει μαθήματα γνήσιου rocknroll

-  Manu Chao – Siberie m’etait conteee
Και ο Γάλλος εδώ αστέρας σε 23 τραγούδια που αναφέρονται στο Παρίσι.

-  Sebastian Tellier – Confection
Τρίτος Γάλλος στην σειρά και είναι ο εκκενρικός της electropop.

-  The Warlocks Skull worship
Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς η Αμερικάνικη indie rock μπάντα.

Playlist top – 20
1(13)) Anna Calvi – Sing to me
2(4) Pearl Jam – Sirens
3(5) Kadebostany – Castle in the snow
4(2) Laura Veirs – Your song
5(8) Empire of the sun – DNA
6(9) Goldfrapp – Annabel
7(7) Polica – Chain my name
8(10) The Sounds – Hurts the one I love
9(3) Natasha Khan & John Hopkins – Garden’s heart
10(12) Dum Dum Girls – Lost Boys and girls club
11(13)Lily and Madeleine – Come to me
12(14) Broken Bells – Holding on for life
13(15) Warpaint – Love is to die
14(18) The National – Lean
15(19)The Cults – I can hardly make you mine
16(20)U2 – Ordinary love
17(6) The Killers – Shot at the night
18(-)Maximo Park – Brain cells
19(-)Franz Ferdinand – Bullet

20(-)The Killers – Just another girl

Single of the week
Maximo Park – Brain cells

Ένα από τα δύο τραγούδια που προλογίζουν τον νέο δίσκο του 2014!






No comments: