Thursday, December 19, 2013

16- 12- 2013

-  Μετά από 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου δικαιούται μια μπάντα ή ένας solo καλλιτέχνης να λάβει υποψηφιότητα για το Rock and Roll Hall of Fame.Αυτό δενσημαίνει ότι θα τη λάβει αυτόματα. Πολλοί, περίμεναν επί σειρά ετών. Να όμως που οι Nirvana, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το single Love Buzz το 1988, έλαβαν την υποψηφιότητα για είσοδο με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων.
Ο πρόεδρος του Rock and Roll Hall of Fame, Joel Peresman, δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη η άμεση υποψηφιότητα του συγκροτήματοςαπό τον 1ο χρόνο που αποκτά το δικαίωμα αυτό, μιας και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Ξέρω πολύ καλά την αγάπη που απολαμβάνει αλλά και την επιρροή που άσκησε».
Επεσήμανε βέβαια ότι θα υπάρχει πρόβλημα διαδικασίας σε επίπεδο live, γιατί είθισται κάθε μπάντα που μπαίνει στο Rock and Roll Hall of Fame να εμφανίζεται live στη σχετική τελετή.
Ο Dave Grohl δήλωσε πάντως συγκινημένος και ότι έχει μείνει άφωνος ενώ ο Krist Novoselic ευχαρίστησε το κοινό και την κριτική επιτροπή που ψήφισε τη μπάντα.

-   Tην καθημερινότητα και τα όνειρα νέων ανθρώπων που ανθίστανται στα αραβικά standards παρουσιάζουν οι Vaccines στο video clip του I Wish I was a Girl που μόλις εχθές (16/12) παρουσίασαν στον διαδίκτυο.Το τραγούδι έρχεται από τον δεύτερο δίσκο τους, το Come of Age που εκδόθηκε τον Σεπτέμβρη του 2012.
Το λονδρέζικο κουαρτέτο δήλωσε ότι δε σκοπεύει καθόλου να βιαστεί για την ηχογράφηση του τρίτου full δίσκου του όπως και το
ότι ο ήχος θα διαφέρει σημαντικά από τις συντεταγμένες των 2 πρώτων κυκλοφοριών της μπάντας.

-  Μέσα στο 2014 θα βγει σε φυσικά και ηλεκτρονικά δισκοπωλεία αλλά τις προηγούμενες ημέρες ο ηγήτορας των Blur  Damon Albarn προσέφερε μια πρώτη γεύση από τον 1ο solo δίσκο του, για τον οποίο όμως αρνείται να δώσει πολλές πληροφορίες.Το μόνο που δήλωσε, χωρίς να δώσει ημερομηνίες περί αυτών, ήταν ότι σκοπεύει να κάνει promo tour για το δίσκο όπου θα ερμηνεύει μεταξύ των προσωπικών του τραγουδιών και συνθέσεις από Blur,Gorillaz αλλά και από τους Queen. Παρεμπιπτόντως, και επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον Albarn αυτό, οι Blur μπαίνουν το καλοκαίρι του 2014 στο studio για καινούργιες ηχογραφήσεις...


-  Με τις φωνές των Jagger και Richards να ομιλούν ειδικά για την περίσταση αλλά καθόλου στημένα στην αρχή του teaser, οι Stones διαφημίζουν την επερχόμενη τουρνέ τους σε 2 ηπείρους που ξεκινά στις αρχές του 2014.
Το διαφημιστικό κλιπ η αλήθεια είναι οτι σε κάνει να θες να τρέξεις να πάρεις εισιτήριο πάραυτα και φανταζόμαστε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι μυριάδες οπαδοί της μπάντας, καλή ώρα σαν τον κύριο που απελπισμένα κρατάει στο 0.25 καρτολίνα ζητώντας ένα εισιτήριο. Η τουρνέ περνάει από 14 σημεία όπου μεταξύ άλλων τους Rolling Stones θα απολαύσουν οι οπαδοί τους στο Αμπού Ντάμπι, στο Τόκιο και στο Σίδνεϊ. 

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Matthew Sweet and Susanna Hoffs – Under the covers vol.3
Η τρίτη συνέχεια της συνεργασίας του τραγουδοποιού και της τραγουδίστριας των Bangles σε δίσκο με διασκευές.

La femme- Psycho tropical Berlin
Γαλλική ηλεκτρονική ποπ εδώ.

- Leona LewisChristmas with love
Χριστουγενιάτικη ατμόσφαιρα από την ποπ τραγουδίστρια

JewelLet it snow

Η άποψη της Αμερικάνας country rock για τα Χριστούγεννα.

-  Kelly Clarkson – Wrapped in red
Και  εδώ γιορτινή κυκλοφορία

-  Erasure – Snow globe
Ο χορευτικός Χριστουγεννιάτικος δίσκος του Vince και του Andy!

Playlist top – 20     
1(2) Empire of the sun – DNA
2(1) Pearl Jam – Sirens
3(4) Goldfrapp – Annabel
4(5) The Sounds – Hurts the one I love
5(7) Dum Dum Girls – Lost Boys and girls club
6(8)Lily and Madeleine – Come to me
7(9) Broken Bells – Holding on for life
8(10) Warpaint – Love is to die
9(3) Anna Calvi – Sing to me
10(12) The National – Lean
11(13)The Cults – I can hardly make you mine
12(14)U2 – Ordinary love
13(17) Franz Ferdinand – Bullet
14(6) Kadebostany – Castle in the snow
15(18) The Killers – Just another girl
16(20) Toy – Join the dots
17(-)Kaiser Chiefs – Misery Company
18(-)Primal Scream – Goodbye Johnny

19(-)St. Vincent – Birth in reverse

20(-)Maximo Park – Leave this island

Single of the week
Kaiser Chiefs – Misery Company

Πιο δυναμική και πιο ροκ επιστροφή από το album που έρχεται το 2014!
No comments: