Wednesday, October 30, 2013

28- 10- 2013

-  Αναμφισβήτητα μία από τις πλέον ιδιόρρυθμες και από τις χαρακτηριστικότερες φυσιογνωμίες του  rock ‘n’ roll. Ο Reed  αρεσκόταν στην πρόκληση και αυτό το απέδειξε σε όλη την πορεία του, από τις πρώτες ημέρες των Velvet Underground μέχρι και την συνεργασία του με τους Metallica. Δίσκοι με εκπληκτικές συνθέσεις, τραγούδια με ισχυρότατους στίχους, στάση απέναντι στην κοινωνία και το κοινό Αυτή η σημαντικότατη φιγούρα του rock n roll, ο άνθρωπος που έχει συμβάλλει με το δικό του τρόπο όχι μόνο στη διαμόρφωση του rock ήχου όσο λίγοι με το χαρακτηριστικό παίξιμο του στην κιθάρα, ο άνθρωπος που επίσης συνέβαλλε και σε αυτό που θεωρείται «εικόνα του καλλιτέχνη προς τα media και το κοινό» διαμορφώνοντας περσόνες και καλλιτεχνικές λογικές διαφορετικές ανά εποχή (εμμένοντας στην ανάγκη ανανέωσης που χρειάζεται κάθε εκφραστής που σέβεται τον εαυτό του), αυτός ο ξεχωριστός κύριος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά τον Μάιο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος.

-  Σχεδόν έτοιμο είναι το νέο άλμπουμ της Beyonce, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Pharrell Williams.Ο τελευταίος χαρακτήρισε το νέο υλικό της ποπ σταρ "τρελό", αλλά πρόσθεσε κι αυτός (όπως και άλλοι στο παρελθόν) ότι δεν θα βγάλει το νέο άλμπουμ αν δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένη με αυτό."Έχει ένα πολύ συγκεκριμένο γούστο", συνέχισε. "Υποθέτω αυτός είναι ο λόγος που είναι αυτή που είναι. Το
όνομά της είναι αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο, κι αυτό από μόνο του είναι τεράστιο. Όταν ξέρεις τι θέλεις, δεν θα σταματήσεις μέχρι να το έχεις. Ο υπόλοιπος κόσμος ακούει το άλμπουμ της και ζητωκραυγάζει - κι εκείνη είναι προσγειωμένη: 'ναι, έχω σχεδόν τελειώσει'. Και είναι η βασίλισσα", είπε ο κύριος Williams.

-  Στις 11 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Purgatory/Paradise, το πρώτο άλμπουμ των αγαπημένων Throwing Muses με νέο υλικό μετά από (περισσότερο από) μία δεκαετία.Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει και μόνο του (σε cd ή ψηφιακά), αλλά και με ένα art book (στις 3 Δεκεμβρίου).Ήδη, οι Throwing Muses κυκλοφόρησαν ένα video για το κομμάτι του άλμπουμ "Sunray Venus", σε σκηνοθεσία Orrin Anderson.

-  Δεν είναι ευχάριστα τα νέα για τον John McVie των Fleetwood Mac -διαγνώστηκε με καρκίνο.Η μπάντα αναγκάστηκε πλέον να ακυρώσει την περιοδεία της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού γκρουπ.

Πηγή νέων: Avopolis.gr

- Οι 10 δίσκοι για τον Οκτώβρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας:







1. Kitchens of distinction – Folly

2. Cass McCombs – Big wheel and others

3. Pearl Jam – Lightning Bolt

4. Paul McCartney – New

5. Anna Calvi – One breath

6. The Feeling – Boy cried wolf

7. Prefab Sprout – Crimson / Red

8. HAIM – Days are gone

9. Yuck – Glow and behold

10. Okkervil River – The silver gymnasium


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Arcade Fire – Reflektor

Διπλό cd που θα χωρούσε και σε μονό, ειδικά αν επέλεγαν και τα καλύτερα κομμάτια τους! Πιο χορευτικοί λόγω παραγωγής από τον James Murphy των LCD Soundsystem.

Lorde Pure heroine
Η πιτσιρικα (17) από την Νέα Ζηλανδία που κάνει την Lana Del Rey να  μένει άγρυπνη μιας και κάνει μεγάλη επιτυχία πριν κάν κυκλοφορήσει αυτό το ικανοποιητικό ντεμπούτο της!

Linkin Park Recharged
Πιο εμπορικοί και πιο χορευτικοί από ποτέ!

-  White Denim – Corsicana Lemonade
Πέμπτος εξαιρετικός lofi δίσκος!

-  The Head and the heart – Let’s be still
Από το Seattle , υπογράφουν στην Sub Pop με μεγάλη επιτυχία στα Αμερικάνικα ροκ ραδιόφωνα.

-  Donna Summer – Love to love you Donna
Πρώτος μετά θάνατον δίσκος με νέες εκτελέσεις τραγουδιών της disco divas!

Playlist top – 20
1(2) Blackfield – Jupiter
2(3) Arcade Fire – Reflektor
3(4) Laura Veirs – Your song
4(1) The Vaccines – Melody Calling
5(8) Natasha Khan & John Hopkins – Garden’s heart
6(11) Trentemoller feat. Sune Rose Wagner – Deceive
7(10) Jake Bugg – What does’t kill you
8(5) Emiliana Torrini – Speed of dark
9(12) The Killers – Shot at the night
10(13) Anna Calvi – Sing to me
11(14) Yuck – Middle sea
12(15) Kadebostany – Castle in the snow
13(6) Placebo – Too many friends
14(16) Pearl Jam – Sirens
15(17)Polica – Chain my name
16(18)Empire of the sun – DNA
17(7) Paper Aeroplanes – Little letters
18(20) Goldfrapp – Annabel
19(9) Arctic Monkeys – Why’d you only call me when you’re high?
20(-)The Sounds – Hurts the one I love

Single of the week
The Sounds – Hurts the one I love

Ανάλαφρη ποπ ροκ με γυναικεία φωνητικά!









No comments: