Tuesday, October 22, 2013

21- 10- 2013

-  Με τον frontman των Aerosmith συνεργάζεται ο Psy, ο οποίος (τον περασμένο Ιούνιο) συναντήθηκε και με τον Brian May, για να συζητήσει το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας. Το παλεύει με τους rock ήρωές του ο Psy - το τελευταίο διάστημα (και μετά την παγκόσμια πλύση εγκεφάλου με το hit single του) επιχειρεί να επανέλθει στη μουσική επικαιρότητα.Οι Steven Tyler και Psy, πάντως, ηχογράφησαν μαζί το τελευταίο κομμάτι του τελευταίου, το οποίο σύντομα αναμένεται να γίνει διαθέσιμο.

-  Ένα EP με έξι κομμάτια έχουν ηχογραφήσει οι Flaming Lips. Το EP περιέχει μουσική εμπνευσμένη από (και για) την ταινία 'Ender's Game'. Το 'Peace Sword (Open Your Heart)' γράφτηκε ειδικά για το συγκεκριμένο φιλμ, ενώ τα άλλα πέντε κομμάτια είχαν ως έμπνευση το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε αυτό.
Στην ταινία 'Ender's Game' πρωταγωνιστούν οι Ben Kingsley και Harrison Ford, ενώ η ιστορία της λαμβάνει χώρα στο άμεσο μέλλον.
Το δε 'Peace Sword' E.P. θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 29 Οκτωβρίου, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, η οποία θα γίνει την 1η Νοεμβρίου. Οι εκδόσεις σε CD και limited edition βινύλιο θα ακολουθήσουν στις 29 Νοεμβρίου.

-  Τα βήματα της Sinead O'Connor ακολούθησε ο Sufjan Stevens, ο οποίος επίσης κάθισε και έγραψε ένα ανοικτό γράμμα στη Miley Cyrus.Βέβαια, ο Stevens δεν ασχολήθηκε με την (
υποτιθέμενη) εκπόρνευση της κορασίδας, αλλά με τη γραμματική του κομματιού της '#GetItRight'. "Δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω το #GetItRight (καταπληκτικό κομμάτι, καταπληκτικό μήνυμα, καταπληκτικό σώμα), αλλά μάλλον σου χρειάζεται ένα μάθημα γραμματικής. Υπάρχει μια γραμμή που θέλει προσοχή: 'I been laying in this bed all night long'. Miley, τεχνικά μιλώντας, you’ve been LYING, not LAYING", είπε ο καθηγητής κύριος Sufjan στη μαθήτριά του και συμπλήρωσε (αυτό δεν το μεταφράζουμε): "Whatever. I’m not the best lyricist, but you know what I mean. #Get It Right The Next Time".

-  Στο Mali βρίσκεται ο Damon Albarn αυτό τον καιρό και πιο συγκεκριμένα στο Bamako, την πρωτεύουσα.Ο frontman των Blur συμμετέχει στο project Africa Express, μαζί με αφρικανούς αλλά και δυτικούς (sic) μουσικούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι Brian Eno, Ghostpoet, Holy Other και Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs).Παρά τις ταραχές, ο Albarn δήλωσε: "Συνεχίζω να επιστρέφω στο Mali, παρά τα όλα όσα έχουν συμβεί. Κάποιες φορές νιώθω παράξενα στο Bamako, με τα προβλήματα στο Βορρά, αλλά προσπαθώ προσωπικά να ανοίξω διάλογο με τους ανθρώπους αυτής της χώρας και τη μουσική τους".Από τις ηχογραφήσεις αυτές που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα, θα προκύψει το πρώτο Africa Express album.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Kitchens of distinction – Folly
Πρώτος δίσκος μετά το 1994 για το τρίο της dream pop που έδρασε δισκογραφικά κυρίως στα 80s!

Katy Perry Prism
Μέσα στον ανταγωνισμό με τις πιτσιρίκες η μεγαλωμένη πια Katy Perry προσπαθεί να δείξει ότι ωρίμασε , μάλλον αποτυχημένα!

-  James Blunt – Moon landing
Μια από τα ίδια , μονότονες γλυκανάλατες μπαλάντες!

Polica Shulamith

Δυστυχώς δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τον ήχο του ικανοποιητικού ντεμπούτου της , και επαναλαμβάνεται.

-  Monster Magnet – Last patrol
Hard rock ειδικής κοπής παίζουν με αρκετούς καλούς δίσκους!

AFI Burials
Από τις παλιές καραβάνες του dark punk συνεχίζουν δυναμικά!

Playlist top – 20
1(1) The Vaccines – Melody Calling
2(4) Blackfield – Jupiter
3(5) Arcade Fire – Reflektor
4(7) Laura Veirs – Your song
5(6) Emiliana Torrini – Speed of dark
6(2) Placebo – Too many friends
7(3) Paper Aeroplanes – Little letters
8(9) Natasha Khan & John Hopkins – Garden’s heart
9(8) Arctic Monkeys – Why’d you only call me when you’re high?
10(11) Jake Bugg – What does’t kill you
11(14) Trentemoller feat. Sune Rose Wagner – Deceive
12(13) The Killers – Shot at the night
13(16) Anna Calvi – Sing to me
14(15) Yuck – Middle sea
15(17) Kadebostany – Castle in the snow
16(19) Pearl Jam – Sirens
17(20)Polica – Chain my name
18(-)Empire of the sun – DNA
19(10) London Grammar – Strong
20(-)Goldfrapp – Annabel

Single of the week
Empire of the sun – DNA

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δεύτερου καλοκαιρινού δίσκου είναι το νέο video!





No comments: