Wednesday, August 8, 2012

6 – 8– 2012


-  Νέο στούντιο άλμπουμ από τον frontman των Interpol. Το δεύτερο άλμπουμ του Paul Banks έχει τον απλό τίτλο... 'Banks' και κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου από τη Matador Records.Η πρώτη του δουλειά είχε κυκλοφορήσει το 2009 κάτω από το όνομα Julian Plenti, και τίτλο 'Julian Plenti Is... Skyscraper', ενώ μέσα στη χρονιά ακούσαμε και ένα EP με τίτλο 'Julian Plenti Lives…'.Μπορείτε να κατεβάσετε το πρώτο κομμάτι από αυτό το δίσκο, με τίτλο 'The Base', δωρεάν από τη διεύθυνση: http://mata.do/OKCdwE

-  Οι Tindersticks έγραψαν, ηχογράφησαν και έκαναν την παραγωγή στο soundtrack του In Flanders Fields Museum, στην Ypres του Βελγίου, το οποίο άνοιξε ξανά τις πόρτες του για το κοινό στις 11 Ιουνίου. Το μουσείο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου είχε κλείσει προκειμένου να υποστεί... πλήρη ανακαίνιση.To soundtrack που έγραψαν αποτελείται από ορχηστρικούς ήχους που αλλάζουν στα διαφορετικά μέρη του μουσείου και ενισχύουν συναισθηματικά τα όσα παρουσιάζονται εκεί.

-  Το κλασικό ντεμπούτο των Velvet Underground, 'The Velvet Underground & Nico', πρόκειται να επανακυκλοφορήσει ως εξαπλό πακέτο, την 1η του Οκτωβρίου.
Εδώ εορτάζονται τα 45α γενέθλια του άλμπουμ, με τις αυθεντικές stereo και mono versions, μαζί με το 'Chelsea Girl' της Nico και δύο live δισκάκια που περιλαμβάνουν ηχογράφηση από συναυλία τους στο Valleydale Ballroom του Columbus, Ohio.

-  Από κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις/σκέψεις φέρεται να υπέφερε ο Bruce Springsteen στα 80s. Σύμφωνα με τη New Yorker, ο Springsteen είχε βιώσει και τα δύο κατά το τέλος των ηχογραφήσεων του καταπληκτικού άλμπουμ 'Nebraska' (1982), και μάλιστα είχε αρχίσει να βλέπει ένα ψυχοθεραπευτή. Τάδε έφη Dave Marsh - φίλος του και βιογράφος. "Τα θέματά μου δεν ήταν τόσο προφανή, όσο τα ναρκωτικά", είπε ο Springsteen. "Τα δικά μου ήταν διαφορετικά, λίγο πιο ήρεμα -το ίδιο προβληματικά, αλλά πιο ήρεμα", συμπλήρωσε το αφεντικό.
Αλλά και ο Steven Van Zandt, από τη μπάντα του, μίλησε στο Rolling Stone την περασμένη εβδομάδα για τον καθαρό τρόπο ζωής του Bruce, που του επιτρέπει σ' αυτή την ηλικία (έφτασε τα 62!) να παίζει ζωντανά επί 3,5 ώρες... "Είναι σε καλή φόρμα γιατί δεν παίρνει ναρκωτικά. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τί συμβαίνει όταν δεν έχεις πάρει ναρκωτικά ποτέ στη ζωή σου", είπε, συμπληρώνοντας: "Εννοώ, είμαι σίγουρος ότι ήπιε κανα δυο ποτά κάποιες στιγμές στη ζωή του, αλλά δεν ήταν ποτέ πότης. Και τρώει σωστά και πηγαίνει και στο γυμναστήριο. Λοιπόν, αυτό συμβαίνει. Μην παίρνετε ναρκωτικά. Μην πίνετε, τρώτε σωστά, πηγαίνετε στο γυμναστήριο και θα μπορείτε να ροκενρολάρετε στα 62 σας, επίσης. Δεν είναι επιστήμη. Είναι αληθινή, παλιομοδίτικη κοινή λογική"!

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  The Midnight Beast – The Midnight Beast
Η Βρετανική απάντηση στα Αμερικάνικα groups που συνδυάζουν μουσική, θέαμα και διασκέδαση.

TurbonegroSexual harassment
Πολλά χρόνια οι Νορβηγοί του punk στην πιάτσα, έχουν χάσει και ένα τραγουδιστή, αλλά επανέρχονται με αξιόλογη δουλειά εδώ…

-  Eugene McGuiness – The invitation to the voyage
Από το Λονδίνο, με μουσική που θυμίζει ταινίες του James Bond της δεκαετίας του ’60, με πολλά electro-pop στοιχεία όμως.

-  Antony & the Johnsons – Cut the world
Αγγελική η φωνή του, εδώ συνεργάζεται με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες σε εναλλακτικές live εκδοχές τραγουδιών του.

-  Beat Connection – The palace garden
Από το Seattle με electro- pop δίσκο στα ίχνη των Foster the People…

- CamerasIn your room
Αυστραλοί με πολλούς να συγκρίνουν τον ήχο τους με τους συμπατριώτες τους Go Betweens!

Playlist top – 20
1(4) Gossip – Move in the right direction
2(6) Florence and The Machine – Spectrum (Calvin Harris remix)
3(5) Elton vs Pnau – Good morning to the night

4(1) 2:54 – Creeping

5(2) The Walkmen – Heaven

6(7)Muse – Survival

7(10) Saint Etienne – I’ve got the music
8(3)The Vaccines – No hope
9(11) Passion Pit – Take a walk
10(12) Delilah – Inside my love
11(14) Of monsters an men – Dirty paws
12(15) Bat For Lashes – Laura
13(16) The Killers – Runaways
14(17) The XX – Angels
15(8) Blood Orange(feat. Grimes) – Phone sex
16(18) Two Door Cinema Club – Sleep alone
17(9)Best Coast – The only place
18(20)Lana Del Rey – National anthem
19(-)The Vaccines – Teenage icon
20(-)Archive – Violently

Single of the week
The Vaccines – Teenage icon
Δεύτερο single από τον δεύτερο δίσκο πιο κοντά αυτή τη φορά στον ήχο της πρώτης δουλειάς τους…


 




No comments: