Wednesday, November 2, 2011

31-10-2011


- Ο Wayne Coyne μιλώντας για την από καιρό φημολογούμενη συνεργασία των Flaming Lips με τον Nick Cave, χαρακτήρισε το τραγούδι που έχουν από κοινού ηχογραφήσει ως "really good". Από τις ημέρες του περσινού Primavera είχε γίνει η πρώτη συνεννόηση μεταξύ των δύο χαρισματικών συνθετών, μιας και είχαν εμφανιστεί με τις μπάντες του και οι δυο στο μαγιάτικο φεστιβάλ και είχαν πολύ χρόνο για να βρουν που θα πατήσει η συνεργασία τους. Ο Coyne επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τους Lips να εργάζονται σε μεγαλύτερη κλίμακα μαζί με τον Cave, αφού ο τελευταίος ολοκληρώσει τις συναυλιακές του υποχρεώσεις οι οποίες και τραβούν έως τα τέλη του 2011..
Σήμερα (31/10) μπορείτε να μπείτε στο flaminglipstwentyfourhoursong.com (από όπου και το screenshot της φωτογραφίας) και να ακούσετε το αποκλειστικά για 24 ώρες διαθέσιμο 7 Skies H3.

- Οι Coldplay αποφάσισαν να μη διανείμουν το νέο τους δίσκο Mylo Xyloto σε πλατφόρμες streaming όπως το Spotify, το Rhapsody και το Rdio. Μια απόφαση που έρχεται ως συνέχεια της κίνησης τους την προηγούμενη εβδομάδα να μη χρησιμοποιούσουν το iTunes για την προώθηση του δίσκου.
Από τη μεριά της μπάντας δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση σχετική όμως εκπρόσωπος τύπου της EMI δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την απόφαση αυτή της μπάντας. Βέβαια στους κύκλους της μουσικής βιομηχανίας ακούγεται το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια εκ μέρους της δισκογραφικής για αυτές τις αποφάσεις των Coldplay ακριβώς επειδή σύμφωνα με έρευνες η λογική του streaming έχει ξαναβάλει ανθρώπους στη ρότα να πληρώνουν για μουσικές συνθέσεις των οποίων το περιεχόμενο έχουν ακούσει.

- Ακόμα δεν έχει ξεμυτίσει το Lulu στις αγορές (κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου) και το κουαρτέτο δουλεύει πάνω σε νέο υλικό.Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο Robert Trujillo η μπάντα έχει μαζί της τον μέγα παραγωγό Rick Rubin και δουλεύει ανελλιπώς: «Είμαστε απασχολημένοι με τη σύνθεση αλλά και την ηχογράφηση. Υπάρχουν μερικά νέα τραγούδια τα οποία και δουλεύουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Θα συνεχίσουμε την ηχογράφηση και στο μεγαλύτερο μέρος του 2012. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας ακόμη».

- Μιλώντας στα πλαίσια μιας βράβευσης τους στην Ισπανία τις προηγούμενες ημέρες ο Leonard Cohen φανέρωσε τον τίτλο του δίσκου ο οποίος είναι Old Ideas. Την παραγωγή την έχει κάνει ο ίδιος όπως σημείωσε και περί της συγγραφής και σύνθεσης των τραγουδιών είπε τα εξής χαρακτηριστικά λόγια: «Όταν συνθέτεις είσαι ένας αρχάριος. Κάθε φορά που σηκώνεις την κιθάρα ή βάζεις μπροστά σου μια λευκή σελίδα για να γράψεις είναι σαν να ξεκινάς από το τίποτα σχεδόν. Είναι μια μάχη».Το Old Ideas θα είναι ο πρώτος δίσκος του Cohen από το 2004, όταν και είχε εκδώσει το Dear Heather.

- Οι 10 δίσκοι που ακούσαμε τον Οκτώβρη και μας άρεσαν:

1. Noel Gallagher’s high flying birds - High flying birds


2. The Rifles – Freedom run


3. M83 – Hurry up, we’re dreaming

4. Veronica Falls – Veronica Falls

5. Bjork – Biophilia


6. Deus – Keep you close


7. Wilco – The whole love


8. Death in vegas – Trans – love energies


9. Zola Jesus – Conatus


10. Dum Dum Girls – Only in my dreams


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Abbie Gale – Family Life

Η πρώτη δουλειά των Πατρινών όχι μόνο επαληθεύει τα όσα ακολούθησαν από πλευράς κριτικών , αλλά θέτει και το μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τα μεγάλα groups του εγχώριου ροκ: Γιατί όχι και έξω; Τι έχουν να ζηλέψουν; Κυκλοφορεί ξανά από την Inner - Ear σε νέα remixes.

- Florence and the Machine – Ceremonials

Δεν μας απογοητεύει η Florence στην δεύτερη κρίσιμη δισκογραφική απόπειρα. Και φωνάρα διαθέτει και όλα τα φόντα διαθέτει ώστε να καθιερωθεί σαν την απόλυτη νέα ιέρεια της pop – rock!

- Justice – Audio,video disco

Οι Γάλλοι επιστρέφουν, με έναν δίσκο γεμάτο χαρούμενα tracks, όπου εκτός από τα ηλεκτρονικά στοιχεία ενσωματώνουν και rock!

- Professor Green – At your inconvenience

Απορώ γιατί δεν έχουν κουράσει τους Βρετανούς ακόμα αυτά τα παιδάκια που είναι κακέκτυπα του Eminem…

- Bonnie Prince Billy – Wolfroy goes to town

Ο Will Oldham πιστός στο ραντεβού του , μακριά πια από την ‘Palace’ περίοδο.

- Summer Camp – Welcome to condole

Από την νέα εταιρεία της dance ‘Moshi Moshi’ , επιχειρούν επιτυχημένα θα έλεγα να αναβιώσουν επιτυχίες των 80ς με την δική τους υπογραφή.

- Lou Reed & Metallica – Lulu

Η συνεργασία – έκπληξη της χρονιάς! Και η απάντηση του ‘θρύλου’ Lou Reed σε μερικούς στενοχωρημένους οπαδούς των Metallica, είναι ότι αυτός είχε to metal στο αίμα του πριν γεννηθούν!

Playlist top – 20

1(2) The Rapture – How deep is your love


2(3) Eleanor Friedberger – My mistakes


3(1) Florence and the Machine – What the water gave me


4(6) Coldplay – Paradise


5(4)The Kooks – Junk of the heart


6(7) Guillemots-I don’t feel amazing


7(10) Noel Gallagher's High Flying Birds - AKA... What A Life!


8(9) Dum Dum Girls – Bedroom eyes


9(11) Lana Del Rey – Blue Jeans


10(12)Florence and the Machine – Shake it out


11(13)The Rifles – Tangled up in love


12(14)S.C.U.M. – Whitechapel


13(15) Kasabian – Re-wired


14(5) Arctic Monkeys - The Hellcat Spangled Shalala


15(18) The Big Pink – Stay gold


16(19)The Cranberries – Show me the way


17(-)Nikki and the Dove- The drummer


18(8) Kasabian – Days are forgotten


19(-)Best Coast with Johnny Marr – In your sleep


20(-)Howler – I told you once

Single of the week


Nikki and the Dove- The drummer


Electro από ένα ελπιδοφόρο νέο σχήμα.















No comments: