Wednesday, November 16, 2011

14-11-2011

 -  Η εξήγηση που δίνει ο ίδιος ο συνθέτης έχει να κάνει με τη διαφοροποίηση από δίσκο σε Η εξήγηση που δίνει ο ίδιος ο συνθέτης έχει να κάνει με τη διαφοροποίηση από δίσκο σε δίσκο του υλικού που παρουσιάζουν οι Islands, το δικό του προσωπικό όχημα έκφρασης. Πάντως ο νέος δίσκος με τίτλο A Sleep & A Forgetting, περιπλανάται και πάλι σε πεδία της pop απλώς, όπως πάντα, υπάρχει αυτή η ολότελα διαστρεβλωτική προσωπική σφραγίδα του Diamonds σε επίπεδο ήχων.
«Ένα άλλο πράγμα που δεν ακολουθώ και πιστεύω επίσης ότι ευθύνεται για την απώλεια οπαδών που πιστεύω ότι όντως υφίσταται ως γεγονός, είναι το ότι στα ενδιάμεσα των δίσκων δεν κάνω καμία promo για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του κοινού. Είναι μια συνηθισμένη τακτική, τη σέβομαι αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να την ακολουθήσω. Βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι…ακόμα και μέσω δηλώσεων και δημοσίων εμφανίσεων».
-  Ο Josh Homme καλεσμένος του Mark Lanegan στο νέο δίσκο του βαρύτονου αμερικανού. Ο δίσκος θα ονομάζεται Blues Funeral και θα εκδοθεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2012 και θα είναι ο πρώτος από την εποχή του Bubblegum (2004) που θα φέρει την υπογραφή όχι μόνο του ονόματος του Lanegan αλλά το Mark Lanegan Band. Ο δίσκος θα βγει στο label της 4AD.Πέρα από τα γνωστά βέβαια αλισβερίσια που έχουν οι Lanegan & Homme όλα αυτά τα χρόνια ήρθε πρόσφατα να προστεθεί και η συνεργασία ένα άλλο επίπεδο. Το ντουέτο των αμερικανών έκανε το remix μίξη ενός τραγουδιού των Dead Weather για την τελευταία κυκλοφορία της μπάντας του Jack White για την (δική του ως γνωστόν) Third Man Records.
Το τραγούδι είναι το Hang You From The Heavens και ακουγόταν στο ντεμπούτο της μπάντας.
- O Frank Black (Pixies) ιδρύει τη δική του δισκογραφική. Αλλά όπως ξεκαθάρισε αυτή δεν θα εκδίδει νεώτερο υλικό των Pixies. Η εταιρεία θα ονομάζεται The Bureau και κατά τα λεγόμενα του ίδιου του ιδρυτή της θα παρουσιάζει όχι μόνο τα δικά δισκογραφήματα αλλά  και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες.Η πρώτη κυκλοφορία έχει να κάνει με τον ιδιότυπο Jeremy Dubs και η αμέσως επόμενη από τον πρώην συνεργάτη του Captain Beefheart, Eric Drew FeldmanΤο ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλά έσοδα από τους δίσκους όπως παλιά αλλά το βρήκα πιο τίμιο από τη λογική που έχουν οι πολυεθνικές, δηλαδή να πιέζουν όλες οι μεριές προς τον καλλιτέχνη και να κερδίζουν όλοι εκτός από αυτόν. Εδώ θα δουλεύουμε όλοι για το καλο όλων».
- Ένα App που μόλις παρουσιάστηκε επιτρέπει στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της μπάντας να λαμβάνουν καθημερινώς σημειώματα με τις κινήσεις των Pink Floyd μέρα με τη μέρα σε όλη τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας τους. Στα σημειώματα θα περιλαμβάνονται κατά καιρούς κουίζ και σημειώσεις πάνω στις ανάλογες με το χρόνο συνθέσεις.
ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  The Walkabouts – Travels in the dustland
Εντυπωσιακή και καλοδεχούμενη του αγαπημένου ντουέτου Chris and Carla με έναν δίσκο που θα αγαπήσουν οι οπαδοί τους.
-  Sivert Hoyem – Long slow distance
Ο τραγουδιστής των Madrugada επιστρέφει με νέα προσωπική δουλειά. Οι φίλοι του θα τον απολαύσουν ζωντανά την 1η Δεκέμβρη στην Πάτρα.
-  Los Campesinos! – Hello sadness
Σε αυτόν τον δίσκο προσπαθούν να ξεφύγουν  από τα στενά όρια του indie. Είναι από  το Cardiff  παρά το Ισπανικό όνομά τους.
-  The sound of arrowsVoyage
Δύο αγοράκια από την Σουηδία με πολύ ρομαντισμό και  μελαγχολία.
-  The FallErsatz gb
Θα  μας τρελάνει ο Mark Ε Smith! Φτάνει αισίως στον 28ο δίσκο των Fall και… παίρνει και ένα  μεγαλοπρεπές 8άρι από το ΝΜΕ! Γιάννη διαβάζεις;;;
-  Jah Wobble & Julie Campbell
Πρώην μπασίστας των PIL , με πολλές όμως χορευτικές διαθέσεις στα προσωπικά του οχήματα όπως και σε αυτήν την συνεργασία.
Playlist top – 20
1(1) Eleanor Friedberger – My mistakes
2(4) Noel Gallagher's High Flying Birds - AKA... What A Life!
3(2) Coldplay – Paradise
4(6) Lana Del Rey – Blue Jeans
5(7) Dum Dum Girls – Bedroom eyes
6(9) Florence and the Machine – Shake it out
7(11) S.C.U.M. – Whitechapel
8(10) The Rifles – Tangled up in love
9(3) The Rapture – How deep is your love
10(5) Guillemots-I don’t feel amazing
11(12) Kasabian – Re-wired
12(13) The Cranberries – Show me the way
13(14) The Big Pink – Stay gold
14(16) Nikki and the Dove- The drummer
15(17) Best Coast with Johnny Marr – In your sleep
16(18)Howler – I told you once
17(19)Mazzy Star – Common burn
18(8) Florence and the Machine – What the water gave me
19(20)Summer Camp – Better of without you
20(-)Sivert Hoyem – Under administration
Single of the week
Sivert Hoyem – Under administration
Και αυτό είναι το πρώτο single και video από τον παραπάνω νέο του δίσκο…





No comments: