Wednesday, November 23, 2011

21-11-2011

-  Οι Placebo επιστρέφουν στο studio το 2012. Ο ακόλουθος του Battle For The Sun θα ξεκινήσει να ηχογραφείται από τις αρχές του επόμενου χρόνου όταν η μπάντα αναρρώσει από την επίπονη τουρνέ των 2 χρόνων που μόλις τελείωσε όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο μπασίστας της μπάντας Stefan Olsdal."Δεν έχει αποφασισθεί κάποια συγκεκριμένη πλεύση του ήχου ή του ύφους" συμπλήρωσε ο Olsdal. "Αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο studio. Σκέφτομαι επίσης ότι στην τουρνέ κάθε βράδυ ακούμε μια κιθάρα με παραμορφωμένο ήχο και γρέζι όπότε αν μη τι άλλο στην αρχή μέσα στο studio θα θέλουμε να ακούμε έναν καθαρό, ακουστικό ήχο ειδικότερα από την εξάχορδη. Μπορεί να ξεκινήσουμε σε αυτή τη βάση λοιπόν".

-  Ο Vince Clarke ξαναβρίσκει τον Martin Gore σε μουσικές διαδρομέςΤο ζευγάρι μετά από 30 χρόνια αναχώρησης του Clarke από τους Depeche Mode ξαναβρίσκεται μουσικά κάτω από τη μουσική ομπρέλα των VCMG (προφανής η καταγωγή του από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων τους). Οι οποίοι VCMG θα παράγουν αμιγές "techno, κατά τα λεγόμενα τους. Η επανασύνδεση ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ο Clarke χωρίς καμία άλλη προεργασία σε επίπεδο επαφής έστειλε ένα email στον παλαιό μουσικό του σύντροφο ζητώντας του να κάνουν μαζί ένα δίσκο."Μου έγραψε ότι δεν υπάρχει πίεση και κανένα όριο χρόνου, γι αυτό και απάντησα ναι" σημειώνει σε σχετική ερώτηση ο Gore."Ακούω μινιμαλιστική dance μουσικής και πραγματικά οι ήχοι του συγκεκριμένου είδους είναι μια πρόκληση για να δουλέψω πάνω τους" συμπληρώνει ο Clarke.." αλλά συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι έναν συνεργάτη...από ένα σημείο και πέρα ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι πρέπει να απευθυνθώ στον Martin."Στις 30 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πρώτο δείγμα της εργασίας τους που ονομάζεται EP1/Spock και αποτελείται από 5 συνθέσεις.

-  Οι Radiohead ετοιμάζονται για την κυκλοφορία ενός νέου dvd. Ο τίτλος αυτού From The Basement, το οποίο αρχικά είχε γυριστεί για λογαριασμό του BBC τον Ιούλιο. Στο κύριο μέρος του θα αποτελείται από το The King Of Limbs το οποίο και η πάντα εκτελεί σε όλη του την έκταση. Επίσης όμως θα περιέχει και ζωντανές εκτελέσεις 2 ακυκλοφόρητων συνθέσεων (The DailyMai&Staircase) αλλά και μία νέα ηχογράφηση με τον τίτλο Supercollider.
 
-  Όπως αναφέρουν τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης η Google Music ως πάροχος μουσικής θα ανακοινώσει τους πλήρεις όρους της λειτουργίας του τις επόμενες ημέρες στο Los Angeles. Σύμφωνα με πηγές το software θα επιτρέπει σρους χρήστες να αποθηκεύουν μουσική online και να ακούνε ε΄σω από διαφορετικές συσκευές αναπαραγωγής.Αν και ο γίγαντας που ονομάζεται iPod (βλέπε Apple) έχει τεράστιο ποσοστό σε ανάλογες υπηρεσίες και ασχέτως αν οι αναλυτές της αγοράς κρίνουν ότι η Google «μπαίνει αργά στο παιχνίδι», εντούτοις θα έχει φοβερό ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης μετά την είσοδο της.
Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τα μεγαθήρια Sony, Universal Music Group και EMI ενώ δεν έχει α επιτευχθεί ακόμα συμφωνία με τον κολοσσό της Warner Music Group.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Rihanna – Talk that talk
Ένας δίσκος που αναμενόταν στην αρχή να βγεί σαν bonus disk στην επανέκδοση του προηγούμενου, τελικά βγαίνει σαν νέα κυκλοφορία. Τον διασώζει και η τεράστια εμπορική επιτυχία του We found love.

-  Drake – Take care
Το νέο μεγάλο όνομα του R&B με καλό νέο δίσκο. Και εδώ η πανταχού παρούσα Rihanna.

-  Aeroplane – In flight entertainment
Mix cd από τους μάστορες της ηλεκτρονικής ποπ.

-  The Do – Both ways open Jaws
Γαλλικό ντουέτο με επιτυχία στην Ευρώπη στον δεύτερο καλό ποπ δίσκο.

-  Kate Bush – 50 words for snow
Η ιέρεια επανέρχεται , η φωνή της θα μας κρατάει ζεστασιά στις πολύ δύσκολες και παγωμένες νύχτες αυτού ειδικά του χειμώνα! Πραγματικά χειμερινός δίσκος!

- Nickelback – Here and now
Εδώ οι ίδιοι οι Αμερικάνοι τους έκραξαν, εμείς τι περιμένετε να κάνουμε;

Playlist top – 20
1(2) Noel Gallagher's High Flying Birds - AKA... What A Life!
2(4) Lana Del Rey – Blue Jeans
3(1) Eleanor Friedberger – My mistakes
4(6) Florence and the Machine – Shake it out
5(7) S.C.U.M. – Whitechapel
6(8) The Rifles – Tangled up in love
7(3) Coldplay – Paradise
8(11) Kasabian – Re-wired
9(12) The Cranberries – Show me the way
10(13) The Big Pink – Stay gold
11(5) Dum Dum Girls – Bedroom eyes
12(14) Nikki and the Dove- The drummer
13(15) Best Coast with Johnny Marr – In your sleep
14(17) Mazzy Star – Common burn
15(16) Howler – I told you once
16(9) The Rapture – How deep is your love
17(19) Summer Camp – Better of without you
18(20)Sivert Hoyem – Under administration
19(-)Kate Bush – Wild man
20(-)Arctic Monkeys-  Suck it and see
Single of the week
Kate Bush – Wild man
Ένα διαφορετικό single σε ένα γενικά χαμηλότονο δίσκο…







No comments: