Thursday, July 8, 2010

5-7-2010

- O Tricky αποκάλυψε ότι frontman των Primal Scream, Bobby Gillespie θα συμμετέχει στο επερχόμενο album του με τίτλο ‘Mixed Race’.
Το ένατο album του μουσικού θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου και ένα μήνα νωρίτερα στις 30 Αυγούστου ο Tricky θα κυκλοφορήσει το πρώτο single του δίσκου ‘Murder Weapon’ - το οποίο διατίθεται προς ακρόαση αυτές τις μέρες από το site της dominorecordco.com .
«Κάθε album αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Μπορώ πάντα να πειραματίζομαι χωρίς να χάνω τον στόχο» λέει ο Tricky για τον καινούριο του δίσκο που ηχογραφήθηκε στο Παρίσι.

- O frontman των Nine Inch Nails, Trent Reznor θα συνεργαστεί με τον βρετανό παραγωγό Atticus Ross για το soundtrack της νέας ταινίας του σκηνοθέτη David Fincer (‘Fight Club’), στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Justin Timberlake. H ταινία έχει τίτλο ‘The Social Network’ και περιγράφει την δημιουργία του Facebook.«Πάντα μου άρεσαν οι ταινίες του David και πραγματικά αναρωτήθηκα για ποιο λόγο ήθελε να κάνει τόσο πολύ αυτή την ταινία. Μόνο όταν διάβασα το σενάριο, κατάλαβα τι σχεδίαζε να κάνει και τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να πω ‘αντίο’ στον ελεύθερο χρόνο μου» λέει ο Reznor. Η ταινία εξετάζει τα γεγονότα του 2004 όταν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Harvard εγκαινίασαν την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο φοιτητής Mark Zuckerberg ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον διαδικτυακό τόπο με σκοπό να διατηρεί επαφή με τους φίλους και συμφοιτητές του. Η ταινία θα βγει στις Αμερικανικές αίθουσες την 1η Οκτωβρίου, ενώ το soundtrack θα κυκλοφορήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα.

- Οι fans των Strokes περιμένουν αρκετό καιρό – σχεδόν τέσσερα χρόνια – ένα καινούργιο album της αγαπημένης τους μπάντας και τώρα θα χρειαστεί να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή αφού ο frontman των Stokes, Julian Casablancas δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξη ότι το κουιντέτο θα κυκλοφορήσει - κατά πάσα πιθανότητα - το καινούργιο album τον Μάρτιο του 2011.
«Το τέταρτο album έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ», λέει ο Casablancas. «Εδώ και πολύ καιρό θέλαμε να κάνουμε αυτό το album και σκεφτόμασταν ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα, απλώς θα μπούμε στο studio και θα το τελειώσουμε μέσα σε τρείς εβδομάδες. Όμως, παρόλο που έγινε έτσι ακριβώς, όταν κοντεύαμε να ολοκληρώσουμε τις ηχογραφήσεις, νιώσαμε ότι τελικά δεν ήταν τόσο απλό. Δεν είχαμε τελειώσει», προσθέτει ο τραγουδιστής. Τέλος, όταν ο Casablancas, ρωτήθηκε αν τα projects που έχει εκτός μπάντας, συμβάλλουν στο να καθυστερεί να ολοκληρωθεί ο δίσκος, απάντησε ότι έχει καταφέρει να βρει τις ισορροπίες του και ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι πάντα οι Strokes.

- Ο Νick Cave μιλώντας στο λογοτεχνικό festival του Dundee, αποκάλυψε ότι το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο ‘The Death Of Bunny Munro’ πρόκειται να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με τον ηθοποιό Ray Winstone να ενσαρκώνει τον ήρωα της ιστορίας. «o Ray ενθουσιάστηκε μόλις διάβασε το σενάριο» λέει ο Cave.Το βιβλίο ξεδιπλώνει την ζωή ενός περιθωριακού και σεξομανή πλασιέ που ακούει στο όνομα Bunny - από τη στιγμή που η γυναίκα του αυτοκτονεί. «Η ιδέα, ήταν να παρουσιάσουμε αρχικά έναν πολύ σκληρό τύπο και σιγά σιγά στην πορεία να τον διαλύουμε για να δείξουμε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται ουσιαστικά ένα ανθρώπινο ναυάγιο», λέει ο Cave για τον χαρακτήρα του, στο Empire.Το 'The Death of Bunny Munro' αρχικά ήταν να γίνει σενάριο αλλά στην πορεία η ιδέα έγινε βιβλίο. O John Hillcoat , που έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Cave και με τον Winstone (το 2005 σκηνοθέτησε το ‘The Proposition’ βασισμένο σε σενάριο του Cave), θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας η οποία προορίζεται για την τηλεόραση.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Scissor Sisters - Night work
Και το σίγουρο είναι ότι η επιτυχία τους δεν ήταν τυχαία. Αυτό το δείχνουν και στον τρίτο αυτόν δίσκο όπου συνδυάζουν την ποπ με την χορευτική disco με κάποιες πινελιές ροκ στο βάθος.

- Seth Lakeman – Hearts and minds
Αμερικανο – Καναδέζικη folk που κατακλύζει πια τους πίνακες επιτυχιών.

- Drake – Thank me later
Άλλος ένας super star της hip hop soul με πολλές και διάφορες συνεργασίες.

- Kula Shaker – Pilgrims progress
Mετά από πολλά χρόνια νέα δουλειά, που δείχνει ότι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα πράγματα αν δεν είχαν διαλυθεί.

- Kylie Minogue – Aphrodite
Και μετά τις περιπέτειές της , έτοιμη ξανά στο κυνήγι της δημοσιότητας και της επιτυχίας.

- Cherry Ghost – Beneath this burning shoreline
Πολύ καλός ποπ δίσκος όπως και ο παρθενικός τους.

Playlist top – 20

1(2)The National – Bloodbuzz Ohio
2(4) Band of Horses – Compliments
3(5) Stars – Fixed
4(1) The XX – Crystalised
5(6) Hurts – Better than love
6(7)Goldfrapp – Alive
7(8) The Pains of Being Pure at heart – Say no to love
8(3) Marina & the Diamonds – I am not a robot
9(11) Avi Buffalo – What’s in it for?
10(12) Broken Bells – Ghost inside
11(13) The Drums – Forever and ever amen
12(15) Crystal Castles – Celestica
13(16) Muse – Neutron star collision
14(17)Scissor Sisters – Fire with fire
15(18)Delphic – Counterpoint
16(9) Caribou – Odessa
17(20) Amy MacDonald – This pretty face
18(-)Kele – Tenderoni
19(10) Unkle – Follow me down (feat. Sleepy Sun)
20(-)Florence and the Machine – Cosmic love


Single of the week
Kele – Tenderoni
Και ο χορός καλά κρατεί στο προσωπικό δίσκο του τραγουδιστή των Bloc Party!

No comments: