Thursday, July 22, 2010

19-7-2010

- O Tom Jones σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε fan των Killers και αποκάλυψε ότι θα υπάρξει σύντομα κάποια συνεργασία μεταξύ τους.Ο Jones είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Brandon Flowers και έχουν ήδη βρει ένα τραγούδι το οποίο θα ηχογραφήσουν στο άμεσο μέλλον. «Μίλησα στον Brandon Flowers, o οποίος μου είπε ότι θαυμάζει τις δουλειές μου όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω ότι έχουμε αρκετά κοινά μεταξύ μας, αφού οι Killers είναι από το Las Vegas και εγώ έχω τραγουδήσει αμέτρητες φορές εκεί», λέει ο Jones και προσθέτει: «Το υλικό που θα ηχογραφήσουμε πρέπει να είναι σωστό. Να μας ικανοποιεί και να μας ταιριάζει. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει να λειτουργεί σωστά σε όλες μου τις συνεργασίες».

- O Liam Gallagher δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Sunday Times ότι η νέα του μπάντα, οι Beady Eye θα ξεπεράσουν τους Oasis. «Η μπάντα θα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ότι ήταν οι Oasis. Δεν έχω αμφιβολίες ούτε για τη μουσική, ούτε και για μένα. Ξέρω ότι η μουσική μου, ποτέ δεν έχει ακουστεί καλύτερα. Ο ήχος μας θυμίζει αρκετά την μπητλική κατεύθυνση των Oasis, αλλά υπάρχουν και επιρροές από μουσικούς όπως οι T-Rex και Jerry Lee Lewis. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι γνήσιο rock ‘n roll σε σχέση με τους Oasis, που ήταν μια pop μπάντα», λέει ο Liam ο οποίος προέβλεψε ότι : «Ο Noel θα γυρίσει πολύ σύντομα πίσω, σερνόμενος».O Liam αποκάλυψε επίσης ότι οι Beady Eye έχουν ολοκληρώσει τα τρία τέταρτα του album, με κάθε μέλος να συνεισφέρει με τέσσερα τραγούδια.
Το album θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2011, ενώ πριν από το τέλος του 2010 θα κυκλοφορήσει και το πρώτο single της μπάντας.

- H πρώην frontwoman των Sleater-Kinney, Corin Tucker ετοιμάζει αυτή την περίοδο το πρώτο της solo album το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από την Kill Rock Stars.
Το album έχει τίτλο ‘1,000 Years’ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και κάποια tracks τα οποία η Tucker είχε γράψει για το soundtrack της ταινίας ‘Twilight: New Moon’, αλλά τελικά δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτό. «Δεν κολλούσαν με την ταινία, αλλά αποφάσισα να τα κρατήσω» λέει η Corin.
Όπως αποκλύπτει η τραγουδίστρια στο ντεμπούτο της έχει κρατήσει αποστάσεις από τις ξέφρενες ‘rock ‘n roll’ διαθέσεις των Sleater-Kinney, περνώντας πλέον σε μια πιο ώριμη φάση.
Στον δίσκο εμφανίζονται ως guests και οι Seth Lorinczi (The Golden Bears) και Sara Lund (Unwound).

- Η Amy Winehouse αποκάλυψε ότι το επόμενο album της θα κυκλοφορήσει τελικά τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Το album θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και θα μοιάζει αρκετά με το δεύτερο album μου(‘Back To Black’), θα δίνει την αίσθηση του ‘jukebox’. Ανυπομονώ να τραγουδήσω τα καινούργια μου τραγούδια στον κόσμο», δήλωσε η Winehouse στο Metro.

- Οι R.E.M. ολοκλήρωσαν πρόσφατα την ηχογράφηση του 15ου album τους, στα Hansa studios του Βερολίνου, με παραγωγό τον Jacknife Lee. Η μίξη του υλικού θα γίνει το φθινόπωρο και ο νέος δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2011, σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας. «Το Βερολίνο έχει έναν εκπληκτικό παλμό, είναι μια πραγματικά συναρπαστική πόλη με τόσες διαφορετικές συνοικίες, με μεγάλη ιστορία και με υπέροχο φαγητό…ένα ιδανικό μέρος για να ηχογραφήσεις έναν καλό δίσκο», δήλωσε η μπάντα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο πριν από ένα μήνα. Ο manager των R.E.M., Betis Downs από την άλλη πλευρά περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι «όλα ακούγονται σαν μια θαυμάσια σειρά τραγουδιών».

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- School of Seven Bells – Disconnect from desire
Dream pop με αιθέρια φωνητικά , που πολλές φορές συνοδεύονται και από γνωστούς ηλεκτρονικούς ήχους.

- The Coral – Butterfly house
Συνεχίζουν με τον γνωστό ρετρό ήχο τους, που τους οδηγεί ξανά σε υπέροχα και νοσταλγικά singles.

- Bombay Bicycle Club – Flaws
Από τις ηλεκτρονικές κιθάρες του πρώτου δίσκου που βγήκε μόλις πριν λίγους μήνες σε πιο ακουστικές συνθέσεις και την Joanna Newsom να τους συνοδεύει.

- O Children – O Children
Αξιόλογη νέα δουλειά κοντά στο gothic και σε ήχους όπως Nick Cave , Arcade Fire ακόμα και Echo and the Bunnymen.

- Tired Pony – The place we ran from
Η σύμπραξη κυρίως του τραγουδιστή των Snow Patrol με τον Buck των REM , σε ένα δίσκο που θυμιζει κάτι και από τους δύο.

- Kristin Hersh – Cats and Mice
Η θρυλική μορφή της 4AD σε νέα ευπρόσδεκτη δισκογραφική δουλειά.

- Eliza Doolitle - Eliza Doolitle
Έπιασε στη Βρετανία to cd της πιτσιρίκας , που λανσάρει ένα υφάκι λίγο απ’ όλα.

Playlist top – 20
1(2)Stars – Fixed
2(1) Band of Horses – Compliments
3(4) Goldfrapp – Alive
4(7) Avi Buffalo – What’s in it for?
5(6) The Pains of Being Pure at heart – Say no to love
6(8) Broken Bells – Ghost inside
7(9) The Drums – Forever and ever amen
8(3) The National – Bloodbuzz Ohio
9(11) Crystal Castles – Celestica
10(13) Scissor Sisters – Fire with fire
11(12) Muse – Neutron star collision
12(5) Hurts – Better than love
13(14) Delphic – Counterpoint
14(16) Kele – Tenderoni
15(17) Florence and the Machine – Cosmic love
16(18) Tired Pony – Dead American writers
17(20) Cherry Ghost – Kissing strangers
18(10) The XX – Crystalised
19(-)The National – Anyone’s ghost
20(15) Amy MacDonald – This pretty face


Single of the week

The National – Anyone’s ghost
Άλλο ένα εξαιρετικό single από τον πρόσφατο δίσκο τους!

No comments: