Wednesday, July 14, 2010

12-7-2010

- Ο Alex Turner γράφει αυτή την περίοδο την μουσική για μια καινούργια ταινία με τίτλο ‘Submarine’ η οποία θα βγει στις αίθουσες το 2011. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ηθοποιός-συγγραφέας Richard Ayoade – γνωστός από τους ρόλους του σε τηλεοπτικά shows όπως ‘The IT Crowd’ και ‘Τhe Mighty Boosh’ – ο οποίος έχει δουλέψει και στο παρελθόν με τους Arctic Monkeys (στο DVD του 2008 ‘At The Apollo’ και στα videoclip 'Fluorescent Adolescent', 'Crying Lightning' και 'Cornerstone').Η ταινία ‘Submarine’ βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Joe Dunthorne το οποίο περιγράφει τη ζωή ενός 15χρονου αγοριού που προσπαθεί να γνωρίσει τον έρωτα, ενώ παράλληλα αγωνίζεται να κρατήσει τους γονείς του μαζί.

- Ο Nick Cave βρίσκεται σε έναν παροξυσμό δημιουργικότητας το τελευταίο διάστημα: θα κάνει ταινία το βιβλίο του ‘Bunny Munro’, ετοιμάζει το δεύτερο album των Grindeman και όπως φαίνεται θα πρέπει να βρει χρόνο κάποια στιγμή να περάσει και από τους UNKLE οι οποίοι ζήτησαν τη συνδρομή του για το επόμενο album τους.Οι UNKLE χωρίς να πάρουν ανάσα, έχουν ξεκινήσει ήδη να δουλεύουν το επόμενο album μετά το ‘Where Did The Night Fall’ (που κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο μήνες), όπως δήλωσαν στο BBC 6.
Ένας υποψήφιος τίτλος για το έκτο τους album είναι ‘Day Fall’, όπως αποκάλυψαν τα μέλη της μπάντας, ενώ τιμώμενος καλεσμένος ο Nick Cave.
Το album έχει δρομολογηθεί για τον Φεβρουάριο του 2011.

- Ο Jason Pierce αποκάλυψε στο NME ότι αυτή την περίοδο ζει κυριολεκτικά μέσα στο studio γιατί γράφει τα τραγούδια για το επόμενο album των Spiritualized.
«Έχω μια τάση να μένω μακριά από οτιδήποτε γράφω και ακούγεται σαν pop τραγούδι, όπως για παράδειγμα τα 'Soul On Fire' ή 'Stop Your Crying'. Σε αυτό το album όμως, αγκαλιάζω τέτοιου είδους τραγούδια και θέλω πολύ να δω πως θα βγει στην πορεία. Δεν τα αντιμάχομαι πλέον. Είμαι στα μισά ενός δίσκου και έχω επικεντρωθεί μόνο σε αυτόν, γι’ αυτό επέλεξα να μένω στο studio. Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα σκληρό χρονοδιάγραμμα να τηρήσω, για να μπορέσει να βγει ο δίσκος μέσα στο επόμενο έτος», λέει ο Pierce και συνεχίσει λέγοντας ότι ο ήχος σε αυτόν τον δίσκο θυμίζει κάπως την εποχή του 'Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space' (1997).

- Οι Queens Of The Stone Age θα βρεθούν και πάλι στο studio μετά από την καλοκαιρινή τους περιοδεία ανά την Ευρώπη. Μιλώντας στο Rolling Stone ο Josh Homme είπε ότι «η μουσική στο επόμενο album θα ακολουθεί εκείνο το παράξενο και υπέροχο μονοπάτι του ‘Era Vulgaris’ (2007)».Επιπλέον, οι Queens Of The Stone Age ετοιμάζουν και την επανέκδοση του album ‘Rated R’ (2000), με αφορμή τη 10η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία του album. Η επανέκδοση θα κυκλοφορήσει στις 3 Αυγούστου (Interscope Records) και θα περιλαμβάνει εκτός από το album, αρκετά extra tracks, b-sides και live ηχογραφήσεις από παλιότερες συναυλίες της μπάντας στο Reading Festival (2000).

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Mystery Jets – Serotonin
Μια διαφορετική προσέγγιση του σύγχρονου ροκ, με πολλά στοιχεία δανεισμένα από το glam, με πολλές ομοιότητες σε Yes και πολλές γορές στις αρμονίες των ELO.

- Sleigh Bells – Treats
Προστατευόμενοι ουσιαστικά στην εταιρεία της ΜΙΑ , ακροβατούν μεταξύ πολλών μουσικών ειδών, όπως dance , rock ακόμα και με στοιχεία hip hop.

- Feeder – Renegades
Μετά από την διάλυση των Oasis , και αυτοί εδώ που ακολούθησαν τα βήματά τους δείχνουν εδώ ότι βρίσκονται στην παρακμή τους.

- The Morning Benders – Big echo
Κιθαριστικός μελωδικός ήχος με πολλές αρμονίες, με την παραγωγή του Chris Taylor των Grizzly Bear να ξεχωρίζει.

- MIA – MAYA
Τίτλος και αυτός… Μια από τις ιδιάζουσες περιπτώσεις της σύγχρονης μουσικής, που με τους πειραματισμούς της κερδίζει συμπάθειες από ένα ευρύτερο ακροατήριο.

- Rox- Memoirs
Άλλη μια κοπελιά από την σχολή της Amy Winehouse, που κάτι διαφορετικό πάει να μας πει…

Playlist top – 20
1(2) Band of Horses – Compliments
2(3) Stars – Fixed
3(1) The National – Bloodbuzz Ohio

4(6) Goldfrapp – Alive
5(5) Hurts – Better than love
6(7) The Pains of Being Pure at heart – Say no to love
7(9) Avi Buffalo – What’s in it for?
8(10) Broken Bells – Ghost inside
9(11) The Drums – Forever and ever amen
10(4) The XX – Crystalised
11(12) Crystal Castles – Celestica
12(13) Muse – Neutron star collision
13(14)Scissor Sisters – Fire with fire
14(15)Delphic – Counterpoint
15(17) Amy MacDonald – This pretty face
16(18)Kele – Tenderoni
17(20) Florence and the Machine – Cosmic love
18(-)Tired Pony – Dead American writers
19(8) Marina & the Diamonds – I am not a robot
20(-)Cherry Ghost – Kissing strangers


Single of the week

Tired Pony – Dead American writers
O τραγουδιστής των Snow Patrol είναι εδώ, o Peter Buck των R.Ε.Μ. , o Colburn από τους Belle and Sebastian… Τι άλλο θέλετε;





No comments: