Wednesday, July 29, 2009

27-7-2009

- Η αλήθεια να λέγεται όσο κυνική και να είναι μερικές φορές. Αυτό μάλλον σκέφτηκε ο Peter Hook, ο μπασίστας των New Order όταν σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Spinner και σε ερώτηση για τη σχέση του όλα αυτά τα χρόνια με ναρκωτικά απάντησε ότι βλέποντας τον Shaun Ryder των Happy Mondays και άλλες παρόμοιες "απώλειες" (όπως χαρακτηριστικά λέει) πείστηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να μείνει καθαρός και με σταθερότητα σε αυτή την άποψη. Ο Hook είπε ότι έτσι κι αλλιώς η σχέση του με τα ναρκωτικά ακόμα και στη νεότητά του ήταν πολύ χαλαρή και με καθόλου εξάρσεις ή εντάσεις.

- Εγχείρηση στο χέρι αναγκάστηκε να κάνει ο Eddie Van Hallen και αυτά ενίοτε είναι καθοριστικά νέα για την πορεία ενός κιθαρίστα. Όχι όμως ευτυχώς για τον Eddie Van Hallen ο οποίος δηλώνει ότι είναι καλά και μόλις τα ράμματα φύγουν θα αρχίσει άμεσα εξάσκηση ώστε να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι το ίδιο και ο Eddie. Η εγχείρηση έγινε στο Düsseldorf στη Γερμανία όπου είχε διαγνωστεί αρχικώς το πρόβλημα στη δεξιά παλάμη του κιθαρίστα, όταν ο βιρτουόζος axeman επισκέφθηκε ειδικευμένους γιατρούς μετά από έντονες ενοχλήσεις των τελευταίων μηνών που είχαν σαν αποτέλεσμα τους τελευταίους 2 μήνες ο Eddie Van Hallen να μη μπορεί να παίξει καθόλου.

- Έξυπνη αλλά και συμφέρουσα για τους οπαδούς των White Stripes η κίνηση του Jack White (συνήθως οι μουσικοί του status quo παίρνουν πρωτοβουλίες που έχουν σαν χαρακτηρισμό μόνο το πρώτο σκέλος της προηγούμενης πρότασης, κοιτάζοντας την πορτοφολάρα τους και μόνο.). Ο White λοιπόν έφτιαξε μία υπηρεσία μέσω του site των Stipes (ονομάζεται the Vault) και με μια συνδρομή μηνιαία του ύψους των 20 δολαρίων ο οπαδός μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρχεία κινούμενης εικόνας που δεν ανέβηκαν ποτέ στο youtube, ηχογραφήσεις από συναυλίες, βινύλια ως δώρα, εισιτήρια με προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε άλλους και γενικότερα μια σειρά από καλούδια.

- Μια από τις πλέον ελπιδοφόρες φωνές της αμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας, η Nicole Atkins, ετοιμάζει καινούργιο δίσκο. Το Mondo Amore όπως ονομάζεται το νέο πόνημα της Atkins (η συνέχεια του ποιοτικότατου Neptune City) έχει δρομολογηθεί για κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 2010. Παράλληλα η Nicole Atkins άλλαξε όχι μόνο (όλη) τη σύνθεση της μπάντας αλλά αποφάσισε μαζί με τα καινούργια μέλη ότι το σχήμα θα φαίνεται πια στις αφίσες των συναυλιών ως Nicole Atkins & the Black Sea. Την εποχή αυτή η Atkins πραγματοποιεί εμφανίσεις στην αμερικάνικη επικράτεια σε ίσο ρόλο με την Aimee Mann.

- Οι 10 δίσκοι του Ιουλίου που μας άρεσαν πιο πολύ:

1. VV Brown – Travelling like the light
2. The Rumple Strips – Welcome to the walk alone
3. Martin Carr – Ye gods
4. The Dead Weather – Horehound
5. Florence and the Machine – Lungs
6. Engineers – Three fact fader
7. Bombay Bicycle Club – I had the blues but I shook them loose
8. La Roux – La Roux
9. Regina Spector – Far
10. Wilco – Wilco (The album)

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Reverend and the Makers – A French kiss in the chaos
Είναι χορευτικοί , κατάλληλοι για την εποχή και θυμίζουν έντονα την dance πλευρά των 90s . Happy Mondays , Soup Dragons ακόμα και Charlatans οι επιρροές τους.

- Mando Diao – Give me fire
Ο δίσκος κυκλοφορεί σε λίγες χώρες στην Ευρώπη όπως και στη δικιά μας λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Dance with somebody. Μη μείνετε μόνο εκεί. Στη Βρετανία από Φθινόπωρο.

- Cornershop – Judy sucks a lemon for breakfast
Άλλη μια επιστροφή συγκροτήματος από την προηγούμενη δεκαετία, μετά 7 χρόνια σιωπής.

- Julian Plenti - Julian Plenti is skyscraper
Πολλές φορές οι solo δίσκοι τραγουδιστών γνωστών συγκροτημάτων μάλλον αδιάφοροι είναι , ίσως λόγω της προσπάθειας να ξεφύγουν από τον ήχο του group . Το ίδιο μάλλον συμβαίνει με τον frontman των Interpol.

- Daughtry – Leave this town
Νο 1 στις ΗΠΑ , δίσκος καθαρόαιμου FM rosk.

- Jordin Sparks-Battlefield
Άλλη μια κοπελίτσα που ξεπήδησε από talent show και κάνει καριέρα.

Playlist top – 20
1(2) Yeah Yeah Yeahs – Heads will roll
2(3) La Roux – In for the kill
3(1) Metric – Sick muse
4(6) The Killers – The world we live in
5(8) Placebo - For What It's Worth
6(9) Pet Shop Boys – Did you see me coming
7(10) La Roux – Bulletprouf
8(11) Arctic Monkeys – Crying lightning
9(5) The Horrors – Who can say
10(4) Kasabian – Fire
11(12) Kings of Leon – Notion
12(14) Melanie Fiona – Give it to me right
13(15) VV Brown – Shark in the water
14(7) Florence & The Machine – Rabbit heart raise it up
15(19) Silversun Pickups – Panic switch
16(-)Reverend and the Makers – Silence is talking
17(18) Maximo Park – Questing no coasting

18(-)Mando Diao – Dance with somebody
Δείτε το video:


19(-)Kasabian – Where did all the love go
20(-)Doves – Winter hill


Single of the week

Reverend and the Makers – Silence is talking
Και ο χορός ατελείωτος , πίσω 15 χρόνια τουλάχιστον μας πάει αυτό το track!


Δείτε το video:

2 comments:

Rodia said...

Ωραία σελίδα! Μπράβο για την υπομονή σου :)

Το διαγαλαξιακό ραδιοφωνάκι το ξέρεις; για ρίξε μια... αυτιά! μπορει να σου αρέσει, αν και τώρα ειναι καλοκαιρι κι εχουμε αραιωσει τις εκπομπές..

www.radiobubble.gr

musiconline said...

ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ! ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!