Thursday, July 9, 2009

6-7-2009

- Resistance (θα) ονομάζεται ο καινούργιος (και 5ος) δίσκος των Muse. Ο δίσκος έχει street date release την 14η Σεπτέμβρη, θα περιέχει 11 συνθέσεις (το πλήρες tracklisting παρακάτω) εκ των οποίων οι τρεις θα βρίσκονται κάτω από τον ενιαίο τίτλο Exogenesis, μια μικρή συμφωνία δηλαδή από το δημοφιλές τρίο. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Ιταλία και όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν προς τους οπαδούς της μπάντας από το twitter των Muse.

- Μια υπέρ σύμπραξη που μόνο σε καλό μπορεί να βγει δημιουργείται από μέλη των Isis και των Jesu. Ο Justin Broadrick (Jesu) και ο ηγήτορας των Isis, Aaron Turner ένωσαν τις δυνάμεις ους και σχημάτισαν τους Greymachine. Μαζί τους ο μπασίστας Diarmuid Dalton (Jesu/Godflesh) και ο Dave Cochrane από τους Head of David. Ο δίσκος (Disconnected) που ηχογραφεί και τελειώνει για την ακρίβεια η μπάντα θα κυκλοφορήσει στις 4 Αυγούστου από την Hydra Head.
- Το κλασσικό τραγούδι του Ben E. King "Stand by Me" έτυχε μίας ιδιαίτερης μεταχείρισης. Ηχογραφήθηκε από τον φημισμένο παραγωγό Don Was με συμμετοχές του Bon Jovi και του (εξόριστου) Ιρανού τραγουδιστή Andy Madadian (στη φωτό από παλαιότερη χρονικά βράβευση του) συν τον Richie Sambora. Ο Don Was υποστηρίζει ότι τίποτα δεν ήταν προσχεδιασμένο. Ο Madadian θα ηχογραφούσε με τον γνωστό παραγωγό το track στις 24 του Ιούνη και έξω από το studio ήταν ο Jon με τον Richie και τον παραγωγό τους επερχόμενου δίσκου τους, John Shanks.

- Επειδή τον τελευταίο καιρό αναφέραμε πολλές φορές εκρήξεις και σχόλια του Trent Reznor εναντίον ΠΑΡΑ πολλών καλό θα ήταν να αναφέρουμε και τούτο. Ο Reznor τιμήθηκε λοιπόν από διάφορα κλιμάκια της αμερικάνικης κυβέρνησης για την προσπάθεια που έκανε για την συγκέντρωση χρημάτων που χρειάζονταν για τη μεταμόσχευση καρδιάς του Eric De La Cruz, ενός οπαδού των NIN από τη Νεβάδα. Αυτό έγινε σε συνεργασία και με τους Jane's Addiction στα πλαίσια της κοινής τους αμερικάνικης περιοδείας όπου και εκδίδονταν ειδικά πακέτα εισιτηρίων όπου οι fans πληρώνοντας κάτι παραπάνω είχαν τη δυνατότητα πριν από το show σε κάθε πόλη της τουρνέ, να συναντήσουν και να μιλήσουν αρκετή ώρα και με τα δύο group. Τα χρήματα από αυτά τα extra πακέτα εισιτηρίων πήγαιναν κατευθείαν στον De La Cruz, και όσο και αν ακούγεται απίστευτο ο Reznor κατάφερε με αυτό τον τρόπο να μαζέψει κοντά στο 1.000.000 δολάρια.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Florence and the Machine – Lungs
Τεράστιος ο ντόρος και το hype μια τραγουδίστρια με αξιόλογες ερμηνευτικές δυνατότητες αλλά το άκουσμα αυτού του ντεμπούτου της δείχνει ότι θέλει πολύ δουλειά για να φτάσει το μέγεθος άλλων γυναικών όπως π.χ. Kate Βush και PJ Harvey!
- Engineers – Three fact fader
Δεύτερος δίσκος , εμπλουτισμένος με πολλές αρμονίες και σίγουρα από τις εκπλήξεις του μήνα τουλάχιστον.
- Bowerbirds – Upper air
Συνδυασμός Americana με την ποπ των Belle & Sebastian δίνει ένα ευχάριστο άκουσμα.

- Bombay Bicycle Club – I had the blues but I shook them loose
Indie pop με γερές βάσεις από ένα group που δείχνει ότι ήρθε για να μείνει!

- Discovery – LP
Μέλη των Vampire Weekend σε μια διαφορετική καλλιτεχνική άποψη γεμάτη hip hop και καλοκαιρινούς ήχους.

- Priscilla Ahn – A good day
Η φωνή της Norah Jones και οι μπαλάντες του Nick Drake κυριαρχούν εδώ!

Playlist top – 20
1(2) Kasabian – Fire
2(3) Florence & The Machine – Rabbit heart raise it up
3(4) Metric – Sick muse
4(1) Royksopp – The girl and the robot
5(5) Yeah Yeah Yeahs – Heads will roll
6(6)La Roux – In for the kill
7(8) The Horrors – Who can say
8(11) The Rumble Strips - Not The Only Person
9(9) Little Boots – New in town
10(12) Placebo - For What It's Worth
11(14) The Killers – The world we live in
12(15) Dead Weather – Treat me like your mother
13(17) Pet Shop Boys – Did you see me coming
14(16) Depeche Mode – Peace

15(18) La Roux – Bulletprouf
16(-)Arctic Monkeys – Crying lightning
17(20) Kings of Leon – Notion
18(10) ) Gossip – Heayy cross
19(7) Camera Obscura – French navy
20(-)Melanie Fiona – Give it to me right
Ακούστε το:


Single of the week

Arctic Monkeys – Crying lightning
Έχω την εντύπωση πως ο Alex εξελίσσεται σε μεγάλο τραγουδοποιό μετά την επιτυχία των Last Shadow Puppets , εδώ μας δίνει με το group του ένα single και δείγματα υψηλής γραφής!
Ακούστε το:

No comments: