Friday, November 26, 2021

28- 11– 2021: Μουσικές κυκλοφορίες της εβδομάδας

- Το νέο άλμπουμ της Adele «30» έγινε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2021
μετά από μόλις τρεις ημέρες.

Περισσότερα από 500.000 αντίτυπα της τέταρτης προσπάθειας του τραγουδιστή πουλήθηκαν μεταξύ 19 και 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Billboard.

Έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από το άλμπουμ της Taylor Swift του 2020 «Evermore», το οποίο είχε μετατοπίσει 462.000 αντίτυπα την περασμένη εβδομάδα.

 

- Ένας στους τρεις μουσικούς εξακολουθεί να μην κερδίζει τίποτα από τότε που άρθηκαν οι περιορισμοί για τον COVID-19 το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Help Musicians, σχεδόν εννέα στους 10 μουσικούς κέρδιζαν λιγότερα από 1.000 λίρες το μήνα και το 22 τοις εκατό σκέφτηκε να εγκαταλείψει εντελώς τη μουσική σε μια έρευνα που διεξήχθη τον Αύγουστο.

Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε επίσης ότι το 83 τοις εκατό των επαγγελματιών μουσικών δεν μπόρεσαν να βρουν κανονική δουλειά.

 

- Πέντε αστυνομικοί της Τζόρτζια έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο σε σχέση με τον θάνατο ενός 24χρονου που είχε παρευρεθεί στο Imagine Music Festival της Ατλάντα το 2019.

Ο Φερνάντο Ροντρίγκεζ βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, αφού εθεάθη γυμνός και να περπατά σε δρόμο μετά την αποχώρησή του από το φεστιβάλ κοντά στον αυτοκινητόδρομο της Ατλάντα, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Χένρι (μέσω NBC News).

Οι αστυνομικοί φέρεται να χρησιμοποίησαν ένα όπλο αναισθητοποίησης και στη συνέχεια αντιμετώπισαν τον Rodriguez. Αργότερα πέθανε σε νοσοκομείο. κρατικός ιατροδικαστής έκρινε την ανθρωποκτονία του θανάτου από ασφυξία.

Σε πλάνα της αστυνομικής κάμερας που εξασφάλισε το NBC News, ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να πυροβολεί τον Ροντρίγκεζ στην πλάτη με ένα όπλο κρότου-λάμψης. 

 


- Ο The Edge των U2 αποκάλυψε ότι το συγκρότημα εργάζεται για ένα νέο άλμπουμ, το οποίο θα είναι η συνέχεια του «Songs of Experience» του 2017.

Σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone, ο κιθαρίστας σημείωσε ότι δούλευε με τον μπασίστα Adam Clayton για μια νέα ιδέα τραγουδιού.

«Είμαστε σταθερά κλειδωμένοι στον πύργο του τραγουδιού και δουλεύουμε πάνω σε ένα σωρό νέα πράγματα», είπε. «Απλώς διασκεδάζω τόσο πολύ γράφοντας και δεν χρειάζεται απαραίτητα να σκεφτώ πού θα πάει. Είναι περισσότερο να απολαμβάνετε την εμπειρία της γραφής και να μην έχετε προσδοκίες ή περιορισμούς στη διαδικασία."

 


 

 

- Οι 10 δίσκοι του Νοέμβρη του 2021:


1. Elbow – Flying dream 1

2. Modern Nature – Island of noise

3. Courtney Barnett – Things take time , take time

4. Damon Albarn – The nearer the fountain , more pure the stream flows

5. Snail Μail – Valentine

6. Nation of  Language – A way forward

7. Spectres – Hindsight

8. Curtis Harding – if words were flowers

9. The War on drugs – I don’t live here anymore

10. Marissa Nadler – The path of the clouds

 

 





NEW ALBUMS


-  David Bowie – Toy



Το χαμένο του album ως μέρος του box set Brilliant adventures 1992 – 2001.

 

Deep Purple – Turning to crime



Το "Turning to Crime" είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Deep Purple που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τραγούδια που δεν έχουν γραφτεί από το συγκρότημα και έχουν ηχογραφηθεί στο παρελθόν από άλλους καλλιτέχνες. 

 

William Doyle – Alternate lands



Άγγλος μουσικός με καταγωγή από το Bournemouth της Αγγλίας με electro – rock δουλειές.

 

The KVB – Unity



Οι  KVB είναι ένα βρετανικό  δίδυμο που δημιουργήθηκε αρχικά στο Λονδίνο. το 2010 από τους Nicholas Wood & Kat Day. Ο ήχος των KVB έχει περιγραφεί ως ένας συνδυασμός ηλεκτρονικών, ψυχεδελικών, post-punk και shoegaze. 

 

- Julie Doiron – I thought of you



Η Julie Doiron είναι Καναδική τραγουδίστρια-τραγουδοποιός της Acadian Heritage. Ήταν μπασίστρια και συν-τραγουδιστής για το καναδικό ανεξάρτητο ροκ συγκρότημα Eric's Trip

 

- Ist Ist – The art of lying



H νέα δουλειά των αναβιωτών των Joy Division από το Manchester!

 

Richard Dawson & Circle – Henki



Ο Άγγλος τραγουδοποιός Richard Dawson και οι Φινλανδοί metal act Circle ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο άλμπουμ!

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS


-  The Snuts – Burn the empire

- The Divine Comedy – The best mistakes

-  Bonobo – otomo

- Bummer Deeze – Let you go

- Miles Kane – Nothing’s ever gonna be good enough

- Moodring – Poison

- Yard Act - - Payday

- Miyavi -PVRIS – Snakes arcane league of legends

- Life – Friends without names

- Mura Masa – 2gether

- Nilufer Yanya - Stabilise


Single of the week

 

Bloc Party – Traps



Από τις επιστροφές του 2022..



No comments: