Friday, November 5, 2021

7- 11– 2021: Δίσκοι - Τραγούδια - Μουσικά νέα της εβδομάδας

Ο Elton John έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με τον τραυματισμό του ισχίου που τον έκανε να αναβάλει την περιοδεία του Farewell Yellow Brick Road τον Σεπτέμβριο.

Ο ποπ σταρ είπε σε μια νέα συνέντευξη ότι εξακολουθεί να πονάει με περιορισμένες κινήσεις στην άρθρωση του ισχίου του, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει ελιγμούς μέσα και έξω από ένα αυτοκίνητο.

Εξήγησε λεπτομερέστερα στη Lorraine Kelly στην εκπομπή συνομιλίας της στο ITV αυτή την εβδομάδα γιατί αναγκάστηκε να αναβάλει τις υπόλοιπες ημερομηνίες για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη της περιοδείας του, η οποία είχε επίσης προγραμματιστεί εκ νέου στο παρελθόν.


 

- Η Kathleen Hanna και η Johanna Fatemen των Le Tigre έχουν διευθετήσει τη αγωγή τους με τον τραγουδιστή Barry Mann σχετικά με το τραγούδι τους «Deceptacon».

Ο Mann αρχικά είχε στείλει στη Hanna και στους Fatemen επιστολές παύσης και παραίτησης ισχυριζόμενη ότι το τραγούδι του 1999 παραβίαζε το δικό του κομμάτι του 1961, «Who Put The Bomp (Bomp, Bomp, Bomp)». Στη συνέχεια, ο Le Tigre κατέθεσε ανταγωγή εναντίον του Mann, όπου ισχυρίστηκαν ότι το τραγούδι του "δεν είναι πρωτότυπο" και ότι δεν είχε "καμία νόμιμη αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων".

Οι αξιώσεις στην αγωγή, όπως αναφέρει το Pitchfork, «επιλύθηκαν φιλικά» σε μια


εμπιστευτική συμφωνία χωρίς δημόσια αποδοχή ευθύνης. Επιπλέον, η αγωγή έχει πλέον απορριφθεί με προκατάληψη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατατεθεί εκ νέου στο μέλλον.

 

- Φαίνεται ότι η Charli XCX μπορεί να έχει πειράξει τους καλεσμένους που θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο πέμπτο στούντιο άλμπουμ της.

Η τραγουδίστρια βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες (1 Νοεμβρίου), λέγοντας πρώτα ότι «θα αποκάλυπτε πολλά μυστικά αυτή την εβδομάδα» προτού στείλει στο Twitter μια μακρά λίστα καλλιτεχνών.

Μεταξύ αυτών που αναφέρονται είναι οι συχνοί συνεργάτες A.G. Cook, Christine and the Queens και
Caroline Polachek, μαζί με τη Rina Sawayama, την Oneohtrix Point Never και πολλούς άλλους.

 

- Ο Ed Sheeran μίλησε για τη διχαστική εμφάνιση του κατά τη διάρκεια της έβδομης σεζόν του Game Of Thrones, λέγοντας ότι «δεν περίμενε ότι θα υπήρχαν τόσες αντιδράσεις».


Ο Sheeran έπαιξε έναν στρατιώτη Lannister που διασταυρώθηκε με την Ayra Stark της Maisie Williams κατά την πρεμιέρα της σεζόν «Dragonstone». Ενώ άλλοι μουσικοί όπως οι Coldplay, Bastille, Of Monsters And Men και Sigur Rós συμμετείχαν επίσης στο σόου, ο Sheeran ήταν πιο φανερός με τον ποπ σταρ να τραγουδά ακόμη και το «Hands Of Gold» και να το 
παρουσιάζει ως «ένα νέο».

Μιλώντας στο Absolute Radio, ο Sheeran είπε: «Αισθάνομαι ότι εξόργισα πολλούς ανθρώπους με το να συμμετέχω σε αυτό, αλλά όποτε συναντώ κάποιον που λέει, "Ω, ήρθες σε αυτήν την εκπομπή, Είμαι σαν, "Τι θα έλεγες;"

 

 

 

 



NEW ALBUMS


-  Radiohead – Kid Amnesia



Διπλή επετειακή επανέκδοση.

 

Snail mail – Valentine





Δεύτερο album για την 22χρονη τραγουδιστρια – κιθαρίστρια Lindsey Jordan.

 

ABBA – Voyage



Μα τι νεκρανασταση – αρπαχτή και αυτή!

 

- Bullet for my valentine - Bullet for my valentine



Οι Bullet For My Valentine είναι heavy metal συγκρότημα από το Μπρίτζεντ της Ουαλίας και δημιουργήθηκαν το1998 .Αρχικά λέγονταν Jeff Killed John και έπαιζαν τραγούδια των Metallica και Nirvana.

 

- Aimee Mann – Queens of the summer hotel



Η Aimee Elizabeth Mann είναι μια αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός. Στη δεκαετία του 1980 η  Mann ήταν η μπασίστας και τραγουδιστρια για τους «Til Tuesday, και έγραψε το κορυφαίο single τους « Voices Carry ». Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ της το 1993 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ.

 

- Emma Ruth Rundle – Engine of  hell



Η Emma Ruth Rundle είναι μια αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, κιθαρίστας και εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Στο παρελθόν μέλος των Nocturnes, έχει κυκλοφορήσει πέντε μαζί με αυτό  σόλο άλμπουμ και είναι μέλος των Red Sparowes and Marriages.

 

Parcels – Day/Night



Είναι ένα αυστραλιανό electropop group που σχηματίστηκε στο Byron Bay της Αυστραλίας το 2014. Σήμερα εδρεύουν στο Βερολίνο της Γερμανίας.

 

Connan Mockasin – Jassbusters Two



Ο Κόναν Ταντ Χόσφορντ, πιο γνωστός με τη σκηνική ονομασία Connan Mockasin και μερικές φορές αναγνωρίζεται ως Connan Hosford, είναι μουσικός της Νέας Ζηλανδίας, συνθέτης και παραγωγός δίσκων που γεννήθηκε στο Te Awanga της Νέας Ζηλανδίας.

 

- Dianna Ross – Thank you



Η επενεμφάνιση της soul ντίβας!

 

- Holly Humberstone – The walls are way too thin



Η Holly Ffion Humberstone είναι Βρετανίδα μουσικός από το Grantham της Αγγλίας. Το 2021, υπέγραψε δισκογραφική συμφωνία με την Interscope και την Polydor Records. Είναι το πρώτο της EP μετά τις υπογραφές!

 

Concrete castles – The densest fog



~Ντεμπούτο της νέας μπάντας από Η.Π.Α.

 

- Nation of  Language – A way forward



Δεύτερος δίσκος της νέας γενιάς του new wave!

 

- Spectres – Hindsight



Post punk μπάντα από το Vancouver

 

 

- James Arthur – it’ll all make sense in the end



Ο James Arthur είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Έγινμε δημοφιλής  αφού κέρδισε την ένατη σειρά του The X Factor το 2012.

 

- Curtis Harding – if words were flowers



Ο Curtis Harding είναι Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Κυρίως καλλιτέχνης ψυχής, το στιλ του "slop 'n' soul" φέρνει την επιρροή των ειδών, όπως μπλουζ, ευαγγέλιο, ψυχεδέλια, R&B και ροκ.

 

- Nathaniel Rateliff & the Night Sweats – The future



Ο Nathaniel David Rateliff είναι ένας Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός που εδρεύει στο Ντένβερ του Κολοράντο, του οποίου οι επιρροές περιγράφονται ως folk, Americana και vintage ρυθμός & μπλουζ.

 

Munya – Voyage to Mars



Pop ντεμπούτο για την κοπέλα από το Quebec!

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- Charli XCX – New shapes feat. Christine & thw Queens and Caroline Polackek

- Shame – This side of the sun

  Foals – Wake me up

- Jenny Lewis - Puppy and a truck

- James Blake – Famous last words

- Alt J – Get better

- Idles – Car crash

- U2 – Your song saved my life

- Archive – Shouting within

- Spiritualized – Always together with you

- The lazy eyes – Fuzz jam

- Gang of Youth – The man hiself

- Alfie Templeman – 3D feelings

- Maid of Ace – Nostalgia

- Swim Deep – On the floor

- Lorde – Hold no grudge

- Slipknot – The chapeltown rag

- Midnight Oil – Rising seas

 

Single of the week


-  Porcupine Tree – Harridan



Ενεργοποίηση και επιστροφή στην δισκογραφία!


















No comments: