Monday, June 15, 2020

15- 6 – 2020: Δίσκοι - Τραγούδια - Επικαιρότητα της εβδομάδας

-  Το Rage Against The Machine μπήκε ξανά στα charts των ΗΠΑ μετά από παγκόσμιες διαμαρτυρίες για φυλετική ισότητα μετά τον θάνατο του George Floyd. Το άλμπουμ  με το όνομα της μπάντας το 1992 εμφανίστηκε στον αριθμό 174 στο Billboard 200. Έφτασε επίσης στον αριθμό οκτώ στα άλμπουμ του iTunes . Η πιο ψηλή  του chart του άλμπουμ κορυφώθηκε το 1994, όταν έφτασε στον αριθμό 45. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η υψηλότερη θέση του στο chart ήταν στον αριθμό 17.

- Ο Liam Gallagher ισχυρίστηκε ότι κάποτε σχεδόν έβαλε φωτιά στο σπίτι του αδερφού του και του πρώην συνεργάτη του Noel στην Ίμπιζα. Ο τραγουδιστής εμφανιζόταν στην τηλεοπτική
εκπομπή του ποδοσφαιριστή Peter Crouch, Save Our Summer, όπου συζήτησε το περιστατικό που συνέβη πριν από τη διακριτική διάσπαση των Oasis το 2009.
«Το παιδί μας είχε ένα σπίτι [στην Ίμπιζα] μία φορά πριν από χρόνια, το οποίο σχεδόν έβαλα φωτιά», είπε ο Γκάλαγκερ .

-  Το άλμπουμ των Radiohead το 1997 «OK Computer» ήταν στην κορυφή της δημοσκόπησης του «Ultimate 90s Album» του BBC, νικώντας τους Oasis, Nirvana και REM. Οι ακροατές  της εκπομπής Fearne Cotton «Sounds of the 90s», που μεταδόθηκε στο Radio 2 και το BBC Sounds, ζητήθηκε να ψηφίσουν από μια σύντομη λίστα των άλμπουμ που συντάχθηκαν από μια ομάδα προσωπικοτήτων της μουσικής βιομηχανίας, όπως ο επικεφαλής της μουσικής του Radio 2 και ο επικεφαλής δικαστής του βραβείου Mercury, Jeff Smith, DJ 2 του Radio Trevor Nelson και η Ana Matronic των Scissor Sisters. Οι Oasis ήταν το μόνο συγκρότημα που εμφανίστηκε δύο φορές, με το ‘(What’s The Story) Morning Glory’ να έρχεται δεύτερο και το ‘Definitely Maybe’ να έρχεται τέταρτο.

- Μια κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Prince στην περιοδεία του «Purple Rain» αναμένεται να κερδίσει πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες όταν πάει σε δημοπρασία την επόμενη εβδομάδα. Το προσαρμοσμένο ηλεκτρικό μπλε όργανο ήταν μία από τις τέσσερις κιθάρες «cloud» που χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ 1984 και 1985 για την υποστήριξη του  έκτου άλμπουμ του "When Doves Cry"..
Χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της περιοδείας "Parade" το 1986, της περιοδεία "Sign o" The Times "το 1987 και ήταν η κύρια κιθάρα του Prince που χρησιμοποιήθηκε σε όλη την περιοδεία" Lovesexy "μεταξύ 1988 και 1989. Η κιθάρα πιστεύεται ότι έχει χαθεί όταν εξαφανίστηκε στη δεκαετία του '90 μέχρι να βρεθεί πέρυσι. Στον ιδιοκτήτη της  δόθηκε από τον Πρίγκιπα, αλλά δεν γνώριζε την ακριβή ιστορία του.

- Ο Bob Dylan έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στην οποία συζητά για  το επερχόμενο άλμπουμ του «Rough & Rowdy Ways», καθώς και την ανταλλαγή των σκέψεών του σχετικά με τη θνησιμότητα και την πανδημία του κοροναϊού.
Μιλώντας στους The New York Times, ο Ντίλαν ρωτήθηκε αν βλέπει την πανδημία του κοροναϊού με «βιβλική» άποψη και είπε: «Νομίζω ότι είναι πρόδρομος για κάτι άλλο που θα έρθει. Είναι σίγουρα μια εισβολή και είναι ευρέως διαδεδομένη, αλλά βιβλική; Εννοείς σαν κάποιο προειδοποιητικό σημάδι για τους ανθρώπους να μετανοήσουν για τα αδικήματά τους; Αυτό θα σήμαινε ότι ο κόσμος ευθυγραμμίζεται για κάποιο είδος θεϊκής τιμωρίας. "


NEW ALBUMS
- Jenny Beth – To love is to live

Πρώτο προσωπικό για την τραγουδίστρια των Savages!

- Norah Jones –Pick me up off the floor

Στο γνωστό neo-jazz ύφος της!

- Orlando Weeks – A quickening

Πρώτο και για τον frontman  των Maccabees!

- Kate NV – Room for the moon

Χορευτική και ξεχωριστή νέα πρόταση!

- Go Go Penguin – Go Go Penguin

Πέμπτος free jazz για την μπάντα από το Manchester.

- Larkin Poe – Self made man

Πέμπτος blues rock από το Nashville.

- Jockstrap – Wicked city

Νέο electro pop ντου΄το.

- Spacey Jane – Sunlight

Indie rock – garage από Αυστραλία.

- Wesley Gonzalez – Appalling human

Από τους Lets Whestle σε προσωπικό δίσκο!

- Kodaline – One day at a time

Οι Ιρλανδοί στο εμπορικό αναγνωρίσιμο στυλ τους!

- Coach Party – Party food

Νέα indie pop – rock μπάντα!

- The Sounds – Things we do for love

Από Σουηδία με electro rock επιρροές!



NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Neil Young – Vacancy

- John Prine – I remember everything

- Bombay Bicycle Club – Let you go

- Twin Peaks – What’s the matter

- Tricky – Fall please feat. Marta

- JARV  - Save the whale

- Michael Stipe &Big red Machine – No time for love like now

- Margo Price – Letting me down

- Nadine Shah – Kitchen sink

- La Lusid – Beehive

- Jake Bugg – Rabbit hole

- Leon Bridges – Sweeter

- Kelsey Lu – Morning after

- Silverbacks – Muted gοld

- Asylums – Platitudes

- Lucia & the best boys – Let go


Single of the week
- Fontaines `DC  – I dont belong

Ο δεύτερος δυναμίτης από το album του επόμενου μήνα!





No comments: