Monday, June 1, 2020

1- 6 – 2020: Νέες μουσικές κυκλοφορίες της εβδομάδας

-  Μια σειρά από δισκογραφικές εταιρείες και άλλες φιγούρες της μουσικής βιομηχανίας σχεδιάζουν μια διακοπή κοινωνικών μέσων την Τρίτη (2 Ιουνίου) σε αλληλεγγύη προς τη μαύρη κοινότητα.
Τα μηνύματα που μοιράστηκαν οι Warner, Universal, Dirty Hit και άλλα περιγράφουν ένα σχέδιο για «αποσύνδεση από την εργασία και επανασύνδεση με την κοινότητα» για την ημέρα, που θεωρείται ως «επείγον βήμα δράσης για να προκαλέσει λογοδοσία και αλλαγή».
Η απόφαση λαμβάνεται μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη της Μινεσότα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο Floyd ήταν ένας 46χρονος μαύρος που πέθανε στις 25 Μαΐου αφού συνελήφθη από έναν λευκό αστυνομικό. Ο αξιωματικός Derek Chauvin απολύθηκε και κατηγορήθηκε για δολοφονία και ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού.
«Λόγω των πρόσφατων γεγονότων, παρακαλούμε συμμετάσχετε μαζί μας καθώς κάνουμε ένα επείγον βήμα δράσης για να προκαλέσουμε λογοδοσία και αλλαγή», ξεκινά το μήνυμα.
«Ως φύλακες της κουλτούρας, είναι δική μας ευθύνη να μην συναντηθούμε όχι μόνο για να γιορτάσουμε τις νίκες, αλλά και να συγκρατήσουμε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια μιας απώλειας.
"Ελάτε μαζί μας την Τρίτη 2 Ιουνίου ως ημέρα για αποσύνδεση από την εργασία και επανασύνδεση με την κοινότητά μας", ολοκληρώνει το μήνυμα,

- Η εταιρεία πίσω από το Φεστιβάλ Μουσικής Ultra του Μαϊάμι μήνυσε για την υποτιθέμενη άρνησή της να προσφέρει επιστροφές χρημάτων σε πελάτες που αγόρασαν εισιτήρια για την εκδήλωση 2020.
Η Ultra Enterprises, η οποία διοργανώνει την ετήσια συγκέντρωση στο Μαϊάμι και άλλες μουσικές εκδηλώσεις Ultra παγκοσμίως, υποστηρίζεται από τους ενάγοντες Samuel Hernandez και Richard Montoure ότι επέμειναν στους πελάτες να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους είτε στην έκδοση 2021 είτε στο 2022 Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί για τις 20-22 Μαρτίου ακυρώθηκε στις αρχές Μαρτίου λόγω της επιδεινούμενης πανδημίας κοραναϊού Η προτεινόμενη αγωγή, γράφει το IQ, η οποία κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ για τη νότια Φλόριντα, κατηγορεί την Ultra Enterprises για μετατροπή και άδικα εμπλουτισμό. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η υποτιθέμενη θέση της Ultra βασίζεται σε «απαράδεκτους όρους σύμβασης εισιτηρίων».
Σύμφωνα με το νόμο 360, οι όροι και οι προϋποθέσεις της Ultra αναφέρουν ότι διατηρεί το δικαίωμα να εκδώσει πλήρη ή μερική επιστροφή χρημάτων ή καθόλου επιστροφή χρημάτων σε μετρητά.



- H Taylor Swift επέκρινε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ένα tweet που επισημάνθηκε από το Twitter για «υποκίνηση βίας» στις 29 Μαΐου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζύγισε την κατάσταση στη Μινεάπολη, όπου οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία για τη δολοφονία ενός άοπλου μαύρου, Τζορτζ Φλόιντ. «Δεν μπορώ να σταματήσω και να παρακολουθώ αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη», είπε ο Τραμπ. «Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, πάρει την πράξη του μαζί και φέρνει την Πόλη υπό έλεγχο, ή θα στείλω στην Εθνική Φρουρά και θα κάνω τη δουλειά σωστά… .. »Πρόσθεσε αργότερα:« Αυτοί οι κακοποιοί ατιμούν το μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, και δεν θα το αφήσω να συμβεί. Μόλις μίλησε με τον Κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Βάλτς και του είπε ότι ο Στρατιωτικός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία και θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν τα γυρίσματα. Ευχαριστώ!" Το tweet προκάλεσε οργή και είδε το Twitter να προσθέσει μια ετικέτα στο tweet, στο οποίο οι χρήστες πρέπει να κάνουν κλικ για να μπορούν να δουν τα λόγια του Trump. «Αυτό το Tweet παραβίασε τους κανόνες του Twitter σχετικά με τη δόξα της βίας», εξηγεί η ετικέτα. "Ωστόσο, το Twitter έχει αποφασίσει ότι μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο το Tweet." Τώρα, η Swift έχει προσθεθεί στο πλήθος των φωνών που καταδικάζουν το Tweet. Δημοσιεύοντας στο Twitter νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, η Swift έγραψε: «Αφού πυροδότησες τις
πυρκαγιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού ολόκληρη η προεδρία σου, έχεις το θάρρος να υποκριθείς ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσεις τη βία; «Όταν ξεκινά η λεηλασία ξεκινάει η λήψη? Θα σας ψηφίσουμε τον Νοέμβριο. "

- Οι Strokes έχουν προτείνει ότι οι οπαδοί μπορεί να μην έχουν τόσο πολύ καιρό να περιμένουν ένα νέο άλμπουμ αυτή τη φορά. Οι ανεξάρτητοι βετεράνοι της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησαν το φημισμένο έκτο άλμπουμ τους «The New Abnormal» τον Απρίλιο, επτά χρόνια μετά το τελευταίο πλήρες στούντιο άλμπουμ τους «Comedown Machine” Μιλώντας στο NME για το εξώφυλλο Big Read αυτής της εβδομάδας, το συγκρότημα είπε ότι αισθάνθηκαν ενθουσιασμένοι από την τρέχουσα δημιουργική χημεία και τις εργασιακές τους συνήθειες - αρκετά για να μετατρέψουν έναν άλλο δίσκο σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. «Νομίζω ότι θα είναι λίγο πιο γρήγορα τώρα», δήλωσε ο frontman Julian Casablancas στο NME. «Νομίζω ότι έχουμε ένα καλό πράγμα. Έχουμε καλή σχέση με τον Rick Rubin . Θεωρητικά, χτυπήστε το ξύλο, πρέπει να εργαζόμαστε πιο γρήγορα. "



NEW ALBUMS
- Goodbye Bedouin – The Shaking People

Τα παιδιά από την Πάτρα στο ντεμπούτο τους στην Innerear! Με μέλη από Playground Noise  και Raining Pleasure!

- Deerhoof – Future Teenage Cave Artists

Folk rock  μιααπό τα ίδια!

- Nicole Atkins – Italian ice

Soul , ψυχεδελική pop και στον νέο της δίσκο!

- Kygo – Golden hour

Δεν ενοχλεί και εδώ έχοντας ξανά  μαζέψει γνωστά ονόματα σε dance pop μελωδίες!

- Sebastian Tellier – Domesticated

 Η επιστροφή του εκκεντρικού Γαλλου της new wave synth pop.

- Mrs. Piss – Self surgery

Το νέο group συνεργασία Chelsea Wolfe και Jess  Gowrie.

- Lady Gaga -  Chromatica

Και κυκλοφόρησε επιτέλους μετά την  κορονο-καθυστέρηση! Με συνεργασίεςς έκπληξη (Elton John -  Ariana grande)

- Pins - Hot slick

Indie από το Manchester στον τρίτο δίσκο!

- Sweet Whirl – How much work

Indie pop ντεμπούτο από που αλλού; Μελβούρνη φυσικά!


- Holy Hive – Float back  to you

Soul funk από το Brooklyn!

- Painted Zeros – When you found forever

 Και αυτοί από Brooklyn σε ροκ καταστασεις!



NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- 1312 feat. Parcas , Dillom , Muerejoven

- Larry Pink the Human – Might delete later

- Baseball game – Woman

- Alison Mosshart – It ain’t water

- CLUB INTL – Crush

- Boy Pablo – Hey girl

- Orville Peck – No glory in  the west

- Τhe Flaming Lips – Flowers of Neptune 6

- Sofia Kourtesis – Sarita colonia

- Bo Ningen - Minimal (feat. Bobby Gillespie)

- Kate Nv – Plans

- Jayda G – Both of us

- Briht Eyes – One and done

- The Lemon Twigs – Moon

- Celeste – I can see the change

- Loup Garoux – Strange angels

- Brigid mae Power – Waring red that eve

- Cigarettes After Sex – You’re all I want

- Protomartyr – Michigan Hammers


Single of the week
- Muzz – Knuckleduster

Το τελευταίο single της μπάντας του Banks (Interpol) πριν βγει το album την επόμενη εβδομάδα!




No comments: