Monday, April 6, 2020

6 - 4 – 2020: Η εβδομαδιαία μουσική ενημέρωση

-  Πέθανε στα 81 του χρόνια ο Bill Withers, μια από τις εμβληματικότερες φωνές της soul, ύστερα από καρδιακές επιπλοκές, την περασμένη Δευτέρα, 30 Μαρτίου.
Ο Bill Withers ήταν ο άνθρωπος πίσω από θρυλικά κομμάτια του είδους όπως το "Lean On Me" και φυσικά το "Ain't No Sunshine".
Ξεκίνησε να γράφει μουσική λίγο πριν τα 30 του χρόνια, έχοντας επτά δίσκους στο ενεργητικό του, ενώ μπήκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 2015.

-  Πέρα από αγαπημένος της μουσικής βιομηχανίας, ο Weeknd, τελευταία, φλερτάρει και με άλλα λημέρια της ποπ κουλτούρας. Πρόσφατα, όπως θα θυμάστε, τον είδαμε στο Uncut Gems των
αδερφών Safdie να υποδύεται τον εαυτό του. 
Φαίνεται, όμως, πως η σχέση του Weeknd με την μικρή οθόνη δεν περιορίζεται στην ταινία με πρωταγωνιστή των Adam Sandler που κυκλοφόρησε από το Netflix. Κι αυτό γιατί ο r&b μουσικός θα συνυπογράφει επερχόμενο επεισόδιο της animation σειράς, American Dad, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από post του στο Twitter. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με το Deadline, θα εμφανιστεί και ο ίδιος στη σειρά.
Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε -και τι θα ακούσουμε- στη σειρά του Seth MacFarlane...

-  Μέσω instagram έκανε την αποκάλυψη η Pink ότι τόσο εκείνη όσο και ο τρίχρονος γιος διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. H διάγνωση έγινε πριν από δύο
εβδομάδες ενώ, όπως ανέφερε, επανέλαβε το τεστ και πλέον έχει αναρρώσει, αν και παραμένει σε καραντίνα. «Πριν από δύο εβδομάδες ο 3χρονος γιος μου, Τζέιμσον και εγώ εμφανίσαμε συμπτώματα του κορωνοϊού. Ευτυχώς, ο γιατρός μας είχε πρόσβαση σε τεστ και έτσι διαγνωστήκαμε θετικοί» είπε.
Στη συνέχεια της ανάρτησης της η Pink στηλιτεύει την έλλειψη ετοιμότητας από πλευράς αρχών. «Πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησής μας το γεγονός ότι δεν έχει καταστήσει τα τεστ προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Αυτή η ασθένεια είναι πραγματική», λέει η Pink, υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πως επηρεάζει νέους και ηλικιωμένους, υγιείς και μη, πλούσιους και φτωχούς και πρέπει να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε τεστ για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και τις κοινωνίες μας».

Η Pink ανακοίνωσε επίσης πως ετοιμάζεται να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στην προσπάθεια των υπηρεσιών υγείας να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. «Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξω το σύστημα Υγείας και τους επαγγελματίες που μάχονται στην πρώτη γραμμή δωρίζω 500.000 δολάρια στο Ταμείο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Temple στη Φιλαδέλφεια, στη μνήμη της μητέρας μου, Τζούντι Μουρ, που εργάστηκε εκεί επί 18 χρόνια στην καρδιολογική κλινική και στο κέντρο μεταμόσχευσης καρδιάς» είπε.
«Επιπλέον δωρίζω 500.000 δολάρια στην πόλη του Λος Άντζελες για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού» συνέχισε η Pink. Κλείνοντας, η τραγουδίστρια ευχαρίστησε τους επαγγελματίες υγείας για το έργο τους. «Ευχαριστώ σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και κάθε
έναν εκεί έξω που εργάζεται τόσο σκληρά για να προστατέψει αυτούς που αγαπάμε. Είστε οι ήρωές μας. Αυτές οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι» σημείωσε.

- Πέθανε στα 52 του χρόνια, ύστερα από επιπλοκές που σχετίζονταν με τον Covid-19, ο Adam Schlesinger, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τους Fountains of Wayne, τους Ivy αλλά και αρκετή μουσική που ακούσαμε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. O Shlesinger διαγνώστηκε θετικός στον ιό τον Μάρτιο.
Ο μουσικός γεννήθηκε το 1967 στη Νέα Υόρκη και το 1996 έφτιαξε τους Fountains of Wayne, οι οποίοι γνώρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους με το κομμάτι "Stacy's Mοm", το οποίο τους χάρισε και μια υποψηφιότητα για Grammy,

Πέρα από τις μπάντες του, ο Schlesinger υπήρξε πολυγραφότατος, συνθέτοντας μουσική για το σινεμά και την τηλεόραση. Μεταξύ πολλών άλλων, έγραψε το κομμάτι "That Thing You Do!" για ένα ψεύτικο 60s συγκρότημα που εμφανίζεται στην ομώνυμη ταινία, τους Wonders ,που του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ αλλά και Χρυσή Σφαίρα. Έγραψε ακόμη το κομμάτι "Way Back Into Love" για το Music and Lyrics αλλά και μουσική για τη σειρά Crazy Ex-Girlfriend. Είχε κερδίσει 3 βραβεία Emmy αλλά και ένα Grammy για τη συμμετοχή του στο ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All!.

- Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μάριαν Φέιθφουλ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η
εταιρεία δημοσίων σχέσεων που την εκπροσωπεί.
 «Ο μάνατζερ της Μάριαν Φέιθφουλ (…) επιβεβαίωσε ότι η Μάριαν λαμβάνει θεραπεία για την covid-19 σε νοσοκομείο του Λονδίνου», ανήρτησε στο Twitter η Republic Media.
 «Βρίσκεται σε σταθερή καταστασή και αντιδρά καλά στη θεραπεία. Της ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση», πρόσθετε η ανακοίνωση.
 Η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Πένι Αρκέιντ, φίλη της 73χρονης Φέιθφουλ, έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook ότι η Βρετανίδα τραγουδίστρια διακομίστηκε στο νοσοκομείο την Τρίτη αφού εμφάνισε βήχα ενώ βρισκόταν σε καραντίνα.
 «Έχει ξεπεράσει και έχει επιβιώσει από τόσα πράγματα στη ζωή της, πρόβλημα με ναρκωτικά, έσπασε το πόδι της, καρκίνο στο στήθος, ανορεξία, περιλαμβανομένου του να είναι η Μάριαν Φέιθφουλ, που θα ήταν τραγωδία αν χανόταν από έναν ιό», έγραψε η Σουζάνα Βεντούρα, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Πένι Αρκέιντ.


NEW ALBUMS
- Yves Tumor – Heaven to a tortured mind

Πειραματική ηλεκτρονική στον τέταρτο δίσκο!

- Empress of – I’m your empress off

Τρίτος δίσκος  dream – indie pop  της Αμερικανίδας Lorely Rodriguez.

- Purity RingWOMB

Στο γνωστό χαμηλότονο ηλεκτρονικό ύφος που τους γνωρίσαμε πριν λίγα χρόνια!

- Mystery Jets – A billion heartbeats

Έφτασαν παρακαλώ στο έβδομο album indie rock , post punk!

- Anna Burch – If you’re dreaming

Δεύτερος indie rock από το Detroit.

- Ellis -  Βorn again

Dream pop ντεμπούτο για την κοπέλα από το Οντάριο που την γνωρίσαμε πέρυσι με ένα εξαιρετικό E.P.

- M. Ward – Migration stories

Το νέο album του Μr από τους She and Him!

-  Born Ruffians – Juice

Πέμπτος για τους Καναδούς indie rockers!

- LocateS1 – Personalia

Άλλο ένα ντεμπούτο indie pop από την κοπέλα από την Αθήνα της Georgia!

-   Ren Harvieu – Revel in the drama

Δεύτερο dream pop στην Bella Union, μετά από 8 χρόνια!

- The Warlocks – The chain

Psychedelic rock  στον όγδοο παρακαλώ δίσκο!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Kings of Leon – Going nowhere

- Hotrats – Milkshake

- Orville Peck – Summertime

- Greg Fox – From the cessation of what

- Inventions – Outlook for the future

- Lindsay Lohan- Back to me

- Hayley Williams – Over yet

- Jack Savoretti – Andra tutto bene

- Kllo – Still here

- Eve Owen -Blue moon

- A Grape Dope – Puppet clubbing

- Rina Sawayama – Chosen family

- Iceage – Lockown blues

- Laura marling – Held down

- The Strokes – Brooklyn bridge to chorus

Single of the week

- Rollin Blackouts Coastal fever – She’s there

Τα παιδιά από την Αυστραλία λίγο πριν το τρίτο album!


No comments: