Monday, April 20, 2020

20 - 4 – 2020: Music news ,Week's releases Music albums - tracks

- O Γάλλος τραγουδιστής Κριστόφ, ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών "Al
ine", "Mots Bleus" και "Oh! Mon Amour" (εξαιρετικά δημοφιλή τραγούδια και στην Ελλάδα), πέθανε σε ηλικία 74 ετών από επιπλοκές πνευμονικής νόσου.
Ο Ντανιέλ Μπεβιλακά, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε νοσηλευτεί και εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις 26 Μαρτίου σε νοσοκομείο του Παρισιού για εμφύσημα (πνευμονική νόσος), πριν μεταφερθεί στη Βρέστη, στη δυτική Γαλλία.
Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε γράψει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Κριστόφ ότι ο μουσικός είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, κάτι που ο ατζέντης του τραγουδιστή δεν είχε επιβεβαιώσει.
Αλλά και η σύζυγός του δεν ανέφερε ποτέ την νόσο Covid-19 στις ανακοινώσεις της και, όταν ρωτήθηκε τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του «εμφυσήματος».

- Μια... virtual επίσκεψη πραγματοποίησε ο Paul McCartney στη ραδιοφωνική εκπομπή The Howard Stern Show και αποκάλυψε ότι παραμένει σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, χωριστά από τη σύζυγό του Νάνσι Σέβελ.
«Το μόνο αρνητικό είναι ότι η σύζυγός μου Νάνσι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, οπότε έχουμε έναν αναγκαστικό χωρισμό. Είμαι τυχερός από μία άποψη στο ότι είμαι αποκλεισμένος στη χώρα με την κόρη μου Μέρι και την οικογένειά της. Αυτό το κάνει καλύτερο» ανέφερε.
Ο Paul McCartney, 77 ετών σήμερα, σύγκρινε το πνεύμα όσων περνούν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 με τη δική του παιδική εμπειρία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Το πνεύμα που έδειξαν η μητέρα και ο πατέρας μου, ήταν ότι θα το περάσουμε, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, όλοι θα το ξεπεράσουμε μαζί και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε χαρούμενοι και θα ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που μας φροντίζουν και αγωνίζονται για εμάς, κ.λπ. - αυτό το πνεύμα είναι αυτό που ήταν αναγκαίο και είναι αυτό που
χρειαζόμαστε τώρα» είπε.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στους Beatles με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, να δηλώνει ότι οι Beatles ήταν καλύτερη μπάντα από τους Rolling Stones.
Ο Paul McCartney γελώντας απάντησε: «Ξέρεις, σκοπεύεις να με πείσεις να συμφωνήσω με αυτό. Οι Stones είναι φανταστικό γκρουπ. Πηγαίνω να τους δω κάθε φορά που εμφανίζονται, επειδή είναι σπουδαία, σπουδαία μπάντα και ο Μικ πραγματικά το έχει με τη μουσική και τις κινήσεις και ο Κιθ και ο Ρόνι και ο Τσάρλι είναι σπουδαίοι» τόνισε. «Είναι πραγματικά, πραγματικά σπουδαίοι, τους αγαπώ, αγαπώ τους Stones, αλλά είμαι μαζί σου: Οι Beatles είναι καλύτεροι» δήλωσε ο Paul McCartney.
Ο Άγγλος μουσικός εξέφρασε ενθουσιασμό για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ της Disney σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον «The Beatles: Get Back».
Ο Τζάκσον έχει στη διάθεσή του ακυκλοφόρητο βίντεο διάρκειας πάνω από 55 λεπτά του Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του Let It Be και το επεξεργάζεται σε μια νέα μορφή. «Είναι υπέροχο. Δεν καυχιέμαι, γιατί απλά δεν μιλάω για μένα, αλλά για αυτό το γκρουπ, στο οποίο ήμουν» είπε. «Αλλά είναι υπέροχο. Και βλέπεις αυτό το πράγμα, βλέπεις αυτή τη σχέση ανάμεσα σε μένα και τον Τζον, σε μένα και τον Τζορτζ, και το καταλαβαίνεις. Θα το καταλάβεις».
«Είναι πολύ καλύτερο και πιο φιλικό από το πώς εξελίχθηκε η ιστορία», δήλωσε ο Paul
McCartney αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο η ταινία του Τζάκσον ξαναγράφει την ιστορία των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των μελών της μπάντας.

- Μια πολύ μεγάλη δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν οι U2.
Το ποσό θα διατεθεί για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου με την πανδημία του κοροοϊού.
Το ιρλανδικό δίκτυο RTE μετέδωσε ότι οι δωρεά των U2 είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου στο οποίο συμμετέχει επίσης η
αεροπορική εταιρεία leasing Avolon, η οποία συνεργάζεται με άλλες εταιρείες για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού από την Κίνα.
Το πρώτο φορτίο με εξοπλισμό από την Κίνα έφτασε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

-Μπορεί να μην έχει περάσει καλά καλά ούτε ένας χρόνος από όταν η Lana Del Rey κυκλοφόρησε το Norman Fucking Rockwell!, όμως, όπως έχουμε μάθει εδώ και καιρό, έχει ήδη στα σκαριά την επόμενη δουλειά της, που θα είναι ένας spoken word δίσκος.
Το άλμπουμ θα έχει τίτλο Violet Bent Backwards Over the Grass και π
λέον έχουμε το εξώφυλλό του, που έφτιαξε η Erika Lee Sears. Μάλιστα, σε σχετικό post της Sears, ο δίσκος περιγράφεται ως ένα «audiobook ποιημάτων», ενώ γνωρίζουμε, επίσης, πως σε αυτόν θα ακούσουμε και μουσική του Jack Antonoff, που έχει ήδη εκτελέσει χρέη παραγωγού για την Lana Del Rey.
Μένει να μάθουμε και την ημερομηνία κυκλοφορίας του.



NEW ALBUMS
- Fionna Apple – Fetch the bolt cutters

Πέμπτος δίσκος σε 25 χρόνια  καριέρας για την ερμηνεύτρια.

- Rina Sawayama – Sawayama

Pop ντεμπούτο για την 29χρονη Βρετανή με καταγωγή από Ιαπωνία.

- EOB – Earth

Οι EOB είναι το solo project του κιθαρίστα των Radiohead Ed O’Brien

- Enter Shikari – Nothing is true and everything is possible

Νέος δίσκος για τους Βρετανούς του metal.

-  Gerry Cinnamon -  The Bonny

 Δεύτερος προσωπικός για τον Σκωτσέζο της Indie rock – folk!

- Shelby Lynne – Shelby Lynne

15 δίσκος για την αδελφή της  Alison Moorer!

- Ron Sexsmith – Hermitage

Album no 17 για τον  Καναδό!

- Good Looking friend – The light of the well

Από το Brooklyn στην indie pop δεύτερη δουλειά τους.

- The White Buffalo – On the widows walk

Έβδομη country rock ηχογράφηση!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Brain – Boss

- Faye Webster – In a good day

- Florence & The machine – Light of love

- Nicole Atkins – Domino

- Car Seat Headrest – Hollywood

- Girl in red – Midnight love

- Pretenders – You can’t hurt a fool

- Unloved- Why not

- Muzz – Red western sky

- Jamie XX – Idontknow

- DMA’S – The glow

- Haley Williams – Why we ever

- Christine & the Queens – I disappear in your arms

- The Streets , Tame Impala – Call my phone thinking I’m doing better

- Orlando Weeks – Blood sugar


Single of the week

- Ist Ist – Silence

Οι Joy Division ζωντάνεψαν ή μαλλον καλύτερα, μετενσαρκώθηκαν!!

No comments: