Monday, March 9, 2020

9- 3 – 2020 : Δίσκοι - Τραγούδια της εβδομάδας

-  Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και το ευρύ κοινό έχει εξοικειωθεί -μέσα από πλήθος ντοκιμαντέρ - με τα αινίγματα και τα μυστικά που εξακολουθούν να κρύβουν από τον Άνθρωπο τα μεγάλα βάθη των Ωκεανών, στα οποία συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε άγνωστα είδη ζώων, πολλά με ιδιαιτέρως εκκεντρικά χαρακτηριστικά.

Ένα από αυτά βρέθηκε πρόσφατα από ειδικούς να κατοικεί στη ζώνη Clarion Clipperton, στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθη 4.132 έως και 5.055 μέτρων. Πρόκειται για ένα οστρακόδερμο μήκους μόλις 6,5 χιλιοστών, το οποίο ζει στο απόλυτο σκοτάδι, είναι τυφλό και δεν έχει χρώμα.
Την ανακάλυψη έκαναν ο δρ. Torben Riehl από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Senckenberg της Φρανκφούρτης (Γερμανία) και ο δρ. Bart De Smet από το
Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο). Και, καθώς είναι και οι δύο μεγάλοι fans των Metallica, αποφάσισαν να ονομάζουν το οστρακόδερμο ...Macrostylis metallicola!
«Τραγούδια σαν το "Master Of Puppets" και το "One" με έχουν συνοδεύσει σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε ο δρ. Riehl, «είμαι λοιπόν ενθουσιασμένος που μπορώ να τιμήσω τους Metallica με αυτόν τον τρόπο».
Οι Metallica, εντωμεταξύ, πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα και αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, καλωσορίζοντας στον κόσμο μας το ...μέταλ οστρακόδερμο και κάνοντας μια αναφορά σε ό,τι εξακολουθεί «να κρύβεται κάτω από τη θάλασσα» -μια αναφορά, ασφαλώς, στο τραγούδι τους "The Thing That Should Not Be".


- Πάει γύρω στον 1,5 μήνα αφότου ο Drake βρέθηκε να σαρώνει και τις ελληνικές YouTube τάσεις με το "Life Is Good", μια συνεργασία με τον Future η οποία κέρδισε πολύ και χάρη στο βιντεοκλίπ, όπου απεικονίζονταν να δουλεύουν παρέα ως σεφ, μηχανικοί και σκουπιδιάρηδες.
Τώρα ο Drake ξαναχτυπά, αυτήν όμως τη φορά με 2 δικά του φρέσκα τραγούδια, το "When Τo Say When" και το "Chicago Freestyle". Μπορείτε να τα ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα το κοινό βιντεοκλίπ που τα ενώνει, το οποίο σκηνοθέτησε ο Theo Skudra.
Με το "When Τo Say When", ο Drake κλείνει το μάτι στον Jay-Z, καθώς σαμπλάρει το ίδιο τραγούδι που είχε κι εκείνος χρησιμοποιήσει στο "Song Cry", στο θρυλικό
άλμπουμ του 2001 The Blueprint: πρόκειται για το "Sounds Like Α Love Song" του Bobby Glenn, από το άλμπουμ του 1976 Shout Ιt Out!. Το "Chicago Freestyle", πάλι, θεωρείται ως ένας μικρός φόρος τιμής στον Eminem.
Αυτήν μάλιστα τη φορά φαίνεται ότι τα ψέματα τέλειωσαν για τον Drake, καθώς τα 2 νέα τραγούδια δεν είναι non-album singles. Αντιθέτως, προλογίζουν τον νέο του δίσκο, ο οποίος πρόκειται να διαδεχθεί το μοσχοπουλημένο Scorpion του 2018 (Καναδάς #1, Η.Π.Α. #1, Βρετανία #1, Αυστραλία #1, Γαλλία #3, Γερμανία #8). «Θα βάλω τα δυνατά μου να προχωρήσω το γρηγορότερο δυνατόν», δήλωσε, «μήπως προλάβουμε να βγούμε μέσα στο 2020».


-  Αν και ο Kieran Hebden πρωτακούστηκε ως μέλος των Fridge στα 1990s, ήταν στα '00s, στη σόλο καριέρα του ως Four Tet, που έχτισε το όνομά του, αναγνωριζόμενος ως μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες της ηλεκτρονικής έκφρασης.
Τα χρόνια του hype είναι πλέον προ πολλού πίσω, ωστόσο ο Four Tet παραμένει ενεργός και αγαπητός. Τελευταία του εμφάνιση στη δισκογραφία ήταν το 2017, με το άλμπουμ New Energy (Βρετανία #48), τώρα όμως τον βρίσκουμε να ξαναγυρνά στο προσκήνιο με το τραγούδι "Baby", στο οποίο φωνητικά συνεισφέρει η Ellie Goulding, έστω και μέσω sample.
Το "Baby" προλογίζει τον νέο δίσκο Sixteen Oceans, ο οποίος θα κυκλοφορήσει την Text Records την Παρασκευή 13 Μαρτίου.


- Για τους φίλους του alternative rock, οι συστάσεις για το "Holes" των Mercury Rev μάλλον περιττεύουν: όντας τμήμα του πολυσυζητημένου άλμπουμ Deserter's Songs (1999), θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα του είδους για τη δεκαετία του 1990.
Ανάμεσα στους fans συγκαταλέγεται μάλιστα και ο Matt Berninger, ο οποίος και το διασκευάζει τώρα για τη σειρά 7 Inches For Planned Parenthood:
Ο τραγουδιστής των National συνεχίζει έτσι να εμπλέκεται ενεργά με τον οργανισμό Planned Parenthood: μια μη κυβερνητική αμερικάνικη οργάνωση η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά παράλληλα προσφέρει και σημαντικό έργο στον οικογενειακό προγραμματισμό και στην αντισύλληψη.

Το κατά Berninger "Holes" βγαίνει λοιπόν σε 7ιντσο single βινυλίου, έχοντας ως b-side το "A Reproductive Rights Call To Action", ένα spoken word από τον διαπρεπή Αμερικανό νομικό Neal Katyal.
«Βαρέθηκα να ακούω για όλες τις απειλές που αντιμετωπίζουμε κι εγώ και τα παιδιά μου», σχολίασε o Berninger, «άρχισα έτσι να ακούω ξανά παλιούς αγαπημένους δίσκους και να ξαναδιαβάζω βιβλία. Βρήκα να ξαναγυρνά όλη μου η ενέργεια και όλη μου η αισιοδοξία. Joy as an act of resistance, όπως είπαν και οι IDLES».

NEW ALBUMS
- US Girls – Heavy light

 Έβδομη δουλειά για το pop group της νέας εποχής της 4AD.

- Cornershop – England is  a garden

Με επιτυχια στα 90s, ξανά μαζί μετά το 2012!

- LAUV – How I’m feeling

Μελωδικό ποπ ντεμπούτο για τον  25χρονο.

- Nadia Reed – Out of my province

Και ο τρίτος της  ΝεοΖηλανδέζας της folk rock , εξαρετικός!

-  Caroline Rose – Superstar

Τέταρτος  indie pop για την Αμερικανίδα!

- Stephen Malkmus – Traditional techniques

Προσωπικος για τον πρώην Pavement.

- Mandy Moore – Silver landings

Η πρωταγωνίστρια του This is Us ξανάστην δισκογραφία.

- The Saxophones – Eternity bay

 Δεύτερο album για το ντουέτο.

- Pantha du Prince – Conference of trees

Έβδομος κανονικός δίσκος για  τον ηλεκτρονικό παραγωγό.

- PhantogramCeremony

 H επιστροφή του ντουέτου της trip hop.

- Jonathan WilsonDixie blur

Άλλη μια εξαιρετική δουλειά του και τη να δεκαετία!

- Paul Heaton & Jacqui Abbott – Manchester calling

 Ξανά μαζί μετά τους  Beautiful South!

- Deacon Blue – City of Love

Άλλη μια 80s – 90s επιστροφή!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- The Magic Gang – What have you got to lose

- Hinds – Come back and love me

- Porridge Radio - Circling

- Hamilton Leithauser – Isabella

- Biffy Clyro – End of

- Viagra Boys – Common sense

- Chromatics – Famous monsters

- Matt Βerninger – Holes

- Little dragon – Are you feeling sad

- Roisin Murphy – Murphy’s law

- Dixie Chicks – Gaslighter


- Empress off – Give me another chance

- Peaking Lights – EVP

- Noel Gallagher’s High Flying Birds – Come on outside

- Creeper – Cyanide

- Haim – The steps

- Jessie Ware – Spotlight

- Katie Gately – Waltz


Single of the week
- Muzz – Bad feeling

Το νέο group του Paul Banks (Interpol)  στο πρωτο δείγμα του!


No comments: