Tuesday, March 3, 2020

2- 3 – 2020: Δίσκοι και μουσική επικαιρότητα της εβδομαδας

- Ξεκινώντας το 1988 από το Tuscon της Αριζόνα έχοντας ως κεντρική φιγούρα τον Eddie Spaghetti, οι Supersuckers αναδείχθηκαν σε μια από τις πιο ιδιαίτερες μπάντες στο rock 'n' roll. Μια θρυλική μάλιστα ρήση του Lemmy, λέει πως «αν δεν σου αρέσουν οι Supersuckers, δεν σου αρέσει το rock 'n' roll», παρά το γεγονός ότι συχνά στην καριέρα τους ξέφυγαν και προς άλλες κατευθύνσεις, όπως π.χ. την country ή/και το cowpunk, περνώντας κι ένα φεγγάρι από το ρόστερ της Sub Pop.
Το πλήρωμα του χρόνου για να δούμε τους Supersuckers για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, έφτασε: την Παρασκευή 13 Μαρτίου έρχονται στο An Club, έχοντας στα μπαγκάζια τους το Play That Rock Αnd Roll, το νέο τους στούντιο άλμπουμ, το οποίο βγήκε στις αρχές Φλεβάρη. Στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να πάρετε
μια «γεύση», ακούγοντας το τραγούδι "Ain’t Gonna Stop (Until I Stop It)".
Στη συναυλία στο An Club support θα παίξουν οι Green Goblins από την Κατερίνη, οι Αθηναίοι Rockin Bones και οι Οτομπρίτσι Μοτόρι, οι οποίοι θα βγάλουν τον νέο τους δίσκο μέσα στη χρονιά, στην Punk 'n' Loud Records.

- Παρά την επάνοδο του 2012-2014 που δεν περίμενε κανείς, οι Pink Floyd αποτελούν παρελθόν εδώ και μια εξαετία. Και καθώς το φινάλε δείχνει οριστικό, με τον David Gilmour να προσανατολίζεται στη σόλο καριέρα του, ο ντράμερ του θρυλικού γκρουπ Nick Mason αποφάσισε να προχωρήσει κι αυτός σε δικά του σχέδια.

O Mason είχε βγάλει έναν και μοναδικό σόλο δίσκο πίσω στο 1981, το Fictitious Sports, ενώ είχε να εμφανιστεί live από το 2005. Όμως πίσω στο 2018 οι Gary Kemp, Guy Pratt, Lee Harris & Dom Beken τον έπεισαν να κλείσουν ένα δωμάτιο για πρόβες, να παίξουν μερικά από τα νεότερα τραγούδια των Pink Floyd που δεν είχαν παρουσιαστεί live για δεκαετίες -και να δουν πώς θα πήγαινε.
Tο τζαμάρισμα εκείνο οδήγησε λοιπόν στη συγκρότηση των Nick Mason's Saucerful Of Secrets, οι οποίοι έκαναν έκτοτε κάποιες επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις στη Βρετανία. Και τώρα ετοιμάζονται για την πρώτη τους κάθοδο στη δισκογραφία, δίνοντας στη δημοσιότητα τη live εκδοχή τους στο τραγούδι "Fearless", όπως το έπαιξαν τον Μάιο του 2019 στο θρυλικό The Roundhouse του Λονδίνου.

Στην αυθεντική του εκδοχή, το "Fearless" βρισκόταν στον θρυλικό δίσκο Meddle του 1971, που είχε στείλει τους Pink Floyd στο #3 της Βρετανίας και στο #70 των Η.Π.Α.
Η ζωντανά ηχογραφημένη εκδοχή των Nick Mason's Saucerful Of Secrets προλογίζει το άλμπουμ Live At The Roundhouse, το οποίο θα βγει στις 17 Απριλίου από τη Sony Music σε CD/DVD εκδοχή (και σε διπλό βινύλιο, επίσης).

- Υπήρξαν ένα από τα πιο διάσημα και συζητημένα ζευγάρια του rock 'n' roll ο Kurt Cobain και η Courtney Love, έστω και αν η μοίρα του γάμου τους έμελλε να σφραγιστεί από την αυτοκτονία του τραγουδιστή των Nirvana, το 1994.

Τώρα, 26 χρόνια αργότερα, η Courtney Love είναι πλέον 55 ετών, θυμάται όμως ξανά τη μέρα του γάμου τους, που έγινε στο Waikiki της Χαβάης τέτοια εποχή πριν 28 χρόνια, το 1992 -οι δυο τους έβγαιναν μόλις για μερικούς μήνες, τότε. Και για να τιμήσει την επέτειο, δημοσίευσε μέσω Instagram μια φωτογραφία των δυο τους από την τελετή, γράφοντας και ένα συνοδευτικό κείμενο.
Στο τελευταίο παραθέτει το τι έκανε στο τώρα, την ημέρα της επετείου («άναψα μερικά κεριά, πήγα βόλτα τον σκύλο, φάγαμε σούσι με την καλύτερή μου φίλη»), αντιδιαστέλλοντάς το με ό,τι αισθανόταν πριν 28 χρόνια:
«αισθανόμουν τόσο βαθιά, ενθουσιωδώς, ζαλιστικά ερωτευμένη. Και ήξερα πόσο τυχερή ήμουν. Ο άντρας αυτός, ήταν ένας άγγελος. Τον ευχαριστώ που με φρόντισε,
όσο κι αν υπήρξαν βασανιστικά και χαοτικά τα τελευταία 28 χρόνια... Είμαι εδώ τώρα. Και όλα θα είναι ΟΚ, διάβολε, είναι σαν να τον βλέπω στην παραλία. Να ροκάρει. Τον σύζυγό μου».

- Σχηματισμένοι από τις στάχτες των Opal στα 1988-1989, οι Mazzy Star έγραψαν alternative ιστορία χάρη στη φωνή και στους στίχους της Hope Sandoval, όμως ιδρυτής και υπεύθυνος για τα μουσικά ήταν ο φίλος της David Roback.
Το γκρουπ πήγε και ήρθε αρκετές φορές μέσα στα χρόνια: διαλύθηκε το 1997, ξαναφάνηκε για λίγο το 2000, έκανε reunion το 2010-2014 και ανακοίνωσε την εκ νέου ανασυγκρότησή του το 2018, όταν και έβγαλε την τελευταία του δουλειά, το ΕΡ Still .
Η πορεία αυτή τερματίζεται δυστυχώς τώρα, καθώς ο αμερικανικός Τύπος επιβεβαιώνει τον θάνατο του David Roback, μόλις στα 61 του.
Επίσημη αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε, ήδη όμως αντέδρασαν στα νέα μουσικοί όπως ο Steve Wynn, η Susanna Hoffs, οι Sleigh Bells και o Anton Newcombe των The Brian Jonestown Massacre, ποστάροντας συγκινημένοι τα αποχαιρετιστήρια λόγια τους.



NEW ALBUMS
-  Soccer Mommy – Color Theory

Από τα δυνατά χαρτιά της σύγχρονης indie dream pop , το αποδεικνύει ξανά εδώ!

- Caribou Suddenly

Και οι  dance ανησυχίες του κυρίου Dan Snaith συνεχίζονται και εδώ!

- Christine & The Queens – La Vita nuova

Και mini νέο album για  την Γαλλίδα ποπ σταρ!

- The Real Estate – The main thing

Πέμπτος για τους indie rockers από το New Jersey.

- Princess Nokia – Everything sucks – Everything beautiful

Δύο δίσκοι ταυτόχρονα για την εκκεντρική Βρετανή ράπερ!

-  The Orielles – Disco volador

Δεύτερος indie rock  μετά 2 χρόνια!

- Kevin Krauter – Full hand

Νοσταλγική shoegaze από την Indiana!

- Disclosure Ecstasy

Νέα χορευτική πρόταση,  όπως πάντα με πολλες συνεργασίες!

- Grimm Grimm Genormous

Ντεμπούτο για το project από το Λονδίνο1

- The Undercover dream lovers – It’s all in  your head

Psychedelic indie rock από το Los Angeles!

- Juniore – Un , deux , trois

Τρίτος γιαα τους γλαλλους στο indie ύφος που τους αγαπήσαμε!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Biffy Clyro – Instant history

- Rufus Wainwright – Damsel in distress

- Gorillaz – Desole

- Throwing Muses -  Dark blue

- Dirty Projectors – Overlod

- Car Seat Headrest – Can’t cool me down

- Phoebe Bridges -Garden song

- Kelly Lee Owens – Melt!

- The Magnetic Fields – The day the Politicians dead
- Alice bag – Breadcrumbs

- Lianne La Havas – Bittersweet

- Bon Jovi – Limitless

Single of the week

- The Dream Syndicate – The regulator

 Πρώτο δείγμα από το επερχόμενο τρίτο δίσκο μέσα σε 4 χρόνια! 20 λεπτο μειγμα Κrautrock and electric jazz!




No comments: