Monday, February 24, 2020

24- 2 – 2020 : Μουσικά νέα και κυκλοφορίες της εβδομάδας δίσκων - τραγουδιών

-  Περιμέναμε κάτι «μεγάλο» από το Ejekt Festival όσον αφορά τα ονόματα που θα αναλάμβαναν να πλαισιώσουν τη μεγάλη συναυλία των Red Hot Chili Peppers, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Markopoulo Park (στο Μαρκόπουλο). Και οι φίλοι του εναλλακτικού rock δεν πρέπει να αισθάνονται παραπονεμένοι, αφού ανακοινώθηκαν οι Hives και οι Nothing But Thieves, αμφότεροι στον πρώτο τους ερχομό στην Ελλάδα.
Οι Σουηδοί Hives υπήρξαν από τα συζητημένα νέα ονόματα των '00s, στο πλαίσιο της garage/post-punk αναβίωσης εκείνων των χρόνων: το 3ο τους άλμπουμ Tyrannosaurus Hives (2004) έκανε αρκετή αίσθηση, «εισβάλλοντας» στο #7 της Βρετανίας, αλλά και στο #33 των Η.Π.Α.
Οι Nothing But Thieves, από την άλλη, ανήκουν στα γερά «χαρτιά» της νυν φουρνιάς των indie βρετανικών συγκροτημάτων, μετρώντας 2 σερί top-10 άλμπουμ (Nothing But Thieves, 2015 και Broken Machine, 2017), τα οποία έκαναν αίσθηση και στην αμερικάνικη αγορά.

- Έκανε τη δική του αίσθηση στον πρόσφατο «χαμό» των συναυλιακών ανακοινώσεων το Plisskën Festival, καθώς τα ονόματα των Bicep, των Chromatics, αλλά και των Orbital και του Todd Terje έχουν αφοσιωμένο κοινό ανάμεσα στους Έλληνες μουσικόφιλους.
Τώρα, οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες μας δίνουν μια καλύτερη συνολικότερη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε το καλοκαίρι από το φεστιβάλ.
Πρώτα-πρώτα, το φετινό Plisskën θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη (ο χώρος δεν είχε γίνει γνωστός,
μέχρι στιγμής), το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου. Στον χώρο αναμένεται να στηθούν 3 ξεχωριστά stages, τα οποία θα πλαισιωθούν από μπαρ, σημεία για φαγητό και από αρκετές ακόμα παράλληλες δραστηριότητες.
Ως headliners της 1ης ημέρας (13/6) έχουν οριστεί οι Orbital, με δεύτερο όνομα στο line-up τον Todd Terje. Headliners της 2ης ημέρας θα είναι οι Chromatics (14/6), με δεύτερο όνομα ακριβώς πριν από αυτούς τους Bicep.
Οι 4 αυτοί βασικοί πρωταγωνιστές θα πλαισιωθούν από μια πλειάδα φρέσκων και ανερχόμενων ονομάτων. Στην Αθήνα λοιπόν θα έρθει η εκλεκτή της house Park Hye Jin, οι 100 Gecs με το digital pop-punk τους, τα agit-punk beats των KΟΚΟΚΟ! από το Κονγκό, ο επαναστατικός ήχος της Angel-Ho, ο ηγέτης της lo-fi electronica Baltra, οι αγαπημένοι
του ελληνικού κοινού Desire, η ανερχόμενη Αιγύπτια του underground techno Dina, η εκκολαπτόμενη pop star Dorian Electra, οι ήδη γνωστοί μας Drab Majesty με τον υπνωτικό τους ήχο, το performance art δίδυμο των Faka, η acid techno punk των Pelada, ο ηλεκτρονικός ήχος του νεαρού Poté και η αγαπημένη μουσικός των BICEP, rRoxymore. 

- Το Release Athens 2020 υποδέχεται τους Pet Shop Boys, την Τετάρτη 1η Ιουλίου στην Πλατεία Νερού. Οι Neil Tennant και Chris Lowe, το πιο επιτυχημένο ντουέτο στην ιστορία της Βρετανικής σκηνής, έρχονται στην Αθήνα με το εντυπωσιακό "Dreamworld: The Greatest Hits Live" show τους, γεμάτο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σπουδαίας καριέρας τους.

Από την ημέρα που υπέγραψαν στην Parlophone Records, οι Pet Shop Boys ξεκίνησαν να γράφουν ιστορία στο χώρο της pop μουσικής. Οι αριθμοί ζαλίζουν: 42 Top-30 singles, 22 Top-10 hits, 4 no 1, 14 Top-10 albums (συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού "Hotspot" που κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου) στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντίστοιχη, αν όχι ακόμα μεγαλύτερη, επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

- Αναγκάστηκε τελικά να ακυρώσει την περιοδεία του ο Ozzy Osbourne και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ξεκινήσει θεραπεία στην Ευρώπη. 
«Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν τόσο υπομονετικοί καθώς είχα αυτό τον «σκ@τενιο» χρόνο. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να πάω στην Ελβετία για θεραπεία μέχρι τον Απρίλιο και όταν τα καταφέρω αυτή θα μου πάρει έξι με οκτώ εβδομάδες. Δεν θέλω να αρχίσω ένα tour και ν’ ακυρώνω τις συναυλίες την τελευταία ώρα. Δεν είναι δίκαιο για τους οπαδούς μου αυτό. Προτιμώ να ακυρώσουμε από τώρα προκειμένου όσοι έχουν πάρει εισιτήριο να μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω άμεσα», τονίζει ο Ozzy ο οποίος παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας δεν το βάζει κάτω και συμπληρώνει: «Αυτοί που ήδη έχουν πάρει εισιτήρια τώρα θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν εισιτήρια όταν επιστρέψω στη σκηνή και ανακοινωθεί η νέα περιοδεία»!
Όπως είπαμε πριν λίγες ημέρες, παρά την ενεργητικότητα που έχει επιδείξει τους τελευταίους μήνες ο Ozzy Osbourne προετοιμάζοντας τη δισκογραφική του επιστροφή 10 χρόνια μετά το άλμπουμ Scream του 2010 (Η.Π.Α. #4, Βρετανία #12, Αυστραλία #11, Γαλλία #49, Καναδάς #4, Γερμανία #7, Ιαπωνία #11, Ελλάδα #1), τα νέα για την υγεία του δεν είναι τελικά καθόλου καλά.
Κι ενώ διάφορες μέχρι τώρα φήμες δεν είχαν βγει αληθινές, ήταν ο ίδιος που αποκάλυψε στην αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America ότι διαγνώστηκε με τη Νόσο του Πάρκινσον τον Φεβρουάριο του 2019, στις εξετάσεις που έκανε μετά από μια άσχημη πτώση που υπέστη τότε.

- Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Φλεβάρη:


1. Tennis – Swimmer
2. Nada Surf – Never not together
3. Frazey Ford – U kin B the sun
4. Mush -  3D Routine
5. Dan Deacon – Mystic familiar
6. Squirrel Flower – I was born swimming
7. Destroyer – Have we met
8. Caveboy – Night in the park , kiss in the dark
9. Wolf Parade – Thin mind
10. Pet Shop Boys – Hot Spot



NEW ALBUMS
- GrimesMiss Anthropocene

5 πιστεύουμε ότι άξιζαν για αυτόν τον πολυσυλλεκτικό της δίσκο!

- King CruleMan alive!

Νέα δύσκολη  δουλειά για τον  καλλιτέχνη.

- Allie XCape god

Electropop δεύτερος μεγάλος δίσκος για την τραγουδίστρια  από το Τορόντο!

- Ozzy OsbourneOrdinary man

Με πολλές συνεργασίες νέος δίσκος παρά τα  προβλήματα υγείας του!

- Agnes ObelMyopia
Έκτος δίσκος για την Δανέζα της indie folk.

- Lanterns on the lake- Spook the herd

Τέταρτος indie – dream pop  από το Newcastle!

- Best CoastAlways tomorrow

Μεγάλη επιστροφή μετά τις περιπέτειες της Bethany!

- Greg DulliRandom  desire

Υπέροχος solo για τον ηγέτη των  Afghan Wigs.

- Banoffee – Look  at us now dad

Ντεμπούτο για άλλη  μια πιτσιρίκα της ποπ.

- Moses SumneyGrae  part1

Δίσκος art popneo soul και  του μήνα για το Mojo!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Public Practice – Compromised

- Jay Som – A thousand words

- Alanis Morissette – Smiling

- Allie X & Mitski – Susie save your love

- Morrissey – Knockabout world

- Gerry Cinnamon – Where we’re going

- Selena Gomez – Feel me

- Archers of Loaf – Raleigh days

- Empty Country -Swim

- Austra - Risk it

- Paper Thieves – Oh man

- Christophe , Laetitia Casta – Daisy

- The Avalanches feat. Blood Orange  - We will always love you

- Tricky – Lonely dancer feat. Anika

- The 1975 – The birthday party

- Juniore – Bizarre

- Modern Diet – Post Grad

- Sports team – Here’s the thing

- Winona Oak – Lonely hearts club

- Trace Mountains – Lost in the country

- Kehlani – Valentine’s day

- Waxahatchee – Lilacs

- Wallows – Are you bored yet feat. Clairo

- Sorry – Right round the clock

- Pearl Jam – Superblood wolfmoon

Single of the week

- The Strokes – Bad decisions

Δεύτερος δυναμίτης με παλιά νοσταλγία ! Ανυπομονούμε για τον δίσκο!


No comments: