Monday, February 10, 2020

10- 2 – 2020 : Νέες μουσικές κυκλοφορίες δίσκων - τραγουδιών

-  Πατριός και γιος δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο «ζευγάρι» στη δισκογραφία, ωστόσο ο Sufjan Stevens με τον Lowell Brams το έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν -διατηρούν άλλωστε άριστες σχέσεις. Και καθώς φαίνεται, επιθυμούν να το ξαναδοκιμάσουν και τώρα.
Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "The Unlimited".
Ο 44άχρονος τραγουδοποιός από το Ντιτρόιτ έχει πίσω του μια πολύ πετυχημένη δεκαετία, στην οποία κατέθεσε έναν από τους δίσκους που τη χαρακτήρισαν, αλλά βρέθηκε και υποψήφιος για Όσκαρ Τραγουδιού (για το "Mystery Of Love", 2017). Είναι λοιπόν λογικό ότι θέλει να μπει με το δεξί στα '20s -αν και το "The Unlimited" τον βρίσκει σε κατευθύνσεις που ίσως απογοητεύσουν τους αμιγώς indie fans.
«Δουλεύουμε εδώ και χρόνια», αποκάλυψε ο Stevens, «αλλά ξέρετε πώς πάει με τα τζαμαρίσματα, συνήθως το 90% απ' ό,τι βγαίνει είναι φριχτό, αλλά, αν είσαι τυχερός, το 10% μπορεί να είναι μαγικό».
Το "The Unlimited" προλογίζει τον νέο δίσκο Aporia, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου από την Asthmatic Kitty , το label που έχουν από κοινού ο Brams με τον Stevens. Στη δισκογραφία του τελευταίου θα διαδεχθεί το non-album single του 2019 "Love Yourself"
 
- Στα 52 του χρόνια φέτος, ο Jérôme Coumet μπορεί να μην είναι γνωστός έξω από τη χώρα του, ωστόσο είναι ένας από τους πιο αγαπητούς δημάρχους στο Παρίσι, καθώς εκλέγεται με τους Σοσιαλδημοκράτες στο 13ο διαμέρισμα (arrondissement municipaux) της γαλλικής πρωτεύουσας από το 2008.
Τώρα, ωστόσο, βλέπει το όνομά του να κάνει τον γύρο του κόσμου στα μουσικόφιλα media, καθώς με δική του απόφαση ένας από τους δρόμους του δήμου του θα μετονομαστεί μέσα σε 2020, λαμβάνοντας το όνομα του David Bowie.
Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Coumet αποκάλυψε ότι είναι μεγάλος fan του Δούκα, έχοντας ως αγαπημένο του τραγούδι το "Let's Dance". Υπογράμμισε βέβαια πως, για την ώρα, το όλο θέμα είναι απλά μια πρότασή του προς το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει σχετικά μέσα στον Φεβρουάριο. «Δεν αναμένω πάντως να υπάρξουν αντιρρήσεις», σχολίασε.
Δεν είναι ακόμα σαφές, επίσης, ποιος ακριβώς δρόμος θα μετονομαστεί σε David Bowie. Θα είναι πάντως κάποιος πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού του Austerlitz.

- Με το Game of Thrones να τελειώνει οριστικά, πολλοί από τους εκατομμύρια θεατές που έκατσαν να το παρακολουθήσουν στις οθόνες τους αναζητούν πλέον κάποια διάδοχη τηλεοπτική σειρά, πάντα με fantasy φόντο.
Το κενό αυτό έσπευσε μέσα στο 2019 να εκμεταλλευτεί το The Witcher, μια δημιουργία της Lauren Schmidt Hissrich βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski. Η πρώτη σαιζόν προβλήθηκε ήδη από το Netflix και τράβηξε μεγάλη προσοχή, με αποτέλεσμα το σίριαλ να ανανεωθεί και για δεύτερη σαιζόν, που αναμένεται το 2021.
Παρά την απήχηση, ωστόσο, πολλές κριτικές ήταν αρνητικές, κάτι που καθιστά το The Witcher ως μάλλον αμφιλεγόμενη σειρά. Οι fans, ωστόσο, αλλά και όσοι γενικά στάθηκαν με θετικό μάτι, απόλαυσαν και το τραγούδι "Toss Α Coin Τo Your Witcher": μια πρωτότυπη σύνθεση των Sonya Belousova & Giona Ostinelli, σε στίχους της Jenny Klein, που τραγουδήθηκε από τον χαρακτήρα του Jaskier (τον παίζει ο Άγγλος ηθοποιός και τραγουδιστής Joey Batey), γενόμενη viral -μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.
Τώρα, λοιπόν, κυκλοφορεί και επίσημο soundtrack για το The Witcher στις απανταχού ψηφιακές πλατφόρμες, το οποίο είναι μάλιστα χορταστικό, αφού απλώνεται σε 3 περίπου ώρες διάρκειας, περιέχοντας 55 συνολικά κομμάτια. Είναι δε όλο δουλειά των Belousova & Ostinelli και περιέχει, φυσικά, και το "Toss Α Coin Τo Your Witcher". Πώς αλλιώς;

 
- Υπήρξαν ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της ηλεκτρονικής έκρηξης των 1990s οι Orbital των αδερφών Phil & Paul Hartnoll, οι οποίοι ξεκίνησαν το 1989 από το Sevenoaks της Αγγλίας και κράτησαν ως το 2004. Έκτοτε, ωστόσο, έχουν κάνει 2 reunion: ένα το διάστημα 2009-2014 κι ένα το 2017, που καλά κρατεί.
Τελευταία τους δουλειά μέχρι σήμερα ήταν το άλμπουμ του 2018 Monsters Exist, που τους έφερε στο #12 της Βρετανίας. Τώρα, η νυν περιοδεία τους θα τους φέρει ξανά από την Ελλάδα, καθώς ανακοινώθηκαν από το Plisskën Festival 2020 ως headliners της 1ης του φετινής ημέρας, το Σάββατο 13 Ιουνίου.
Για τη 2η μέρα (Κυριακή 14 Ιουνίου) headliners ανακοινώθηκαν οι Αμερικανοί Chromatics, οι οποίοι στη δεκαετία που μόλις τέλειωσε αναδείχθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους της synth pop αναβίωσης που έχει το «β
λέμμα» της στραμμένο στα 1980s. Το γκρουπ έρχεται στην Ελλάδα περιοδεύοντας για το άλμπουμ του 2019 Closer To Grey.
Περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ και τα ονόματα τα οποία θα πλαισιώσουν τους Orbital και Chromatics, αναμένονται στη συνέχεια: όλο το line-up θα έχει συμπληρωθεί ως τις 13 Φεβρουαρίου.


NEW ALBUMS

- Playground Theory - Tears go upwards

Η Μάρσια , ο Δημήτρης και ο Βαγγέλης στην τρίτη δισκογραφική τους απόπειρα σε έναν περίτεχνο συνδυασμό cinematic , dream  pop , synthwave ηχοχρωμάτων! 

-  Green Day – Father of all

 10 νεα τραγούδια – επιστροφή στις ρίζες του rock!

- Beatrice Dillon – Workaround

Ambient debut  από τον Λονδρέζο dj.

- HMLTD – West of Eden

 Άλλο ένα ντεμπούτο από την Λονδρέζικη μπάντα του art rock!

- Mush -  3D Routine

Indie rock με punk στοιχεία!

- Alex Rex – Andromeda

Από τους Trembling Bells στον τρίτο προσωπικό gothic pop δίσκο!

- La Roux – Supervision

Τρίτο ηλεκτρονικό album μάλλον κατώτερο των προσδοκιών!

- Khruangbin and Leon Bridges – Texas sun

Το  E.P. της ξεχωριστής συνεργασίας!

- Nada Surf – Never not together

Ο νέος δίσκος στο γνωστό αγαπημένο τους  ροκ  ύφος!

- Various : Birds of prey – the album

Τα τραγούδια της νέας αστυνομικής ταινίας.

- The Homesick – The big exercise

 Από Oλλανδία με στοιχεία art rock , post punk!

- Stone temple Pilots – Perdida

Πολύ ποπ περίοδος χωρίς πια τον Weiland!

- Frazey Ford – U kin B the sun

Folk rock από τον Καναδά!

- Mighty Oaks – All things go

Τρίτος για το indie folk  τρίο.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Chromatics – Faded now

- Hamilton Leithauser – Here they come

- Holly Humberstone – Deep end

- Phantogram – Pedestal

- Jon Hopkins – Scene suspended

- Jack Garratt - Time

- Kevin Krauter – Opportunity

- Galantis – Unless it hurts

- Baxter Dury – I’m not your dog

- Christine &  the Queens – People, I’ve been sad

- Nadine Shah – Ladies for babies

- Roddy Woomble – Everyday sun

- Hinds – Good bad times

- Sharon van Etten -Beaten down

- Lapsley – Womxn

- Kaytranada – 10 feat. Kali Uchis


Single of the week
- Rustin Man – Jackie’s room


 Πρώτο δείγμα από τον επερχόμενο νέο δίσκο του Paul Webb (πρώην Talk Talk).


No comments: