Monday, February 17, 2020

17- 2 – 2020 : Οι νέες μουσικές κυκλοφορίες της εβδομάδας με Promo videos

- Με δεδομένο τον αντίκτυπο που σημείωσε το ντεμπούτο της Billie Eilish When We All Fall Asleep, Where Do We Go? μέσα στο 2019 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #1, Αυστραλία #1, Γαλλία #7, Καναδάς #1, Γερμανία #3, Ιαπωνία #41, Ελλάδα #1) και τον ντόρο που σήκωσε αρχές του 2020 τόσο ο θρίαμβός της στα βραβεία Grammy, όσο και η ανακοίνωση ότι θα αναλάμβανε το τραγούδι του επόμενου James Bond, τίποτα δεν ήταν πιο αναμενόμενο για το μουσικό ξεκίνημα αυτής της νέας χρονιάς.
Πλέον, η αναμονή λαμβάνει τέλος: πριν λίγες μόλις ώρες, η Billie Eilish έδωσε στη δημοσιότητα το "No Time To Die" -μπορείτε να το ακούσετε πιο κάτω.
To "No Time To Die" το έγραψε η ίδια, σε συνεργασία με τον αδερφό της FINNEAS, και αναμένεται να ακουστεί στην έναρξη της ομότιτλης
James Bond ταινίας, η οποία θα είναι και η τελευταία με τον Daniel Craig στον ρόλο του James Bond. Σκηνοθέτης θα είναι ο Cary Joji Fukunaga, με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό να είναι ότι το φιλμ θα βγει στους βρετανικούς κινηματογράφους στις 2 Απριλίου και στους αμερικάνικους στις 10 Απριλίου.

- Συνεχίζεται ο καταιγισμός συναυλιακών ανακοινώσεων ενόψει του φετινού καλοκαιριού και κάμποσα είναι τα ονόματα που προσθέτονται τώρα στα ήδη υπάρχοντα.
Το Rockwave Festival ανακοίνωσε ότι τη headline εμφάνιση των Placebo στο Terra Vibe το Σάββατο 27 Ιουνίου θα πλαισιώσουν οι Belle And Sebastian, ένα δηλαδή από τα πιο αγαπητά γκρουπ του βρετανικού indie ήχου, το οποίο θα φέρει στην Αθήνα 26 χρόνια ιστορίας, αλλά και τα νέα του τραγούδια, όσα κατέθεσε μέσα στο 2019 φτιάχνοντας το soundtrack της ταινίας του Simon Bird Days Of The Bagnold Summer.
Πριν από τους Belle And Sebastian, εντωμεταξύ, στη σκηνή του Rockwave θα δούμε τον Stefan Olsdal των Placebo παρέα με τον Ισπανό ηλεκτρονικό παραγωγό Digital 21 -θα υπάρξουν δε και περισσότερα ονόματα, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς. To Release Athens Festival, από την άλλη, ανακοίνωσε την επιστροφή του αγαπημένου στο ελληνικό κοινό Parov Stelar, ο οποίος θα παίξει headliner την Παρασκευή 19 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, φέρνοντας το γνωστό του electro swing, με άξονα τον φρέσκο δίσκο Voodoo Sonic - The Trilogy (2019). Τον πλαισιώνει μάλιστα μία ακόμα γνώριμη φιγούρα, ο Σλοβένος Gramatik, ο οποίος συχνά στο παρελθόν έχει χορέψει το εγχώριο κοινό. Τα υπόλοιπα ονόματα αυτής της ημέρας, θα συμπληρωθούν στη συνέχεια.
Ο Parov Stelar και ο Gramatik θα εμφανιστούν και στη Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα, Σάββατο 20 Ιουνίου, στο Fix Factory Of Sound Open Air.

Για το Σάββατο 27 Ιουνίου, επίσης, το Release Athens ανακοίνωσε τον ερχομό του Ολλανδού superstar DJ Martin Garrix, ο οποίος για 3 σερί χρονιές κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου DJ στον κόσμο από το έγκυρο για τον χώρο περιοδικό DJ Mag. Τη headline εμφάνισή του θα πλαισιώσουν ο Nicky Romero και οι Vini Vici. Θα υπάρξουν ωστόσο και άλλα ονόματα, που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.


- Μπορεί φέτος τα βραβεία Όσκαρ να μην είχαν την περσινή ελληνική αγωνία για τον Γιώργο Λάνθιμο, πάντως κράτησαν (παραδοσιακά) πολλούς εγχώριους φίλους του κινηματογράφου ξενυχτισμένους, που έκατσαν μέχρι νωρίς τα ξημερώματα να δουν live την 92η τελετή από το Dolby

Theater του Χόλιγουντ.
Τα φώτα βέβαια της δημοσιότητα έπεσαν στα μεγάλα Όσκαρ, όπου τελικά ως Καλύτερη Ταινία δεν βραβεύτηκε ούτε ο Joker του Τοντ Φίλιπς, ούτε ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε, αλλά η έκπληξη από τη Νότια Κορέα, τα Παράσιτα του Bong Joon-ho, γράφοντας ιστορία. Ο ίδιος πήρε μάλιστα και το Όσκαρ σκηνοθεσίας, αλλά και το αγαλματάκι του πρωτότυπου σεναρίου.
Για τους φίλους ωστόσο της μουσικής, ενδιαφέρον είχαν και οι «μάχες» που διεξήχθησαν για το Όσκαρ Καλύτερου Soundtrack και το Oscar Καλύτερου Τραγουδιού.
Στη δεύτερη περίπτωση, είχε εκτιμηθεί ως αδιαφιλονίκητο φαβορί το "(I'm Gonna) Love Me Again", το πρωτότυπο δηλαδή τραγούδι που έγραψαν ο Elton John με τον Bernie Taupin για την ταινία Rocketman του Dexter Fletcher, η οποία πραγματεύεται τη ζωή του Elton John -το ερμήνευσε μάλιστα ο ίδιος, ντουέτο με τον πρωταγωνιστή του φιλμ Taron Egerton. Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν, με τον σερ Έλτον να προσθέτει ένα ακόμα Όσκαρ στη συλλογή του (το δεύτερο).
Στην περίπτωση του καλύτερου soundtrack δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, τελικά όμως δεν ήταν τα βαριά χαρτιά που επικράτησαν, αλλά το νέο αίμα: το Όσκαρ πήγε στην 37άχρονη Hildur Guðnadóttir από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας για το score του Joker, η οποία άφησε πίσω και τον Alexandre Desplat (Little Women) και τον Randy Newman (Marriage Story) και τον John Williams, που βρέθηκε για πολλοστή φορά υποψήφιος με έναν ακόμα Πόλεμο των Άστρων (Star Wars: The Rise Οf Skywalker).

NEW ALBUMS
- Tennis – Swimmer

O πέμπτος δίσκος τους βρ΄σκει σε συνθετική και εκτελεστική φόρμα σε μια indie pop μαγεία!

- Tame Impala – The slow crush

O Parker επέστρεψε μεν, αλλά μάλλον κατανάλωσε τις ιδέες του στο περσινό εξαιρετικό των Pond!

- Justin Bieber – Changes

Επιτέλους κυκλοφορεί κανονικά η δουλειά του ‘αστέρα’!

- Boniface Boniface

Πρωτοεμφανιζόμενη ποπ μπάντα…

- Jack River – Stranger heart

Τρίτος για την Αυστραλέζα συνθέτρια – ερμηνεύτρια.

- The Men – Μercy

Τρίτος για τους indie rockers!

- Nathaniel Ratelieff – And it’s still alright

Έκτος  solo για τον εκκεντρικό του Americana blues.

- Steve Buscemi’s dreamy eyes – Sweetie

Όνομα  κι  αυτό για dream pop μπάντα…

- The Saxophones – Eternity bay

Δεύτερο album για το Αμερικάνικο ντουέτο.

- Emika – Klavirni temna

Έβδομος για την electropop κοπέλα με καταγωγη από Τσεχία!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Hilary Woods – Orange tree

- BoysNoize – Girl crush

- Alicia Keys – Underdog

- Sam Fender – Hold out

- KAWALA – Animals

- Cocorosie – Restless

- Inhaler – We have to move on

- Banoffee – Contagious

- Rolling blackouts Coastal  fever – Cars in Space

- Mild Minds – Walls

- Criky- Clean kill

- Moses Sumney – Cut me

- Dagny – Come over

- Celeste – Stop this flame

Single of the week
- Billie Eilish – No time to die

Η πιτσιρίκα στο νέο τραγούδια του James Bond!



No comments: