Tuesday, May 7, 2019

6– 5– 2019: Η μουσική επικαιρότητα της εβδομάδας


- Αν μη τι άλλο ο Taron Egerton, ο 29χρονος Άγγλος ηθοποιός που έχει αναλάβει να παίξει τον Elton John, έχει πάρει τον ρόλο του πολύ στα σοβαρά.
Μέχρι στιγμής, ήταν οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα που είχαν αναλάβει να πείσουν για την επιλογή του. Τώρα, όμως, το όλο πράγμα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, καθώς δίνεται στη δημοσιότητα μια διασκευή στο "Rocket Man" του Elton John, με τον ίδιο τον Egerton στα φωνητικά! O "Rocket Man" προέρχεται από το άλμπουμ του 1972 Honky Château(1972),. Στην εποχή του είχε χαρίσει στον Elton John  ένα #2 στην πατρίδα Βρετανία, αλλά και ένα εμφατικό #6 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
H διασκευή του Egerton θα βρίσκεται βέβαια στο επίσημο soundtrack της ταινίας και ήρθε με την έγκριση του ίδιου του Elton John: «για μένα, ήταν πολύ σημαντικό ο Taron να μην παίξει απλά, αλλά να τραγουδήσει κιόλας τη μουσική μου», δήλωσε,
«όμως δεν ήθελα να τον παρακολουθώ από τις σκιές, γι' αυτό και τον άφησα με τον παραγωγό Giles Martin, να δουλέψει όπως εκείνος νόμιζε καλύτερο. Είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα».
Και, ως κερασάκι στην όλη τούρτα, επιβεβαίωσε ότι στο soundtrack θα υπάρχει και ένα ντουέτο του με τον Egerton! Και μάλιστα σε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που έγραψε παρέα με τον Bernie Taupin, ονόματι "(Ί'm Gonna) Love Me Again".
Η ταινία Rocketman βρίσκεται εντωμεταξύ στην τελική ευθεία, αφού ανακοινώθηκε ότι θα «προσγειωθεί» στα βρετανικά σινεμά στις 22 Μαΐου, φτάνοντας έπειτα στις Η.Π.Α. στις 31 Μαΐου. Νωρίτερα, θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Dexter Fletcher -ο άνθρωπος δηλαδή που αντικατέστησε τον Bryan Singer στη σκηνοθεσία του σούπερ επιτυχημένου Bohemian Rhapsody (2018). Το soundtrack θα βγει στα δισκοπωλεία στις 24 Μαΐου, από τη Virgin-EMI.


- Η ταραχώδης, rock 'n' roll ζωή του Jerry Lee Lewis εξακολουθεί να τον κυνηγά, άσχετα με το γεγονός ότι έχει φτάσει πλέον τα 83. Το νέο μάλιστα «επεισόδιο», σχετίζεται με μια παλιά, φημισμένη ιστορία. 
Ήταν 1957 όταν ο Lee Lewis σκανδάλισε τη διεθνή κοινή γνώμη με την απόφασή του να παντρευτεί την 13χρονη ξαδέρφη του Myra Gale Brown (9 χρόνια μικρότερή του). Οι αντιδράσεις έβλαψαν τότε σοβαρά την καριέρα του, παρά ταύτα το ζευγάρι έμεινε μαζί για 13 χρόνια, παίρνοντας διαζύγιο το 1970. Μαζί απόκτησαν μια κόρη, τη Phoebe, που πλέον, μετά τον δικό της γάμο, είναι γνωστή ως Phoebe Lewis-Loftin.
Η Phoebe Lewis-Loftin ήταν λοιπόν αυτή που το 2002 ανέλαβε να μανατζάρει την καριέρα του πατέρα της, με τα έσοδα να πηγαίνουν απευθείας στους δικούς της λογαριασμούς. Το 2010, καθώς ο
Jerry Lee Lewis χρειαζόταν πλέον βοήθεια στο σπίτι, του προσέλαβε την Judith Brown για να τον προσέχει: τη γνώριζε ως πρώην θεία της, αφού για ένα διάστημα ήταν παντρεμένη με τον αδερφό της Myra Gale Brown. Αυτό που μάλλον κανείς δεν περίμενε, ήταν ότι ο 75χρονος Jerry Lee Lewis θα τα έφτιαχνε με την Judith Brown. Μαζί, άρχισαν κατόπιν να σκαλίζουν τα οικονομικά του θέματα, πράγμα που εξόργισε την Phoebe Lewis-Loftin, η οποία απείλησε να απολύσει τη Brown. Ως απάντηση, ο Jerry Lee Lewis την παντρεύτηκε το 2012 και την επόμενη ημέρα έπαυσε την κόρη του από μάνατζερ.
Το πράγμα έμεινε εκεί, όμως το 2017 ο Jerry Lee Lewis άρχισε να ισχυρίζεται ότι η Phoebe Lewis-Loftin του χρωστούσε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Το πράγμα σύντομα εκτροχιάστηκε, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν δημόσιες προσβολές και να καταλήγουν στα δικαστήρια. 

Παρά το εγκεφαλικό που έπαθε ο Jerry Lee Lewis τον περασμένο Φεβρουάριο τα πράγματα δεν εξομαλύνθηκαν. Όμως η δικαστική απόφαση θα επιφύλασσε άσχημη έκπληξη στον παλαίμαχο rock star: πριν λίγες μέρες, ο δικαστής Neal Biggers αποφάνθηκε ότι αφενός δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν κάποια κακοδιαχείριση εκ μέρους της Phoebe Lewis-Loftin το διάστημα που ήταν μάνατζερ, αφετέρου ότι από το 2012 ο Lee Lewis και η νυν σύζυγός του είχαν απευθείας τα οικονομικά υπό τον έλεγχό τους, οπότε, αν έβρισκαν κάτι παράτυπο, θα έπρεπε να έχουν καταθέσει μήνυση ως το 2015. 

- Παρά το κύμα δημοσιευμάτων που ακολούθησε την πρόσφατη ανάρτηση μιας συνέντευξης της Κατερίνας Ντούσκα στο antivirus.gr, τα όσα γράφτηκαν υπήρξαν ανακριβή: η καλλιτέχνιδα δεν
έδωσε με αυτήν κάποια απάντηση στον Roger Waters -ο οποίος με πρόσφατο βίντεο μήνυμά του την είχε καλέσει να απέχει από τη φετινή Γιουροβίζιον, ώστε να μην ενισχύσει την προσπάθεια του Ισραήλ να προβάλλει ένα διαφορετικό διεθνές πρόσωπο. Αντιθέτως, είχε δώσει τη συνέντευξη καιρό πριν καν υπάρξει αυτό το μήνυμα.
Η πλήρης απάντηση έχει ως εξής: 
«Αγαπητέ Κύριε Waters,
Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς. 

Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο. Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. 
Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν’ αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα.
Κατ' επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα. Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων.
Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών.
Με απεριόριστη εκτίμηση,
Κατερίνα Ντούσκα» 

-Οι The KVB επιστρέφουν στην Αθήνα για μια σαγηνευτικά σκοτεινή και ατμοσφαιρική βραδιά! Το ντουέτο των Nicholas Wood και Kat Day θα βρίσκεται στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 11 Μαΐου, για να ξεδιπλώσει τις shoegaze / dark wave / psych-rock μελωδίες του μπροστά στο πιστό κοινό τους που μεγαλώνει συνεχώς.Τη συναυλία θα ανοίξουν ιδανικά οι Strawberry Pills και Data Fragments.
Ονειρικές κιθάρες, μινιμαλιστικές synth μελωδίες, υπνωτικά drum machine beats! Η μουσική των KVB συνεχίζει να εξελίσσεται, αλλά η ατμοσφαιρικότητα παίζει πάντα τον πρώτο ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ξεκίνησε ως ένα bedroom project του Nicholas Wood εξελίχθηκε, με την προσθήκη της Kat Day και την μετακόμιση από την Αγγλία στο Βερολίνο το 2010, σε ένα σχήμα που ήδη μετράει 5 studio albums, αρκετά EPs και μερικά από τα ομορφότερα και χαρακτηριστικότερα κομμάτια ενός μουσικού ρεύματος που ανέκαθεν είχε πολλούς φίλους στην Ελλάδα: "Never Enough", "In Deep", "From Afar", "Shadows", "White Walls", "Between Suns", "Afterglow", "On My Skin", "Above Us".

NEW ALBUMS
-  Frank Carter and the Rattlesnakes – End of  suffering
Και με το νέο του group σε εμπορικές punk συνθέσεις.

-  Ruby Fields – Permanent hermit

Νέο  Ε.Ρ. για την Αυστραλέζα και με punk ήχο!

- Vampire Weekend – Father of the bride

Η νέα τους μετά από αρκετά  χρόνια δουλειά , με αρκετές συνεργασίες όπως αυτή με τις HAIM.

- The Wildhearts – Renaissance men

30 χρόνια πορείας στο βρετανικό ροκ συνεχίζονται.

- Big Thief – U.F.O.F.

Η νέα εξαιρετική μπάντα της 4AD.

- Editors – The Blanck Mass Sessions

Μια διαφορετική ηλεκτρονική έκδοση του δίσκου τους Violence

- Dream Syndicate – These times

Και το θρυλικό group βάζει τα γυαλιά σε πολλούς νεώτερους!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- K. Fly – This  baby don’t cry

- Of Monsters and men – Alligator

- The Futureheads – Jekyll

- Madonna – I rise

- Dinosaur Pile up – back foot

- The National – hairpin turns

- Bastille – Joy

- Kylie Minogue – New York city


Single of the week
- Richard Hawley – My little treasures

Άλλη μια υπέροχη μπαλάντα για τις οποίες φημίζεται!

No comments: