Monday, May 13, 2019

13– 5– 2019 : Εβδομάδα με πολλές νέες μουσικές κυκλοφορίες!


- Ήταν κάπου τον Απρίλιο που ο Layvin Kurzawa, ο 26χρονος αστέρας της γαλλικής Παρί Σαιν Ζερμαίν, πόσταρε στα προσωπικά του social media μια φωτογραφία με τον Drake. Λίγο μετά, η ομάδα του υπέστη μια ήττα-σοκ με 5-1 από τη Λιλ. 
Ήταν καθώς φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όσον αφορά μια φήμη που κυνηγά τον δημοφιλέστατο ανά την υφήλιο Καναδό ράπερ. Μια φήμη που ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον θέλει να είναι ...γρουσούζης!
Πριν άλλωστε το περιστατικό με τον Kurzawa, είχε υπάρξει ανάλογη φωτογράφηση του Drake με τον Sergio Aguero της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος είχε πάει να δει συναυλία του στη βρετανική πόλη. Έπειτα, ήταν αυτός που έγινε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, χάνοντας το καθοριστικό πέναλτι έναντι της Τότεναμ Χότσπουρ, που σήμανε αποκλεισμό από το Champions League. Αλλά και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν να θυμούνται μια selfie του Paul Pogba με τον Drake, λίγο πριν τον αποκλεισμό από τη Γουλβς στο φετινό FA Cup. Και υπάρχουν και άλλες σχετικές ιστορίες!
Έτσι, μεταξύ αστείου και σοβαρού, η διοίκηση της ιταλικής Ρόμα ...απαγόρευσε στους παίκτες να βγάλουν selfie με τον Drake μέχρι να τελειώσει η φετινή ποδοσφαιρική σαιζόν! Είναι άλλωστε μια κρίσιμη σαιζόν για τη Ρόμα, καθώς πολεμά να εξασφαλίσει μια θέση στο Champions League της επόμενης χρονιάς -ή έστω στο Europa League- κόντρα στην Τορίνο και στη Λάτσιο.
Φυσικά πρόκειται για χιούμορ, πίσω όμως από το αστείο υπάρχει ...υπόθεση!


- Φαίνεται να το χάρηκαν ιδιαίτερα οι Wu-Tang Clan που ο δήμος της Νέας Υόρκης αποφάσισε να τους τιμήσει για την προσφορά τους, δίνοντας το όνομα του γκρουπ σε μια περιοχή της πόλης -πόσο μάλλον αν αυτή περικλείει τη γειτονιά στην οποία μεγάλωσαν.
Τώρα, ύστερα από σχετική (ομόφωνη) απόφαση του συμβουλίου, ο δήμος της Νέας Υόρκης προχωρά στη δημιουργία ενός Wu-Tang District, που θα περιλαμβάνει τους δρόμους της περιοχής που ως τώρα ήταν γνωστή ως Park Hill. Ανάμεσά τους, όπως ήδη είπαμε πιο πάνω, είναι και η γειτονιά τους Staten Island. «Είναι οι δικοί μας ήρωες», δήλωσε η σύμβουλος Debi Rose, «τα παιδιά που έκαναν το Staten Island γνωστό στα πέρατα του κόσμου».

- Η Michelle Gurevich από τον Καναδά, γνωστή και ως Chinawoman, καταφτάνει στις 17 Μαϊου 2019 στο Gagarin της Αθήνας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής της περιοδείας!

Η ιστορία της Michelle Gurevich, ξεκίνησε όταν ηχογράφησε στο δωμάτιό της το ντεμπούτο της, Party Girl, το οποίο είχε εμφατική απήχηση στη γη των προγόνων της. Ο ήχος του ταξίδεψε από τα γιοτ δισεκατομμυριούχων Ρώσων μέχρι τις επαρχίες της Ουκρανίας ως ένας από τους δημοφιλέστερους ήχους κλήσεις κινητών στις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Το 2016 η Michelle, γνωστή ως και τότε ως Chinawoman, αποφάσισε να εμφανίζεται με το πραγματικό της όνομα, χρησιμοποιώντας το πλέον και στην επανέκδοση όλων των προηγούμενών της άλμπουμ. Κάνοντας sold out εμφανίσεις σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο, η Βαρσοβία, η Μόσχα αλλά και φυσικά η Αθήνα, η Michelle, έχει δημιουργήσει μία δική της "αγορά" που περιλαμβάνει την Ανατολική Ε
υρώπη, την queer σκηνή του Βερολίνου και το κοινό που ακολουθεί φανταικά τους Charles Aznavour, Zeki Müren και Lucio Dalla. 


Αν και στις live εμφανίσεις της, όπως και στο Gagarin 205 LIve Music Space στις 17 Μαϊου, πλαισιώνεται από εξαιρετικούς μουσικούς, στην ηχογράφηση των άλμπουμ της κυριαρχεί το ατομικό στοιχείο διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο μια πιο άμεση επαφή με τους ακροατές της. 

- Είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες μα ταυτόχρονα και τις πιο αγαπητές περιπτώσεις στο διεθνές εναλλακτικό στερέωμα οι Ισλανδοί Sigur Rós -μια μπάντα που σίγουρα έφτασε στη φήμη με τον δικό της τρόπο. Το πέτυχε ωστόσο με το άλμπουμ του 1999 Ágætis Byrjun (Ισλανδία #1, Βρετανία #52, Γαλλία #65) και είναι κάτι που δεν το έχει ξεχάσει.
Καθώς λοιπόν φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, οι Sigur Rós ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μια εορταστική επανέκδοση με μπόλικα καλούδια για τους fans.
Η επανέκδοση θα γίνει σε διάφορα formats, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα όσα θα περιέχονται στο 4πλο CD και στο deluxe box με τα 7 βινύλια. Πέρα από ακυκλοφόρητα demo από τα sessions των τότε ηχογραφήσεων, οι Ισλανδοί θα δημοσιεύσουν και ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν στις 12 Ιουνίου 1999 στο Íslenska Óperan του Ρέικιαβικ -που ήταν και η τελευταία τους με τον ντράμερ Águst Gunnarsson.


NEW ALBUMS
- Jamila Woods – Legacy! Legacy!

Ο δεύτερος δίσκος της soul τραγουδίστριας από το Chicago.

- Mac De Marco  - Here comes the cowboy

Στον έκτο παρακαλω ο συνθέτης – ερμηνευτής από τον Καναδά!

- WhitesnakeFresh and blood

Τι να πούμε τώρα  για τους παππούδες πια του hard rock

-  Gong – The universe also collapses

Νέα δουλειά της progressive μπάντας που ξεκίνησε το 1967!

- Howard Jones – Transform

Καμια σχέση με τις τραγουδάρες των 80s!

- Clinic -  Wheeltappers and Shunters


Από το Liverpool , επανέρχονται στον όγδοο μετά από 7 έτη!

-  Maps - Colours. Reflect. Time. Loss.


Dream pop τελειότητα από το  group της Mute.

- HaelosAny random kindness


Δεύτερο για την εξαιρετικη  trip hop μπάντα!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- The Voidz – Permanent high school


- Sebadoh – Sunshine


- AURORA – The river


- Ed Sheeran & Justin Bieber – I don’t care


- Splipknot & The B 52s – Slipshack


- Alex Cameron – Miami memory


- Girl in red – Dead gitrl in the pool


- Florrie – Borderline


- Bleached – hard to kill


- Archive – Erase


- Swimming tapes – Passing ships


- Morrissey – Brow of my beloved


- Calexico and Iron & Wine – Midnight sun


- Silversun Pickups – Freakazoid


- Nice Bisquit – Goodbye Luya


- Michelle Guverich – Fatalist love


-Idles – Mercedes Marxist


- Rhye - Needed


Single of the week

- Starclawler – She gets around


Dark rock αισθητική με πολλές υποσχέσεις!

 

 

 



No comments: