Tuesday, March 5, 2019

4 – 3– 2019 : Νέες κυκλοφορίες δίσκων - τραγουδιών. Μουσικά Νέα


-  Eίναι διαχρονική η σχέση των Tindersticks με το ελληνικό εναλλακτικό κοινό και έχει δοκιμαστεί ως τώρα σε πολλές περιστάσεις.
Η ανακοίνωση λοιπόν της επιστροφής τους στην Ελλάδα έχει ήδη πυροδοτήσει τον δικό της ενθουσιασμό: ο Stuart A. Staples και η παρέα του ανακοίνωσαν ότι το καλοκαίρι θα βρεθούν ξανά στην Αθήνα, για μια συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 13 Ιουλίου.
Είναι η πρώτη φορά που οι Tindersticks θα παίξουν στον ιστορικό χώρο του αρχαίου Ωδείου. Ο ερχομός τους εντάσσεται στον φετινό προγραμματισμό του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε υπάρξει και το 2017 ενδιαφέρον να έρθουν στον ίδιο χώρο, υπό το ίδιο πλαίσιο. Είχε μάλιστα υπάρξει και πρόβλεψη για ακριβή ημερομηνία, ωστόσο η συναυλία δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαίρης Αδαμοπούλου στην εφημερίδα Τα Νέα, η 9μελής επιτροπή που εισηγείται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) τις εκδηλώσεις που είναι κατάλληλες για το Ηρώδειο, δεν είχε συμπεριλάβει το αίτημα του βρετανικού σχήματος στο πρόγραμμα που έστειλε.
Δισκογραφικά η μπάντα από το Νότιγχαμ της Αγγλίας έχει πια σχεδόν 3 χρόνια να φανεί, από το άλμπουμ του 2016 The Waiting Room , δουλειά που τους έστειλε στο #71 της Βρετανίας και στο #49 της Γαλλίας, αλλά τους είχε φέρει και στην Ελλάδα, στον μέχρι στιγμής τελευταίο τους ερχομό στα μέρη μας .

-  Πλέον στα 68 του και εδώ και χρόνια χωρίς τα μακριά, πλούσια μαλλιά
του που τον έκαναν κάποτε ένα από τα ισχυρά σύμβολα του σεξ στο βρετανικό rock, ο Peter Frampton παραμένει ενεργός, αν και έχουν πια παρέλθει οι πλατινένιες δόξες του I'm In You του 1977 (Βρετανία #19, Η.Π.Α. #2) και του Frampton Comes Alive! του 1976 (Βρετανία #6, Η.Π.Α. #1): το τελευταίο του άλμπουμ, το Acoustic Classics του 2016, δεν μπόρεσε να μπει στα charts. 
Δυστυχώς, ωστόσο, το τέλος του δρόμου έμελλε να οριστεί από μια ιατρική διάγνωση για Μυοσίτιδα Εγκλείστων Σωματίων. Πρόκειται για σπάνια, ανίατη ασθένεια, καμιά φορά κληρονομική, που πλήττει κυρίως άνδρες άνω των 50 ετών. Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Frampton αποκάλυψε ότι η διάγνωση έγινε 3,5 χρόνια πριν. Και έτσι αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του όσο είναι ακόμα καλά, καθώς περιμένει τα μυικά προβλήματα να επεκταθούν ως τα δάχτυλά του, δυσχεραίνοντας την ικανότητά του να παίζει κιθάρα. 

Έτσι, ανακοίνωσε ότι ηχογραφεί τα τελευταία άλμπουμ της καριέρας του -ένα από τα οποία θα έρθει μέσα στο 2019- αλλά και ότι ξεκινά αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Για κάθε δε εισιτήριο που θα πωλείται, ένα δολάριο θα πηγαίνει στο Peter Frampton Myositis Research Fund, το οποίο έστησε με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου John Hopkins ώστε να ενισχύσει οικονομικά τα προγράμματα γονιδιακών θεραπειών που φιλοδοξούν να καταπολεμήσουν στο μέλλον την ασθένεια που τον έπληξε.

-  Βαριά τα νέα που ήρθαν από Βρετανία μεριά, επιβεβαιώνοντας τον αναπάντεχο θάνατο του Mark Hollis, μόλις στα 64 του χρόνια.
Ο Λονδρέζος μουσικός έμεινε με χρυσά γράμματα στην εναλλακτική ροκ
ιστορία συνιδρύοντας τους σπουδαίους Talk Talk το 1981, των οποίων και υπήρξε βασικός τραγουδιστής. Και όχι μόνο ξεχώρισε για τα φωνητικά του στη νεοκυματική Βρετανία της εποχής, αλλά έσπρωξε και τη μπάντα (ως συνθέτης) προς πειραματικές διαδρομές, στις οποίες σήμερα
αναγνωρίζουμε τον πρόδρομο της post-rock αισθητικής.Κουρασμένοι από τη δικαστική διαμάχη τους με την ΕΜΙ, οι Talk Talk διαλύθηκαν το 1992 αφήνοντας 5 στούντιο και 1 live άλμπουμ, που χαίρουν μεγάλης κριτικής εκτίμησης. Από τα τραγούδια τους λίγα γνώρισαν τη μαζική επιτυχία, κυρίως το πασίγνωστο και στο ελληνικό ραδιόφωνο "It's My Life" (Βρετανία #13, Η.Π.Α. #31), που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.
Ο Hollis εμφανίστηκε ξανά το 1998, βγάζοντας το μοναδικό του σόλο άλμπουμ Mark Hollis. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα μουσικά πράγματα για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, αν και κατά καιρούς εμφανιζόταν ξανά σε αθόρυβους ρόλους.
Ο Mark Hollis πέθανε στο σπίτι του, στο Γουίμπλετον του Λονδίνου. Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου.


- Τα δημοσιεύματα έχουν εδώ και καιρό εμφανιστεί στον αμερικάνικο Τύπο, φέρνοντας βαθμιαία όλο και περισσότερες αποκαλύψεις, όλο και περισσότερες κατηγορίες ενάντια στον R.Kelly. Ως αποκορύφωμα όλων αυτών, ήρθε τώρα και η επίσημη δράση από την εισαγγελία του Σικάγο, η οποία διέταξε την αστυνομία να συλλάβει τον 52χρονο R'n'B αστέρα και πρώην μπασκετμπολίστα των Atlantic City Seagulls. 
Ο R. Kelly, ο οποίος παραδόθηκε χωρίς αντίσταση για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος με εγγύση 1 εκατομμυρίου δολαρίων, βρίσκεται τώρα κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 4 γυναικών από το 1998 ως το 2010, 3 από τις οποίες ήταν ανήλικες τον καιρό που έπεσαν θύματα (κάτω από 17 ετών, δηλαδή). Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στον Τύπο, μίλησε ωστόσο ο δικηγόρος του Steve

n Greenberg, ο οποίος επέμεινε στην αθωότητα του πελάτη του, περιγράφοντάς τον ως «εξαιρετικά απογοητευμένο και θλιμμένο». Θυμίζουμε άλλωστε ότι, πριν τη σύλληψή του, είχε προηγηθεί η διακοπή της συνεργασίας του με τη δισκογραφική RCA. O Greenberg τόνισε επίσης ότι ο R. Kelly έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση γυναικών, όπως και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, κερδίζοντας όλες τις σχετικές δίκες.
Από την άλλη, φημολογείται ότι η εισαγγελέας του Σικάγο έχει στην κατοχή της βίντεο του 1999 διάρκειας 40 λεπτών, το οποίο απεικονίζει τον R. Kelly να έχει σεξουαλική επαφή με κορίτσι 14 ετών, γνωρίζοντας την ηλικία του. Δημοσιογράφοι μάλιστα του CNN επιβεβαιώνουν την ύπαρξή του, λέγοντας ότι πρόκειται για «ξεκάθαρο και σαφές ντοκουμέντο». Εάν ο R. Kelly βρεθεί ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 70 χρόνων -που πρακτικά ισοδυναμεί με ισόβια.




NEW ALBUMS
- The Japanese House – Good at feeling

Βρετανική indie pop στο ντεμπούτο τους  με πολλές υποσχέσεις!

- Anteros – When we land

Dream pop ντεμπούτο εδώ με γυναικεία φωνητικά.

-  Sigrid – Sucker punch

Το πολυαναμενόμενο  πρώτο album του νέου μεγάλου ποπ ονόματος  από την Νορβηγία.

-  WeezerWeezer

Άλλη μια δουλειά των πολυγραφότατων rockers.

-  While she sleeps – So  what?

Πέμπτο album για την Βρετανική metal μπάντα.

-  Tom Walker – What a time to be alive


Δεύτερη δουλειά για τον νέο ποπ star!

-   HozierWasteland baby!

Πολύ μέτριος σε σχέση με τον προηγούμενο επιτυχημένο!

- Bryan Adams – Shine a light

Η επιστροφή του αγαπημένου ρόκερ.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Morrissey – It’s over

- The Man from Managra feat. Stella – Tonight

-  Dido – Still on my mind

- Carly Rae Jepsen – Now that I found you

- Tindersticks – Willow

- Alphabeat – Shadows

- L7 – Burn baby burn

- Marina – Superstar

- Hatchie – Without a blush

- Foals – Sunday

- Nilufer Yanya – In your head

- Pete Doherty & The Puta Madres – Who’s been having you over

- The Cranberries – The pressure


Single of the week

- Big thief – UFOF

Από το νέο ομώνυμο  album  τους στην 4AD.


No comments: