Tuesday, March 19, 2019

18 – 3– 2019 : Νέοι δισκοι και τραγούδια της εβδομάδας



-  Ήδη από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Keith Flint, σκορπίζοντας διεθνώς τη θλίψη σε όλα τα παιδιά των ηλεκτρονικών 1990s, υπήρξε έντονη η φημολογία πως ο τραγουδιστής των Prodigy είχε αυτοκτονήσει. Το έγραψε μάλιστα ο ίδιος ο ηγέτης του βρετανικού γκρουπ, ο Liam Howlett, στο προσωπικό του Instagram. Ωστόσο απέφυγε να το επαναλάβει όταν έκανε επίσημη δήλωση, ενώ ούτε η αστυνομία επιβεβαίωνε αρμοδίως τα λεχθέντα.
Δυστυχώς για όσους έλπιζαν να αποκαλυφθεί κάποια άλλη αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η τελευταία επιβεβαίωσε ότι ο Keith Flint όντως αυτοκτόνησε. 
Όπως επιβεβαίωσε επισήμως στην αστυνομία η Lynsey Chaffe εκπροσωπώντας τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες που ανέλαβαν τη νεκροψία, ο Keith Flint κρεμάστηκε στο σπίτι του στο Essex, δίνοντας ο ίδιος τέρμα στη ζωή του στα 49 του χρόνια.
Η αστυνομία αναμένει τώρα μονάχα τις τοξικολογικές εξετάσεις, για να διευκρινιστεί σε τι κατάσταση βρισκόταν όταν τέλεσε την πράξη.
Οι εναπομείναντες Prodigy (Liam Howlett και Maxim Reality) έχουν επί του παρόντος ακυρώσει όλες τις κανονισμένες εμφανίσεις τους για το υπόλοιπο 2019. Είναι άγνωστο για την ώρα τι μέλλει γενέσθαι για το γκρουπ, που βρισκόταν εν μέσω της προώθησης του πρόσφατου 7ου άλμπουμ No Tourists

-  Όπως καλά γνωρίζουν οι φίλοι του David Bowie, το "Starman" είναι μία από τις πιο διάσημες στιγμές της καριέρας του, μα και ένα τραγούδι που ταυτίστηκε τόσο μαζί του, ώστε να του γίνει προσωνύμιο.
Ωστόσο για τον ίδιο τον Bowie, όσο και για τους Mick Ronson, Trevor Bold
er & Mick Woodmansey που τον πλαισίωσαν το 1971 στις ηχογραφήσεις του εμβληματικού άλμπουμ The Rise Αnd Fall Οf Ziggy Stardust Αnd Τhe Spiders From Mars (Βρετανία #5, Η.Π.Α. #21, Ελλάδα #32), το τραγούδι δεν φάνταζε αρκετά καλό -και το είχαν έτσι κόψει από την tracklist. 
Όμως ένας από τους ιθύνοντες της δισκογραφικής τους εταιρίας, ο Dennis Katz, είχε διαφορετική γνώμη: όχι μόνο το λάτρευε, μα και το θεωρούσε ιδανική επιλογή για single. Με δική του λοιπόν επιμονή μπήκε τελικά στον δίσκο, αφήνοντας απέξω μια διασκευή στο "Round And Round" του Chuck Berry. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία -το δε single χάρισε στον Bowie ένα #10 στη Βρετανία, ένα
#65 στις Η.Π.Α., αλλά και το #4 της Γαλλίας.
Τώρα, ένα πρώιμο demo του "Starman" από τις ηχογραφήσεις του 1971, άγνωστο στους fans, θα πωληθεί σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου σε δημοπρασία στη Βρετανία (στα Omega Auctions του Merseyside.
Το demo αυτό, που ίσως είναι το πρώτο-πρώτο του "Starman" το έχουν φτιάξει μόνοι ο Bowie με τον Ronson, ενώ περιέχει 2 ακόμα τραγούδια, τα "Moonage Daydream" και "Hang Onto Yourself". Ο Ronson το έδωσε τότε στον καλό του φίλο Kevin Hutchinson, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει μουσικός. Δεκαέξι χρονών τότε εκείνος, το άκουσε, δεν πολυεντυπωσιάστηκε και το άφησε παράμερα: «θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως δεν είναι κακό», δήλωσε «αλλά στα 16, αν κάτι δεν σε αφήσει αποσβολωμένο, δεν σε εντυπωσιάζει». Με τον καιρό κατέληξε λοιπόν στο πατάρι του, όπου και το βρήκε τυχαία τώρα, που είναι πια 65άρης.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας αναμένουν ότι το demo θα πωληθεί για πάνω από 11.500 ευρώ. 

- Ο περκασιονίστας των Slipknot, Chris Fehn, κατέθεσε μήνυση εναντίον των συνοδοιπόρων του για τα έσοδα του συγκροτήματος από τις περιοδείες και τα εμπορεύσιμα προϊόντα. 
Πιο συγκεκριμένα ο Fehn, μέλος της μπάντας από το 1998, ισχυρίζεται πως εξαπατήθηκε θεωρώντας ότι τα έσοδα από τις παραπάνω δραστηριότητες κατατίθενται σε μια συγκεκριμένη εταιρεία η οποία συστάθηκε για να μοιράζει τα κέρδη. 
Στην πορεία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, ανακάλυψε πως τα υπόλοιπα μέλη έχουν δημιουργήσει και άλλες επιχειρηματικές οντότητες οι οποίες, επίσης, συλλέγουν κέρδη των Slipknot, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει οτιδήποτε.
Σε σχετικό «τιτίβισμά» του στο Twitter o Corey Taylor αναφέρει:
«Θα διαβάσετε πολλές χαζομάρες αυτές τις μέρες. Θα σας πρότεινα να περιμένετε μέχρι να αποκαλυφτεί η αλήθεια».
 
-  Ανακοινωθήκαν τα ονόματα των καλλιτεχνών- παρουσιαστών του Rock Αnd Roll Hall Οf Fame 2019.
Μεταξύ των φετινών παρουσιαστών που θα εισάγουν τους συναδέλφους τους στο Rock Hall, ο David Byrne (για τους Radiohead), ο Trent Reznor (για τους Cure), η Janelle Monae (για την Janet Jackson), o Harry Styles (για την Stevie Nicks), οι John Taylorκαι Simon Le Bon των Duran Duran (για τους Roxy Music), ο Brian May (για τους Def Leppard) και η Susanna Hoffs των Bangles (για τους Zombies).
Θυμίζουμε πως ο Thom Yorke των Radiohead σε πρόσφατες δηλώσεις του «έριξε άκυρο» στην τελετή.
H τελετή του Rock Αnd Roll Hall Οf Fame 2019 θα λάβει χώρα στο Barclays Center της Νέας Υόρκης, στις 29 Μαρτίου.


NEW ALBUMS
- Karen O & Danger Mouse – Lux Prima

Άλλη μια συνεργασία του γνωστού παραγωγού , αυτή τη φορά με την τραγουδίστρια των Yeah Yeah yeahs με κινηματογραφικό άρωμα!

-  Benjamin Francis LeftwichGratitude

Ακουστική φολκ από την Ιρλανδία.

- HVOBRocco

Ηλεκτρονικό ντουέτο από την Αυστρία στον τέταρτο δίσκο, με πολλά trip hop  στοιχεία!

-  Jack Savoretti – Singing to strangers

Η νέα δουλειά του ποπ αστέρα.

- Sophie Ellis Bextor -  The song diaries

Ορχηστρικό greatest hits!

-  The Cinematic Orchestra – To believe

Τόσα χρόνια μετά .. εξαιρετική και ονειρική συνάμα επιστροφή!

-  Comet is coming - Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery


Jazz , electronica , progressive , όλα εδώ!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Marshmelo , Robby Rich – Project dreams


- Kali Uchis – Your teeth in my neck


- Lucy Rose – Treat me like a woman


- Lamb – Moonshine


- Grace Vanderwaal – Hideaway


- Blueprint blue – An-D


- Gabriels – Loyalty


- Pip Blom – Daddy issues


- Whitesnake – Trouble is your middle name


- Daphne and the fuzz – All these things


- Cage the Elephant – House of glass


- Arcade Fire  Baby mine


- Viagra Boys – Just like you


Single of the week

- These New Puritans – Where the trees are on fire


Το πρώτο δείγμα από την τέταρτη δουλειά του experimental post punk group.

 

 

 



No comments: