Monday, March 11, 2019

11 – 3– 2019 : Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας σε τραγούδια και δίσκους - Μουσικά νέα


-  H Anna Calvi για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα! ‪Το Σάββατο 16 Μαρτίου, η κορυφαία Βρεταννίδα δημιουργός θα δώσει την πρώτη συναυλία της στη χώρα μας, σε ένα ειδικό event με περιορισμένο αριθμό θεατών.
Ο Brian Eno έχει πει για αυτήν ότι “είναι το καλύτερο πράγμα μετά την Patti Smith”! Πριν καν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της, την επέλεξαν για να ανοίξει συναυλίες τους ο Nick Cave, οι Interpol και οι Arctic Monkeys!
Από το 2011 που κυκλοφόρησε το εντυπωσιακό ομώνυμο άλμπουμ της, η Anna Calvi έχει χαράξει μια πραγματικά αξιοζήλευτη πορεία. Οι τρεις δίσκοι της θεωρούνται ήδη κλασικοί για την τρέχουσα δεκαετία, έχοντας συγκεντρώσει υμνητικες κριτικές από το σύνολο του Τύπου και δύο υποψηφιότητες για το περίφημο Mercury Prize.
Οι συγκρίσεις με την PJ Harvey και την Siouxsie είναι προφανείς. Άλλωστε, η υποβλητικά γοητευτική, γοτθική περσόνα, η οπερατική φωνή, οι εξαιρετικές ικανότητές στην κιθάρα και η στιβαρή τραγουδοποιια της την κάνουν να ξεχωρίζει εξώφθαλμα από την τρέχουσα γενιά δημιουργών από τη Γηραία Αλβιόνα. 

Οι εμφανίσεις της ξεπερνούν κατά πολύ μια “κανονική” συναυλία και γίνονται καλλιτεχνικές εμπειρίες. Ακριβώς για αυτό το λόγο, η συναυλία της στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Acro (Ιερά Οδός 13), είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός.  

-  Επιστροφή στο προσκήνιο για τον Coti K., που συνεχίζει τις ηχητικές του περιπέτειες με το όχημα The Man Of Managra, με το οποίο μας επισκέφθηκε τελευταία φορά το 2017, βγάζοντας τον δίσκο Half A Century Sun. Στις σελίδες μας, ο Βαγγέλης Πούλιος τον χαρακτήρισε ως «έναν παράξενο συνδυασμό μελαγχολίας και ελπίδας, μοναξιάς και συντροφικότητας, ματαιώσεων και υποσχέσεων”.
Τώρα, λοιπόν, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Tonight", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Το "Tonight" βρίσκει τον Άνθρωπο από τη Managra να συνεργάζεται με τη Σtella, η οποία συνυπογράφει τους στίχους. Προλογίζει δε ένα νέο άλμπουμ, που λέγεται King Time και θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear στις 15 Μαρτίου (ψηφιακά, αλλά και σε μαύρο και λευκό βινύλιο).
Το άλμπουμ, όπως δήλωσε ο δημιουργός του, «γιορτάζει με αγάπη την ανθρώπινη ασημαντότητα, τις αλλεπάλληλες μικρές και μεγάλες καταστροφές αλλά και τη σημασία της προσπάθειας να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος».
Στις 30 Μαρτίου θα γίνει και επίσημη live παρουσίαση του King Time, στο Rabbithole. Οι θέσεις είναι αρκετά περιορισμένες και καλό είναι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους. Τον Coti K. θα πλαισιώσουν οι Λαμπρινή Γρηγοριάδου (μπάσο, τενόρα κιθάρα, φωνητικά), Ρένα Ρασούλη (φωνητικά, πλήκτρα), Πάνος Γαλάνης (τύμπανα) & Εύα Ντούρου (πλήκτρα, θέρεμιν, φωνητικά).


-  Σοκ και έκπληξη προκάλεσε στον μουσικόφιλο κόσμο η επιβεβαίωση του θανάτου του Keith Flint, frontman των Prodigy, αλλά και μίας από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του 1990s ηλεκτρονικού στερεώματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun, ο Keith Flint βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Essex από την αστυνομία, που κλήθηκε να ερευνήσει μαρτυρία που τον ήθελε αναίσθητο.
«Ο θάνατός του δεν είναι ύποπτος», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, λέγοντας ότι πλέον είναι υπεύθυνοι οι ιατροδικαστές για να βρουν τα ακριβή αίτια. 

O Flint γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, πριν μετακομίσει με την οικογένειά του στο Essex. Γνώρισε τον Liam Howlett σε ένα rave party στα τέλη των 1980s και, όταν ο τελευταίος συγκρότησε τους Prodigy, συμφώνησε να μετάσχει ως χορευτής. Ως το 1996, όμως, είχε γίνει πια ο βασικός τραγουδιστής, προσφέροντας μια αξέχαστη ερμηνεία στο σαρωτικό χιτ "Firestarter" (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #30, Αυστραλία #22, Καναδάς #3, Γερμανία #6), όπως και μια ανεπανάληπτη εμφάνιση στο σχετικό βιντεοκλίπ -μπορείτε να το θυμηθείτε παρακάτω.
Οι Prodigy έβγαλαν το τελευταίο τους άλμπουμ No Tourists μόλις πέρυσι και δεν υπήρχε τίποτα το ανησυχητικό με την υγεία του Flint. Ο θάνατός του, μόλις στα 49 του, ήταν ξαφνικός.


-  O Howard Stern εκδήλωσε για ακόμη μια φορά τον σκεπτικισμό του σε σχέση με την αυτοκτονία του Chris Cornell.
Ο γνωστός Αμερικάνος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός κατά την διάρκεια της χθεσινής του εκπομπής ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαίρεσε την ίδια του την ζωή ο frontman των Soundgarden.
 «Δεν αυτοκτόνησε, αν θέλετε να ξέρετε. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας τόσο όμορφος άνθρωπος ο οποίος μπορούσε να τραγουδήσει και να παίξει κιθάρα τόσο καλά, να αυτοκτόνησε. Αδύνατο».
Θυμίζουμε πως πρόσφατα μια βραδιά αφιερωμένη στον Chris Cornell έλαβε χώρα στο Λος Άντζελες με την συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Soundgarden, οι Metallica, οι Melvins, οι Foo Fighters κ.α.

NEW ALBUMS
-  David Gray – Gold in a brass age

Ο Ιρλανδός στον νέο δίσκο πολλά χρόνια μετά…

- Dido – Still on my mind

20 χρόνια μετά το ντεμπούτο της , στον πέμπτο πολύ καλό δίσκο!

-  Kate Bush – Τhe other sides

Β- sides , Remixes , ακυκλοφόρητα σε συλλογή διαμάντι για τους οπαδούς της!

-  Foals – Everything not saved will be lost part 1

Το πρώτο από τα δύο albums τους για το 2019!

-  Buckcherry Warpaint

20 χρόνια ηχογραφήσεων και για το alternative rock Αμερικάνικο group.

-  James Morrisson – You’re stronger than you know

 O λευκός με την μαύρη φωνή επιστρέφει και με την Joss Stone να συμμετέχει αυτή τη φορά!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  The Black Keys -Lo-Hi

-  Marhmello feat. Chvrches – Here with me

-  The Chemical Brothers – We’ve got to try

-  Jade Bird – Lottery

- Sam Fender – Hypersonic missiles

-  Fontaines D.C. – Roy’s tune

-  Vampire Weekend – Big blue

-  MacDe Marco – Nobody

-  Andrew Bird – Manifest

-  Rollin Blackouts C.F. – In the capital

-  Richard Hawley – off my mind


Single of the week
- The National – You had your soul with you

Νέος δίσκος και χαράς ευαγγέλια για τους πολυάριθμους φίλους τους!


No comments: