Tuesday, October 9, 2018

8 – 10– 2018


-  Θριαμβευτική επιστροφή πραγματοποίησαν μέσα στο 2017 οι LCD Soundsystem με το American Dream, το οποίο πήγε καρφί στο νούμερο 1 των Η.Π.Α. (και στο #3 της Βρετανίας), ενώ βρέθηκε ψηλά και σε πολλές λίστες με «τα καλύτερα» της χρονιάς, κερδίζοντας μάλιστα πρωτιά και στις δικές μας διεθνείς προτάσεις .
Παρά ταύτα, ο James Murphy μόνο στα αυγά του δεν κάθεται. Πρώτα-πρώτα, μπήκε στη διαδικασία να ηχογραφήσει μια διασκευή στο "I Want Your Love", λαμπερό disco χιτάκι για τους Chic πίσω στα 1979 (Η.Π.Α. #7, Βρετανία #4), το οποίο και ανακάτεψε με το "Home", κομμάτι των LCD Soundsystem από το This Is Happening του 2010.

-  Παρά την πληθώρα σχετικών ειδήσεων τον τελευταίο καιρό, κάποια
πράγματα εξακολουθούν και εκπλήσσουν. Ίσως γιατί το τελευταίο πράγμα που θα περίμενες από ένα συγκρότημα με το προφίλ των Sigur Rós, θα ήταν ένα σεξουαλικό σκάνδαλο.
Τι ακριβώς έχει συμβεί, όμως; Η Καλιφορνέζα καλλιτέχνις
Megan Boyd ισχυρίζεται ότι το 2013, ενώ βρισκόταν στο Λος Άντζελες, κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με τον ντράμερ των Ισλανδών, Orri Páll Dýrason. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξύπνησε για λίγο σε δύο διαφορετικές στιγμές, νιώθοντας τον Dýrason να την εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Δεν μπόρεσε ωστόσο να αντιδράσει, κάτι που αποδίδει σε ένα μείγμα κούρασης και μέθης από αλκοόλ. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε ένα club της πόλης, με τη Boyd να ξέρει ποιος είναι καθότι fan των Sigur Rós -και κατέληξαν
μεθυσμένοι στο σπίτι της.
 
Γιατί όμως τα αποκαλύπτει τώρα, 5 σχεδόν χρόνια μετά; «Ένιωθα όλο αυτό το διάστημα ότι κανείς δεν θα με πίστευε και ένιωθα επίσης ανεύθυνη που τον εμπιστεύτηκα, απλά και μόνο επειδή έπαιζε σε μια αγαπημένη μου μπάντα και τον σεβόμουν ως καλλιτέχνη».
Ο Dýrason, σταθερό μέλος των Sigur Rós εδώ και σχεδόν 20 χρόνια (από το 1999), αποφάσισε να παραιτηθεί από το συγκρότημα: όπως δήλωσε, δεν θέλει αυτή η ιστορία να έχει τον παραμικρό αντίκτυπο πάνω τους. Όσο για τις κατηγορίες, χαρακτήρισε την υπόθεση «εφιάλτη», αλλά διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να αντιπαλέψει τους ισχυρισμούς της Boyd σε δημόσιο επίπεδο.
Σε δική τους ανακοίνωση, ο
Jónsi Birgisson και ο Georg Hólm χαρακτήρισαν τις κατηγορίες «πολύ σοβαρές» και είπαν ότι αποδέχθηκαν την παραίτηση του Dýrason.


- Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η σπουδαία Ισπανίδα σοπράνο, Μονσερά Καμπαγιέ, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο της Βαρκελώνης στο οποίο νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
 Η κορυφαία υψίφωνος, «η καλύτερη φωνή που έχω ακούσει ποτέ» όπως είχε πει ο Φρέντι Μέρκιουρι, είχε μαγέψει τους λάτρεις του είδους της όπερας και όχι μόνο.
 Το 1987 τραγούδησαν μαζί το Barcelona και το 1992, μετά τον θάνατο του Mercury το τραγούδησε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης μαζί με τους Domingo και José Carreras

- Η Μάντι Ζίγκλερ έχει περάσει απ" ό,τι φαίνεται το μισό της ζωής της πρωταγωνιστώντας στα μουσικά βίντεο της Sia, αλλά το παιδί – θαύμα, μόλις πρόσφατα έφτασε στην επιτρεπτή ηλικία για οδήγηση.
 Για τα 16α γενέθλιά της η νεαρή έλαβε ένα ιδιαίτερο δώρο από την Sia: ένα λευκό Audi Q3. Το SUV, η τιμή του οποίου ξεκινά από 32.900 δολάρια, δεν είναι μια απλή επιλογή για πρώτο αυτοκίνητο. Επιπλέον η Ζίγκλερ έλαβε το δώρο από ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής.
 Σε ανάρτηση στο Instagram, η Sia μοιράστηκε την είδηση με μια φωτογραφία της, στην οποία αγκαλιάζει τη νεαρή χορεύτρια. Στη λεζάντα έγραψε: «Χρόνια πολλά για το πιο ιδιαίτερο noonoo μου @MaddieZiegler». Επειδή ήταν μια τόσο συναρπαστική στιγμή, η τραγουδίστρια μοιράστηκε μάλιστα και βίντεο, στο οποίο οι δύο χορεύουν
στο καπό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με το Wmagazine.
 Η Μάντι Ζίγκλερ απέκτησε φήμη το 2011 όταν ήταν 8 χρονών και συμμετείχε στο αμερικανικό ριάλιτι σόου Dance Moms του Lifetime.
 Τον Δεκέμβριο, η Sia μίλησε για την επαγγελματική τους σχέση μετά από την κριτική που δέχθηκε για το γεγονός ότι το πρόσωπο της Ζίγκλερ εμφανίζεται στα μουσικά βίντεο, παρά το γεγονός ότι της Sia παραμένει κρυμμένο. «Το ελέγχω με τη Μάντι κάθε εβδομάδα για το αν το θέλει αυτό και τη διαβεβαιώνω ότι αν θελήσει ποτέ να σταματήσει θα το σταματήσει» έγραψε η Sia στο Twitter. «Η Μάντι ήταν ήδη διάσημη όταν την ανακάλυψα, αλλά σίγουρα διεύρυνα την έκθεσή της και αισθάνθηκα υπεύθυνη γι αυτό, αισθάνομαι πολύ προστατευτική απέναντί της και ο στόχος μου είναι να την ενισχύω σε όποιες επιλογές κάνει. Κάποιοι μπορεί να προβάλουν το επιχείρημα ότι μία έφηβη δεν πρέπει να επιβαρύνεται με το να κάνει ασφαλείς επιλογές για τον εαυτό της και έτσι προσπαθώ να επιλέξω το καλύτερο για εκείνη πάντα» είπε η τραγουδίστρια.






NEW ALBUMS

-  Matt Berry – Television themes

Ηθοποιός στο επάγγελμα , διασκευάζει γνωστά τηλεοπτικά θέματα σειρών και όχι μόνο!

- Molly BurchFirst flower

 Δεύτερος δίσκος για την indie folk ραγουδίστρια.

-  Cat PowerWanderer

 Από το 1995 και την πρώτη της εμφάνιση ,συνεχίζει να μας εκπλήσσει δισκογραφικά.

-  Echo & The Bunnymen – The stars , the ocean & the moon

Επανεκτελέσεις κλασικών τραγουδιών τους συν 2 καινούργια!

-  Fucked UpDose your dreams

Στον πέμπτο δίσκο τους οι punk rock «τρομοκράτες»!

- Kristin HershPossible dust clouds

 Επιστροφή στον ηλεκτρισμό από την εποχή της στους Throwing Muses.

-  PhosphorescentCest la vie

 Δεν ξέχασε τις εξαιρετικές του δουλειές ο Matthew Houck 15 χρόνια τώρα στο γνωστό ιδιόμορφο ύφος του!

-  Tokyo Police Club – TPC

 Indie rock από Καναδα!

-  Twenty One Pilots – Trench

 Pop με hip hop στοιχεία στο κλίμα  της εποχής!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Chali XCX-1999

- Richard Ashcroft – Hey Columbo

- Amanda Palmer & Jasmine Power – Mr. Weinstein will see you now

-  Kurt Vile – One trick ponies

-  John Grant – Is he strange

-  The Ting Tings – Blacklight

-  Roisin Murphy – jacuzzi Rollercoaster

- The Lumineers – Walls

- Jessie Ware – Overtime

-  Thom Yorke – Has ended


Single of the week
-  Ultracrush – Swimming

Τραγούδι έκπληξη με αναφορές στην πρώτη εποχή Stone Roses!




No comments: