Tuesday, October 2, 2018

1 – 10– 2018


-  Όσο κι αν τους έκαναν κατά καιρούς αμφιλεγόμενους οι δημόσιες τοποθετήσεις του Gene Simmons, οι Kiss παραμένουν μια μπάντα-θεσμός για την επίδραση που άσκησε η σκηνική τους παρουσία στο rock 'n' roll, χώρια τη συνολική τους επιτυχία, που μετριέται σε 45 χρόνια αδιάλειπτης καριέρας (δεν έχουν διαλυθεί ποτέ από το 1973, όταν και στήθηκαν) και σε παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των αντιτύπων. 
Καθώς φαίνεται, όμως, έφτασε η ώρα και γι' αυτούς να κρεμάσουν τα περίφημα κοστούμια τους. 
Πριν λίγες μέρες, εμφανίστηκαν live στα τηλεοπτικά πλατώ του αμερικάνικου καναλιού NBC, στο δημοφιλές talent show America's Got Talent. Εκεί, αφού έπαιξαν το "Detroit Rock City", ανακοίνωσαν αποχαιρετιστήρια περιοδεία, θέλοντας έτσι να ευχαριστήσουν τους εκατομμύρια fans που τους χάρισαν τη φήμη τους. 
«Θα πούμε το αντίο με το μεγαλύτερο σόου της ιστορίας μας», υποσχέθηκαν, «και θα αποχωρήσουμε ακριβώς όπως καταφτάσαμε:
Unapologetic and Unstoppable». 
Η περιοδεία θα λέγεται
One Last Kiss: End of the Road και θα είναι παγκόσμια. Ημερομηνίες αναμένονται να φιξαριστούν στο προσεχές διάστημα.
Τελευταία δισκογραφική παρουσία των Αμερικανών
rockers ήταν το 2016, με το Kiss Rocks Vegas, ένα άλμπουμ ζωντανά ηχογραφημένο στο Hard Rock Hotel and Casino του Λας Βέγκας (Νοέμβριος 2014). Το οπτικό μάλιστα υλικό από τη συναυλία, προβλήθηκε και στα σινεμά, ως μουσική ταινία.

-  Για τους περισσότερους από μας, τα συρτάρια όπου φυλάμε τις κάλτσες μας δεν είναι μέρος εκπλήξεων. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν είσαι ο Noel Gallagher. 
Όπως λοιπόν ο ίδιος ανακοίνωσε, ενώ τακτοποιούσε τις κάλτσες του, έπεσε πάνω σε ένα ολόκληρο άλμπουμ σε
space rock ρυθμούς το οποίο είχε φτιάξει το 2009, λίγο μετά τη διάλυση των Oasis. 
Το άλμπουμ δεν είναι άγνωστο στους fans, κάθε άλλο. Υπάρχει μάλιστα κάμποσο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό του, καθώς ο
Gallagher το έφτιαξε με παραγωγούς τους Amorphous Androgynous, ένα από τα περίφημα alter egos των Future Sound Of London, που οι φίλοι των 1990s ηλεκτρονικών σίγουρα θυμούνται από επικές ηχογραφήσεις όπως το Tales Of Ephidrina του 1993. 
Ωστόσο ο ίδιος ο
Gallagher είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του στο ΝΜΕ ότι είχε καταστρέψει το μοναδικό υπάρχον αντίτυπο της ηχογράφησης και ότι είχε απλά ξαναδουλέψει δύο τραγούδια της συνεργασίας, το "The Mexican" και το "The Right Stuff" για το 2ο του άλμπουμ με τους High Flying Birds, Chasing Yesterday (2015). Είχε μάλιστα τσακωθεί και δημόσια με τον Garry Cobain, ισχυριζόμενος ότι οι Amorphous Androgynous άλλαζαν τόσο τα φώτα σε όσα έφτιαχνε, ώστε κατέληγε να μην αναγνωρίζει τα τραγούδια του. Ο Cobain, από την πλευρά του σχήματος, σχολίασε δηκτικά ότι ο Gallagher «φοβάται ν' ακουστεί παράξενος, θέλει να κάνει τα πράγματα ακριβώς όπως τα έχει συνηθίσει».
Τώρα λέει ότι μάλλον δεν θυμόταν καλά και ότι το παράχωσε στο συρτάρι για να το ξανασκεφτεί στο μέλλον, ξεχνώντας το ολότελα στην πορεία, καθώς προχώρησε στον σχηματισμό των
High Flying Birds. 

- Μετά την κοσμοσυρροή-ρεκόρ για τους Iron Maiden στο Rockwave Festival 2018, πολλοί έβαζαν στοίχημα ότι το 2019 θα βλέπαμε στη χώρα μας και τους Metallica, 9 χρόνια μετά το Sonisphere του 2010, όταν είχαν δώσει μια πραγματικά αξέχαστη συναυλία εν μέσω βροχής μπροστά σε 28.000 κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα πιο συχνά searches στο ελληνικό Google φέτος το καλοκαίρι ήταν το «Metallica Rockwave 2019». Εντούτοις, οι Metallica ανακοίνωσαν το πλήρες πρόγραμμά τους για την Ευρώπη και η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στην περιοδεία. 
Παρότι λοιπόν τον Μάιο θα βρεθούν στην Ιταλία (Μιλάνο) και τον Αύγουστο στη Ρουμανία (Βουκουρέστι), η Ελλάδα δεν βρίσκεται τελικά ανάμεσα στους 25 ευρωπαϊκούς προορισμούς. 

Για τους λόγους, πολύ κουβέντα γίνεται ήδη στα social media: άλλοι λένε ότι το εισιτήριο θα ήταν απαγορευτικό, άλλοι θεωρούν ότι μόνο Αύγουστο θα μπορούσαν να έρθουν κι αυτό θα ήταν επίφοβο για το πόσος κόσμος θα ερχόταν κλπ. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τούτα είναι θεωρίες, αφού επισήμως ποτέ δεν μάθαμε αν έγινε κρούση στους Metallica και αν υπήρξε η όποια συζήτηση

-  Οικογενειακός φίλος με τους White, o Brian Muldoon μοιράστηκε με τον νεαρό Jack όχι μόνο τις πρώτες περιπέτειες στα garage rock νερά, αλλά και την τέχνη της ταπετσαρίας και της επιπλοποιίας, το διάστημα που δούλεψαν μαζί σε σχετικό κατάστημα στο Ντιτρόιτ. Γι' αυτό άλλωστε και ονόμασαν τη μπάντα τους The Upholsterers. Αν και είχε ήδη σχηματίσει τους White Stripes
από το 1997 με την τότε σύζυγό του Meg, o Jack White δισκογράφησε το 2000 και με τους Upholsterers. Για πολλά βέβαια χρόνια οι fans πίστευαν ότι το ΕΡ Your Furniture Was Always Dead...I Was Just Afraid To Tell You ήταν παραμύθι, πλέον όμως ξέρουμε ότι τυπώθηκαν 100 κόπιες το 2004 για τα 25ά γενέθλια του Muldoon, τις οποίες στη συνέχεια ο White έκρυψε σε διάφορα ...έπιπλα προς πώληση! Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 2 αντίτυπα, η δε αξία τους παραμένει μη προσδιορίσιμη.

- Ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών.
 Ο Σαρλ Αζναβούρ έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 1000 τραγούδια, επί το πλείστον στη γαλλική καθώς και πολλά στην αγγλική, ισπανική, ιταλική και γερμανική γλώσσα.

 Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Μαΐου του 1924. Είναι αρμενικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα είναι Βαγινάκ Αζναβουριάν. Γιος του Μικαέλ Αζναβουριάν, σπουδαίου βαρύτονου από την Τυφλίδα, και της ηθοποιού Κναν Μπαγδασαριάν, από την Τουρκία.
 Λαμβάνοντας τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τους γονείς του, από την ηλικία των μόλις πέντε ετών συμμετείχε σε παραστάσεις βαριετέ συνοδεύοντας τον πατέρα του παίζοντας κιθάρα, και σε ηλικία εννέα ετών εγκατέλειψε το σχολείο, παρά την αντίδραση των γονιών του, προκειμένου να συνεχίσει τις καλλιτεχνικές του παραστάσεις και ως τραγουδιστής με το καλλιτεχνικό όνομα Αζναβούρ. Σε μία από εκείνες τις παραστάσεις τον γνώρισε η Εντίθ Πιάφ η οποία και τον προσέλάβε στην καλλιτεχνική της ομάδα κατά τις περιοδείες της.
 Από τότε η καλλιτεχνική του εξέλιξη υπήρξε αλματώδης. Από νωρίς γνώρισε τις δημιουργίες του Αρμένιου Σαγιάτ Νοβά του 18ου αιώνα καθώς και του Ομάρ Καγιάμ πάνω στις οποίες ξεκίνησε να γράφει τραγούδια, από το ύφος των οποίων χαρακτηρίστηκαν «θλιμμένα τραγούδια» (tristesse chansons). Σημαντικότερα εξ αυτών ήταν μια διασκευή του Σαγιάτ Νοβά με τον τίτλο «», το «Ο νε σε ζαμαί», «Κομ ντες ετραζέ», και το «Σε ζουρ ταν αναντύ». Ιδιαίτερες όμως παγκόσμιες επιτυχίες που σημάδεψαν την δεκαετία του 1960 ήταν το «Λα Μάμμα» (1963) και το «Μεσιέ Καρνιμπάλ» της ομώνυμης οπερέτας που πρωτοανέβηκε στο Παρίσι στις 17 Δεκεμβρίου του 1963.Τον Ιανουάριο του 1961, ο Σαρλ Αζναβούρ στις δόξες του έφθασε στην Αθήνα για να εμφανιστεί σε κοσμικό κέντρο. Αναχωρώντας ο Γάλλος τραγουδιστής συναντήθηκε στο αεροδρόμιο με τη Νάνα Μούσχουρη, η οποία ταξίδευε στο Παρίσι.
 Ο Σαρλ Αζναβούρ έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 1000 τραγούδια, επί το πλείστον στη γαλλική καθώς και πολλά στην αγγλική, ισπανική, ιταλική και γερμανική γλώσσα. Έχει κάνει πολλές περιοδείες εντός αλλά και εκτός Γαλλίας, όπως στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, ΗΠΑ και Καναδά, Αρμενία, Αίγυπτο, καθώς και στην Άπω Ανατολή.
 Παράλληλα έχει λάβει μέρος σε περίπου 60 κινηματογραφικές ταινίες ενώ υποστηρίζεται ότι έχουν πουληθεί περίπου 100.000.000 δίσκοι του. Μεταξύ των πολλών σπουδαίων τραγουδιστών που έχει συνεργαστεί κατά καιρούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη. Το 1998 το CNN τον συμπεριέλαβε στην τριάδα των μεγαλύτερων τραγουδιστών του αιώνα μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ και Μπομπ Ντύλαν.
 Έχει λάβει πλείστα βραβεία, και τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας, το βραβείο Βικτουάρ της Γαλλίας, το βραβείο Σιζάρ, το βραβείο του 30ου Φεστιβάλ κινηματογράφου Αιγύπτου, όπως επίσης μετάλλιο της Γαλλικής Ακαδημίας, του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, Ιππότη Τάγματος του Καναδά, Ιππότη Τάγματος της Αρμενίας, παράσημο της Δημοκρατίας Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς και χωρών της Λατινικής Αμερικής.
 Πρωτοστάστησε στην αποστολή βοήθειας στην Αρμενία και Αϊτή όταν επλήγησαν από σεισμούς. Διατηρεί διπλωματικό διαβατήριο Γαλλίας και Αρμενίας και είναι πρέσβης καλής θέλησης της Αρμενίας στην UNESCO, καθώς επίσης και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στον ΟΗΕ. Στην Αρμενία έχει ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας ενώ μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας φέρει το όνομά του.


NEW ALBUMS
- Alt JReduxer

Επανεκτέλεση του τελευταίου δίσκου με πολλές φιλικές συμμετοχές.

- Cypress Hill – Elephants on acid

Επανεμφάνιση των παλαιμάχων του hip hop.

-  CherDancing Queen

 Η 72 χρονη πια ντίβα , διασκευάζει ABBA!

-  RooseveltYoung romance

Ντεμπούτο του εκ Γερμανίας τραγουδιστή της ηλεκτρονικής ποπ.

-  Mini Mansions – Work every time

Άλλο ένα EP από τους  Indie Poppers.

- Rod StewartBlood red roses

Ασταμάτητος , έφτασε πια στον 30ό δίσκο!

-  Nile Rodgers and Chic – It’s about time

Η ονομασία τα λέει όλα! Τους  μάζεψε ξανά!

- Eddie Reader – Cavalier

Η τραγουδίστρια των Fairground Attraction σε νέα solo δουλειά!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Tom Morello – Lucky one ft. K.Flay

- Muse – Pressure

- Chromatics – Bell

-  Robyn – Honey

- The Prodigy – Light up the sky

-  Halsey – Without me

-  King Princess – Upper west side

-  Twenty One Pilots – Nico and the niners


Single of the week

- Sharon Van Etten – Comeback kid

Το νέο τραγούδι ης εξαιρετικής ερμηνεύτριας!

No comments: