Tuesday, August 14, 2018

13 - 8 - 2018



-  Πίσω στο 1967, το "Apples And Oranges" ήταν το 3ο και τελευταίο non-album single των Pink Floyd μετά το "Arnold Layne" και το "See Emily Play". Δεν είχε καμία τύχη εμπορικά, σήμερα όμως θεωρείται σήμα κατατεθέν της ψυχεδελικής τέχνης του Syd Barrett. Ο οποίος, μαθαίνοντας τα νέα της αποτυχίας, απάντησε ότι δεν του καιγόταν καρφάκι. Παρεμπιμπτόντως, ήταν και το τελευταίο τραγούδι που έγραψε για το γκρουπ.
Το κομμάτι είναι ερωτικού περιεχομένου, με τον αφηγητή να διηγείται το πώς γνώρισε ένα κορίτσι ενώ έκανε τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ. 
Το "Apples And Oranges" ουδέποτε είχε βιντεοκλίπ, μιας και στα χρόνια του η πρακτική δεν ήταν διαδεδομένη. Όταν όμως ο David Gilmour πήρε τη θέση του Syd Barrett, οι Pink Floyd αποφάσισαν να γυρίσουν ένα promo φιλμ σε μια φρουτοαγορά του Βελγίου. Το κλιπ ωστόσο αυτό έμεινε αδημοσίευτο στα αρχεία τους, μέχρι φέτος το καλοκαίρι.

Το κλιπ δημοσιεύεται τώρα ως promo για το ογκώδες box set The Early Years 1965-1972 (2016), το οποίο από φέτος τον Μάρτη κυκλοφορεί «σπασμένο» σε μικρότερες εκδόσεις, για όσους θεωρούσαν τα 27 CD του πρωτότυπου απλησίαστα οικονομικά.  
«Αν ο
Syd δεν είχε φύγει τότε λόγω των προβλημάτων του», δήλωσε ο Nick Mason, «μάλλον θα είχαμε συνεχίσει σε αυτό το κάπως βουκολικό και αλλόκοτα αγγλικό μονοπάτι».

-  Το διαβάσαμε σε πολλά εγχώρια και διεθνή sites και ήταν σίγουρα μια υπέροχη είδηση, που έκανε κάθε αληθινό φίλο της μουσικής να χαμογελάσει: δυο γεροντάκια το έσκασαν, λέει, από ΚΑΠΗ της Γερμανίας, γιατί ήθελαν να πάνε να ακούσουν λίγο heavy metal στο φετινό Wacken Open Air Festival. 

Όμως η πραγματικότητα μικρή σχέση έχει, τελικά, με αυτήν την καταπληκτική ιστορία, την οποία κι εμείς χρειάστηκε να ...συγκρατηθούμε για να μη δημοσιεύσουμε νωρίτερα, περιμένοντας την τελική, επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία της μικρής πόλης
Itzehoe στη βόρεια Γερμανία. 
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, οι δύο άνδρες δεν ήταν καθόλου γεροντάκια, ούτε και απέδρασαν από ΚΑΠΗ. Όπως δήλωσε δηλαδή στον γερμανικό Τύπο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Itzehoe Peter Berndt, η περίπτωση αφορά δύο άνδρες 58 και 59 ετών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν από μονάδα που φροντίζει ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα -η οποία και ανέφερε το γεγονός, ζητώντας τον άμεσο εντοπισμό τους.

Τα άτομα αυτά πήγαν όντως στο Wacken, όπου και τελικά εντοπίστηκαν, όχι όμως στο περίφημο φεστιβάλ, στο οποίο δεν φαίνεται να είχαν καν ενδιαφέρον να πάνε. Αντιθέτως, εκεί αγόρασαν και ήπιαν αλκοόλ, το οποίο, σε συνδυασμό με τα ψυχικά τους νοσήματα, τους έκανε αρκετό κακό, με αποτέλεσμα, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε μια στάση λεωφορείου, να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. 
Η παρανόηση με το
Wacken Open Air οφείλεται στο γεγονός ότι οι τοπικές αρχές τους έστειλαν για επείγον τσεκ-απ σε μία από τις ιατρικές τέντες του φεστιβάλ, απ' όπου κατόπιν τους παρέλαβε ταξί για να τους μεταφέρει πίσω στο Itzehoe.
Να διευκρινίσουμε πάντως, ότι δεν επρόκειτο για
fake news. Η όλη παρανόηση δημιουργήθηκε από την αρχική ανακοίνωση της Merle Neufeld εκ μέρους της αστυνομίας του Itzehoe, η οποία δήλωσε κατά λέξη στο Norddeutscher Rundfunk ότι «προφανώς γούσταραν το metal φεστιβάλ», έχοντας και η ίδια καταλάβει εντελώς λάθος τα γεγονότα. 

- Σύμφωνα δηλαδή με την επί χρόνια βοηθό της τραγουδίστριας Mary Jones, αλλά και τον ετεροθαλή αδερφό της και γνωστό μπασκετμπολίστα Gary Garland-Houston, η Whitney Houston είχε κακοποιηθεί συστηματικά από τα 7 ως τα 9 της χρόνια. Και ως θύτης κατονομάζεται η ξαδέρφη της Dee Dee Warwick, αδερφή της περίφημης soul ερμηνεύτριας Dionne Warwick. 
Η
Dee Dee Warwick πέρασε κι αυτή από τη μουσική, δισκογραφώντας soul για μικρές εταιρίες από το 1963 ως το 1975, με μεγαλύτερη επιτυχία της το "I Want To Be With You" του 1966 (Η.Π.Α. #41). Πέθανε πριν 10 χρόνια, στα 66 της, έχοντας καταπονήσει τον οργανισμό της λόγω ναρκωτικών. 
Δεδομένου του πόσο σοβαρές είναι αυτές οι αποκαλύψεις, θα περιμέναμε νωρίτερα κάποια αντίδραση. Ωστόσο η Dionne Warwick σιώπησε. 
Τώρα, όμως, αποφάσισε να απαντήσει δημόσια όταν δέχτηκε σχετική ερώτηση στην περίφημη τηλεοπτική εκπομπή του
Larry King. «Πρόκειται για μεγάλες χαζομάρες», είπε, «η αδερφή μου ποτέ, ποτέ δεν θα έκανε κάτι για να βλάψει ένα παιδί, πόσο μάλλον ένα παιδί της οικογένειάς μας. Είναι ψέματα όλα αυτά και νομίζω ότι είναι πολύ κακό να διαδίδονται, έτσι μέσα από αυτοαποκαλούμενα ντοκιμαντέρ».

Αποστάσεις όμως διάλεξε να κρατήσει και η μητέρα της Whitney, η σπουδαία γκόσπελ τραγουδίστρια Cissy Houston: «μου είναι πραγματικά δύσκολο να το πιστέψω αυτό για την ανιψιά μου. Τι νόημα έχει να διαδίδονται τέτοιες φήμες και κουτσομπολιά, δημιουργώντας ερωτηματικά στα οποία δεν είναι δυνατόν να έχω ποτέ τις απαντήσεις;». Σε ερώτηση δε δημοσιογράφων για την έγκριση που είχε δώσει και η ίδια, απάντησε ότι έμαθε για τους ισχυρισμούς αυτούς 2 μέρες πριν την προβολή του φιλμ στις Κάννες, όχι γιατί δεν είχε δει το υλικό, αλλά γιατί ο σκηνοθέτης της απέκρυψε τα επίμαχα σημεία. 

-  Στα 28 της, η Jess Glynne φαίνεται να είναι ένα ισχυρό χαρτί για το next big thing στην ποπ του Νησιού. Την πρωτογνωρίσαμε το 2014, όταν ανέλαβε τα φωνητικά στη σαρωτική παγκόσμια επιτυχία των Clean Bandit "Rather Be" (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #10, Αυστραλία #2, Γαλλία #2, Καναδάς #13, Γερμανία #1, Ιαπωνία #38) και την είδαμε να εξαργυρώνει αυτήν τη φήμη όταν έβγαλε το πρώτο της άλμπουμ I Cry When I Laugh, πίσω στο 2015 (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #25). 
Τώρα, η Αγγλίδα ερμηνεύτρια και συνθέτρια είναι έτοιμη για το 2ο της βήμα στη δισκογραφία, καθώς έχει ανακοινώσει το άλμπουμ
 Always In Between: θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου από την Atlantic. 
Βρίσκεται τώρα ωστόσο εν μέσω ενός περίεργου ντόρου, που δεν το λες κι ακριβώς promo για το επερχόμενο άλμπουμ. Πολλοί δηλαδή Βρετανοί που έκλεισαν αεροπορικά εισιτήρια με την Jet 2, παραπονούνται τώρα στην εταιρία ότι στις πτήσεις άκουσαν Jess Glynne μέχρι τελικής πτώσεως, με αποτέλεσμα να μην αντέχουν άλλο -ειδικά το τραγούδι "Hold My Hand" από το ντεμπούτο της.
Οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο τραγούδι στην πρόσφατη διαφημιστική τους καμπάνια, οπότε πέρασε από εκεί και στη μουσική που παίζεται στις πτήσεις.
 
Πάντως η
Jet 2, δεν φάνηκε να πτοείται από τις διαμαρτυρίες. «Έχουμε αντίθετη εικόνα», είπε ένας εκπρόσωπός της στο ΝΜΕ, «το "Hold My Hand" είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τους επιβάτες μας και η θετική απόκριση την οποία έχουμε λάβει, είναι τεράστια».

NEW ALBUMS
-  The Coral – Move through the dawn

Το γύρισαν προς το classic rock στην δεύτερη πια εποχή τους…

-  Nicki MinahQueen

Η νέα Βασίλισσα της hip hoprap στην νέα δουλειά.

-  Jake ShearsJake Shears

Ντεμπούτο για τον Αμερικανό συν΄θετη – τραγουδιστή.

-  Deaf HavanaRituals

Ο πέμπτος δίσκος του Εγγλέζικου alt rock group.

-  The ProclaimersAngry cyclist

Ο ενδέκατος δίσκος των δίδυμων Σκωτσέζων.

-  Jason MrazKnow.

Και στον έκτο έφτασε παρακαλώ ο Αμερικανός τραγουδοποιός.

-  Kodaline – Politics of living

Η νεα δουλειά των Ουαλών…

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Princess Chelsea – Wasting time

-  Elle King – Shame

-  Thou – The changeling prince

-  Cher – Gimme! Gimme! Gimme!The Revivalists – All my friends

-  Superorganism – The prawn song

-  Tom Odell – Storms

-  Marissa Nadler – Blue vapor

-  Passenger –  To be free


Single of the week
-  Still Corners – The message

Καλοκαιρινό , ερωτικό , ατμοσφαιρικό , μαγευτικό . ονειρικό .....


No comments: