Thursday, August 9, 2018

6– 8– 2018



-  Κυριολεκτικά δεν τον προλαβαίνουμε πλέον τον Ty Segall. Ήδη, δηλαδή, ο 31χρονος μουσικός από το Laguna Beach της Καλιφόρνια έβγαλε το άλμπουμ Freedom's Goblin τον Ιανουάριο (Η.Π.Α. #117, Βρετανία #73), πέρασε για συναυλία και από την Ελλάδα , ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε έναν ακόμα δίσκο, το Joy, συνεργαζόμενος με τον White Fence.
Και τώρα, δίνει στη δημοσιότητα ένα ακόμα καινούριο τραγούδι, αυτήν τη φορά μαζί με το συγκρότημα GØGGS, στο οποίο μετέχει ως κιθαρίστας (τραγουδάει ο Chris Shaw, που κάποτε πέρασε από τους Cult): λέγεται "Pre Strike Sweep" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 
Οι GØGGS έκαναν το ντεμπούτο τους το 2016 με ένα ομώνυμο άλμπουμ και τώρα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στον 2ο δίσκο τους, που θα λέγεται κι αυτός Pre Strike Sweep και αναμένεται να βγει από την In The Red στις 28 Σεπτεμβρίου.


-  Red Bull Music και Street Mode Festival ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα μοναδικό line-up με διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο πιο δυναμικό stage της ημέρας!
Το Street Mode Festival επιστρέφει με πάνω από 100 συναυλίες και όλες τις εμφανίσεις της street κουλτούρας σε ένα εορταστικό τετραήμερο (30/8 - 2/9 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Το Red Bull Music δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, η οποία φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια και αποτελεί πλέον πολιτιστικό θεσμό στη συμπρωτεύουσα. Την Παρασκευή 31/8 το Red Bull Music Stage παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό line-up με απόλυτα urban χαρακτήρα, με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, καλεσμένοι από την Ολλανδία έρχονται οι πρωτοπόροι Dope D.O.D - από τα σημαντικότερα ονόματα του ευρωπαϊκού hip hop, φημισμένοι για την εκρηκτική live παρουσία τους. Μαζί τους, ο 12ος Πίθηκος σε ένα ιδιαίτερο σετ - δίπλα του θα βρίσκονται η Love Itoya στα φωνητικά και το θρυλικό crew της underground σκηνής RNS, σε μία σπάνια συνάντηση  on stage. Από κοντά και το νέο αίμα της ελληνικής rap, οι Kareem Kalokoh και Νέγρος του Μόρια αντιπροσωπεύοντας τον πιο φρέσκο αθηναϊκό ήχο του τώρα. Στο κλείσιμο της βραδιάς φυσικά έχει πάρτι και τα decks αναλαμβάνει το μοναδικό dubstep crew της χώρας, οι Pony Licks.

- Έχουμε δει του κόσμου τις τρολιές στην Εποχή του Ίντερνετ, ειδικά από τη στιγμή που ο πολύς κόσμος άρχισε να ασχολείται ενεργά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά το γεγονός ότι κάποιοι ξεκίνησαν καμπάνια μέσω Facebook για την επανένωση της Nirvana με τον ...τραγουδιστή των Nickelback, Chad Kroeger, στη θέση του Kurt Cobain, μπαίνει με άνεση στις μεγαλύτερες τρολιές που έχουν γίνει viral.Αν φυσικά είναι τρολιά.Γιατί δεν το παίρνουν όλοι έτσι.
Λιγότεροι ασφαλώς με όσους είδαν μια πλάκα στην όλη υπόθεση -καθώς οι Nickelback είναι αγαπημένος στόχος διαφόρων αστείων με rock χροιά- όμως υπάρχουν κι εκείνοι στον παράξενο κόσμο στον οποίον βρισκόμαστε.
Οι διοργανωτές επιθυμούν η συναυλία να λάβει χώρα ανήμερα Πρωτοχρονιά του 2019, στο Nirvana Hair And Beauty Bar, που ισχυρίζονται ότι βρίσκεται κάπου στο Μάντσεστερ. 


-->
- Πίσω στα 1962, στο Λονδίνο, ο 15χρονος David Bowie πήρε το βάπτισμα του πυρός ως μουσικός όταν κλήθηκε από τον κολλητό του George Underwood να γίνει ο σαξοφωνίστας των Konrads, ενός γκρουπ που αγαπούσε τις rock 'n' roll κιθάρες και έδινε συναυλίες σε γάμους και σε νεανικές συγκεντρώσεις.
Αυτό που ίσως δεν έχει καταγραφεί με την πρέπουσα σαφήνεια στις σχετικές ιστορίες, είναι ότι οι Konrads δοκίμασαν την τύχη τους για τη δισκογραφία και μάλιστα με τον Bowie στα φωνητικά. Το 1963, σε ένα μικρό στούντιο του νότιου Λονδίνου, ηχογράφησαν ένα τραγούδι με τίτλο "I Never Dreamt", το οποίο έγραψαν από κοινού ο Bowie με τον κιθαρίστα του γκρουπ Neville Wills. Στη συνέχεια, το έστειλαν στους ιθύνοντες της Decca. 

NEW ALBUMS

-  Gabe   Gurnsey  - Physical

Techno παραγωγός  μέλος των Factory Floor σε solo δουλειά.

-  Helena Hauff – Qualm

Dance ρυθμοί  σε μίξη με  post punk αισθητική!

-  James – Living in extraordinary times

Δεν το βάζουν κάτω οι αγαπημένοι Βετεράνοι πια, και στον 15ο  παρουσιάζονται τουλάχιστον αξιοπρεπείς!

-  Kelley Stoltz – Natural causes

Στον δέκατο δίσκο ο συνθέτης τραγουδιστής από το Detroit.

-  Miles Kane – Coup de Grace

Ο φίλος και συνεργάτης του Alex – Arctic Monkeys – Turner και πρώην Rascals.


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Death Cab For Cutie – Autumn love

-  The Coral – After the fair

-  Paul Weller – Movin on

-  Yuno – Fall in love

-  King Princess – Upper west side

-  Robyn – Missing you

-  Anna Calvi – Hunter

-  Spiritualized – Here it comes lets go

-  Millie Turner – You and i.

- John Grant – Love is magic

- Soap&Skin – Heal

- Roxi Drive & Marvel’83 – Stay with me


Single of the week
-  Phosphorescent – New birth in New England

Άξιζε πιστεύουμε η πολυετής αναμονή...




No comments: