Wednesday, August 1, 2018

30– 7– 2018


Θλιβερά και αναπάντεχα ήταν τα πρώτα πρωινά νέα για τους φίλους του heavy metal, που έφεραν την είδηση του θανάτου του Mark Shelton των Manilla Road. 
Ο Shelton πέθανε ξαφνικά, μόλις στα 60 του χρόνια, ενώ οι Manilla Road βρίσκονταν στη Γερμανία για να παίξουν στο φετινό Headbangers Open Air Festival. Τα αίτια δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά είναι φυσικά -η γερμανική αστυνομία δεν αντιμετωπίζει τον θάνατο ως ύποπτο. Την είδηση ανακοίνωσε μέσω Facebook ο τραγουδιστής του γκρουπ και επιστήθιος φίλος του Brian Patrick, με «σπασμένη την καρδιά», όπως έγραψε στο σχετικό κείμενο. 
Ο Shelton ήταν 20άρης όταν ίδρυσε τους Manilla Road (1977) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Wichita του Κάνσας, μαζί με παιδιά γνωστά του από το σχολείο. Η διαδρομή τους ήταν underground και συνάντησε κάμποσες δυσκολίες, δίσκοι όμως σαν το Crystal Logic του 1983 ή το Open The Gates του 1985 έμειναν τελικά ιστορικοί και έφεραν στη μπάντα κοινό διαχρονικά. 


-  Παρά το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης την οποία επέδειξε η πλειονότητα της κοινωνίας απέναντι στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που διέλυσε την Αττική, δεν έλειψαν και εκείνοι που μας άφησαν αποσβολωμένους και εξοργισμένους με τη μικρόψυχη και μισάνθρωπη οπτική τους. 
Τα μαργαριτάρια πολλά, αλλά εκείνο που είχε την πιο άμεση διασύνδεση με τη μουσική σχετίζεται με κείμενο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης και, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα βάζει με τους ...Iron Maiden και τους 36.000 που πήγαν στην 3η μέρα του Rockwave 2018 να τους χειροκροτήσουν, λέγοντας ότι είναι εκείνοι που ανοίγουν με τη στάση τους την πόρτα στα δεινά.


- Δείχνοντας σεβασμό προς το τριήμερο εθνικό πένθος της χώρας μας και αναλογιζόμενος το πολύ βαρύ κλίμα μετά από τόση καταστροφή και θανάτους, ο Steven Wilson ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία του στην Αθήνα.Ο Βρετανός καλλιτέχνης έχει πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είναι γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς είχαν μπει σε κόπους και προγραμματισμούς για να τον δουν. Μερίδα ωστόσο των τελευταίων αντέδρασε με οξύτητα στα νέα, παρότι υπήρξε δέσμευση της διοργάνωσης για εύρεση νέας ημερομηνίας και άμεση κινητοποίηση για την επιστροφή των χρημάτων. 
Αλγεινή εντύπωση έκαναν σχόλια στη σελίδα της συναυλίας στο Facebook που προέτασσαν την όποια προσωπική αναστάτωση/ταλαιπωρία κόντρα στις συνθήκες ή σχόλια που ειρωνεύονταν την ακύρωση. «Στον κόσμο χάνονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα, με αυτήν τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα happening ποτέ και πουθενά», γράφει ένα από αυτά, ενώ σε ένα άλλο διαβάσαμε ότι η διοργανώτρια εταιρεία μεταχειρίστηκε το event «όπως θα αντιμετωπιζόταν μια συναυλία της νεοελληνικής υποκουλτούρας. Μη στεναχωριέστε καλέ, όλο το χειμώνα Πάολα και Κιάμο».Δεν έλειψαν και οι ψυχραιμότεροι, που απέφυγαν μεν να κάνουν σχολιασμούς, αλλά ήθελαν να γίνει η συναυλία και είτε τα έσοδα να διατεθούν στους πληγέντες, είτε όσοι πάνε να φέρουν μαζί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μετατρέποντάς τη ουσιαστικά σε σημείο συγκέντρωσης. 
Υπήρξαν πάντως και πολλοί fans του Steven Wilson που τα έβαλαν ανοιχτά με απόψεις σαν τις παραπάνω, τονίζοντας τα όσα θα έπρεπε (πιστεύουμε κι εμείς) να είναι αυτονόητα σε συνθήκες τέτοιας καταστροφής, με τόσους νεκρούς ανθρώπους. 

- Οι 10 δίσκοι του Ιουλίου που ξεχωρίσαμε:

1.  Wet - Still run
2.  Cowboy Junkies – All that recκoning
3. Luluc – Luluc sculptor
4. RVG – A Quality of mercy
5. Let’s Eat Grandma – I’m all ears
6. Florence and the Machine – High as hope
7. The Orb – No sounds are out of bounds
8. Sophie – Oil of every pearl’s un-insides
9. Gang Gang Dance – Kazuashita
10. Ty Segall & White fence – Joy




NEW ALBUMS

- Kyle Falconer – No thank you

Ο τραγουδιστής των The View στην πρώτη solo δουλειά.

-  Phantastic Ferniture – Phantastic Ferniture

Side project της Indie folk  τραγουδίστριας  Julia Jacklin.

-  Ross From Friends – Family portrait

Dance house παραγωγή που θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της σκηνής.

-  HalestormVicious

Τέταρτος δίσκος που παραπέμπει και σε 70s glam rock.

-  All Saints - Testament

Βάζουν τα γυαλιά σε αρκετές μικρότερές τους εδώ…

-  Underwold & Iggy Pop – Teatime dub encounters

Συνεργασία που ξεκινάει από την εποχή του πρώτου Trainspotting και καταλήγει σε αυτό το ε  Ε. P.

-  Hybrid – Light of the fearless
Αρκετά χρόνια αναμονής , οδήγησαν σε αυτήν την εξαιρετική δουλειά…

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Metric – Dressed to suppress

- James – Many faces

-  IDLES – Samaritans

-  Maggie Rogers – Give a little

-  Elvis Costello , The Imposters – Unwanted number

-  Pitou – Give me a glass

-  Twenty One Pilots – Nico And The Niners

-  Maribou State – Feel good

-  Just loud – Soul Train feat. Debbie harry

-  The Kooks – Four Leaf clover

-  YONAKA – Fired up

-  Blanche – Soon



Single of the week

- Interpol – Number 10

Το νέο album έρχεται μέσα στον μήνα και αυτό έιναι το τρίτο δείγμα.




No comments: