Monday, October 7, 2019

7- 10 – 2019 : Νέοι δίσκοι - Promo videos - Music news


 -  Σπουδαίος ντράμερ της rock ιστορίας και «απίστευτη μούρη», ο Ginger Baker έχτισε το όνομά του με τους Cream στα 1960s, όμως θεωρείται σήμερα επιδραστικός για τη fusion σχολή της τζαζ, για τη world μουσική, ακόμα και για το heavy metal.
Ο Άγγλος μουσικός ταλανιζόταν από πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Το 2014 κατάφερε βέβαια να βγάλει το σόλο άλμπουμ Why? -το πρώτο του μετά από 16 χρόνια- αλλά το 2016 χρειάστηκε να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, ενώ υπέφερε και από μια άσχημη πτώση κατόπιν.
Πριν κάποιες μέρες, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι βρισκόταν και πάλι στο νοσοκομείο, «σε κρίσιμη κατάσταση» και ζήτησε από τους φίλους του να προσευχηθούν γι' αυτόν.
Για πολλούς fans, αυτό ήταν ένα σινιάλο ότι επρόκειτο να πεθάνει και πολλοί γέμισαν έτσι με posts και αναφορές τα social media, δείχνοντας την εκτίμησή τους προς τον Baker.

Παρά ταύτα, ο Baker έδωσε πραγματικά γενναία μάχη να κρατηθεί στη ζωή, κόντρα σε κάθε ιατρική πρόβλεψη. Το αναπόφευκτο τέλος, όμως, ήρθε, όπως ανακοίνωσε το BBC.

- Συνεχίζει να απολαμβάνει μυθολογικό στάτους ο Johnny Cash, 16 χρόνια μετά τον θάνατό του. Το διαρκές ενδιαφέρον του κοινού για το πρόσωπο, τη ζωή του και το έργο του έχει θρέψει ως τώρα κάμποσες μεταθανάτιες εκδόσεις δίσκων, αλλά τραβάει την προσοχή και των κινηματογραφιστών.
Τώρα, λοιπόν, έρχεται ένα καινούριο ντοκιμαντέρ, το οποίο λέγεται The Gift: The Journey Of Johnny Cash και ήδη έκανε μια επίσημη πρεμιέρα για τους προσκεκλημένους στο SXSW Film Festival -στον σύνδεσμο στο τέλος
της είδησης, μπορείτε να δείτε το πρώτο επίσημο trailer. Το ντοκιμαντέρ θα διαρκεί 90 λεπτά και είναι δουλειά του Thom Zimny, ο οποίος έχει κερδίσει βραβείο Emmy για το Springsteen on Broadway. Όπως μαθαίνουμε, επιθυμία του ήταν να σκιαγραφήσει την «άνοδο, πτώση και αναγέννηση» του Johnny Cash. Θα περιλαμβάνει μάλιστα και αδημοσίευτο μέχρι σήμερα αρχειακό υλικό, παραχωρημένο από την οικογένεια και τους συνεργάτες του.
Το The Gift: The Journey Of Johnny Cash θα γίνει μάλιστα διαθέσιμο δωρεάν στο κοινό, καθώς στόχος είναι να προβληθεί διεθνώς μέσω YouTube στις 11 Νοεμβρίου. 

- Η 16χρονη Γκρέτα (Gretha Thunberg) και ο υπερ-προβεβλημένος της αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι μέρες τώρα το πιο «hot» θέμα συζήτησης στα διεθνή social media -με την Ελλάδα να μην πάει πίσω, αφού καθημερινά ανταλλάσσονται γνώμες και διαξιφισμοί γύρω από το πρόσωπό της, σε Facebook και σε Twitter. 

Δεν ήθελε λοιπόν πολύ μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος να σχετιστεί (και) με τη μουσική, πόσο μάλλον όταν το ίντερνετ ευνοεί τη δημιουργία ευφάνταστων ερασιτεχνικών mash-ups, τα οποία έχουν κατά καιρούς αποσπάσει γενικό θαυμασμό. Με τον λόγο που εκφώνησε η Gretha Thunberg στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή να κάνει τον γύρω του κόσμου και το περιοδικό Time να την κάνει εξώφυλλο, μιλώντας για «την ηγετική φιγούρα της επόμενης γενιάς», ο John Mollusk σκέφτηκε την περίφημη death metal σχολή που έβγαλε η πατρίδα της Σουηδία. Κι έτσι, ανακάτεψε τον περίφημο πια λόγο της με ανάλογη μουσική δικής του σύνθεσης, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να τσεκάρει και τους Suaka, την «ινδονησιακή thrash metal μπάντα του», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. O
YouTuber The Kiffess, πάλι, σκέφτηκε τον ίδιο λόγο της Thunberg να ανακατεύεται με το "Right Here, Right Now" -την ηλεκτρονική δηλαδή επιτυχία του Fatboy Slim από το μακρινό 1998 (Βρετανία #2, Αυστραλία #28, Γαλλία #56, Γερμανία #47). 
Το αποτέλεσμα άρεσε τόσο στον ίδιο τον Fatboy Slim, ώστε πόσταρε το mash-up στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, φτιάχνοντας ένα συνοδευτικό βιντεάκι γι' αυτό.

- Την Αμερικανίδα ηθοποιό Nicole Stark διάλεξαν οι Editors ως συμπρωταγωνίστρια του τραγουδιστή τους Tom Smith στο επίσημο βιντεοκλίπ που λάνσαραν για το νέο single "Black Gold": το σκηνοθέτησε ο Rahi Rezvani σε στυλ φιλμ νουάρ .Το "Black Gold" είναι σε παραγωγή του Garrett "Jacknife" Lee και προλογίζει μια ομώνυμη, best of συλλογή, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου από την Play It Again Sam. Δισκογραφικά, θα διαδεχθεί το φετινό άλμπουμ The Blanck Mass Sessions -μια νέα εκδοχή δηλαδή του Violence (2018), πιο ηλεκτρονική, δια χειρός του Blanck Mass των Fuck Buttons.
«Συζητούσαμε για ένα best of εδώ και 3 περίπου χρόνια», αποκάλυψε ο Tom Smith, «αλλά ποτέ δεν νιώθαμε ότι ήταν κατάλληλη στιγμή».
Η νέα συλλογή θα δώσει την αφορμή για μία ακόμα περιοδεία, με best of setlist φυσικά, που θα ξαναφέρει τους Editors στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσαν επισήμως, θα δώσουν 2 συναυλίες στη χώρα μας, μία στη Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, στο Principal) και μία στην Αθήνα (Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, στο Γήπεδο Tae Kwon Do). 
Στην πρώτη φάση της προπώλησης, τα εισιτήρια και για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη πωλούνται στην early bird τιμή των 29 ευρώ. 



NEW ALBUMS

-  Nick cave and the Bad Seeds – Ghosteen

Η προσωπική καθαρά δουλειά του Cave που δεν έχει ανάγκη την εμπορική καταξίωση σε ένα δίσκο ποιητικό επηρεασμένο από βιώματα!

-  Angel OlsenAll mirrors

Νέα δουλειά με indie soul αοπχρώσεις σύμφωνα με το Uncut.

- DIIV – Deceiver

Τρίτος shoegaze από το Portland.

- WilcoOde to Joe

Επιστροφή για το group του Jeff Tweedy στον ενδέκατο δίσκο τους!

- MIKA – My name is Michael Holbrook

Από τους καλούς ποπ τραγουδοποιούς της τελευταίας δεκαετίας.

- Gessafelstein – Novo sonic system

Mini album 6 τραγουδιών γιατ ον dance techno παραγωγό.

- Julie’s Haircut – In the silence electric

Νέο ψυχεδέλεια από Ιταλία μεριά στον ένατο δίσκο!

- That Dog – Old LP

Τέταρτος indie rock μετά από 22 χρόνια!

- Imani Coppola – The protagonist

Με ματιες στην soul των 70s!

- ChromaticsCloser to grey
Οι μπροστάρηδες της  dream pop αιφνιδιάζουν με νέο δίσκο!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Michael Stipe – Your capricious soul

- Capitol – Never been to paris

- Big Thief – Forgotten eyes

- Black Μarble – Private show

- Kurt Vile – Baby’s arms

- Broken bells – Good luck

- Poppy – I disagree

- No Rome – Talk nice

- EOB – Santa Teresa

- Camilla Cabello- Cry for me

- Litany – Love letter

- King Nun – Black tree

- Μatt maltese – Curl up & die

- Kele – Between me and my maker

- CHVRCHES – Death stranding

- Halsey – Clementine

- Christina Aguilera – Haunted heart


Single of the week
- Lewsberg – Cold light of day

Οι Βέλγοι αγαπούν τον Lou reed και τους Velvets!




No comments: