Monday, October 14, 2019

14- 10 – 2019 : New Music - tracks - Albums - Music news


-  Ο μεγάλος Ιάπωνας συνθέτης Ryuichi Sakamoto και ο Γερμανός δημιουργός Alva Noto έχουν συχνά συνεργαστεί σε κοινά εγχειρήματα. Τελευταίο ανάμεσά τους, μια συναυλία στην Όπερα του Σίδνεϋ, στην Αυστραλία, το 2018. Τώρα, λοιπόν, ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να εκδώσουν το υλικό από εκείνη τη βραδιά. Και, ως promo, δίνουν στη δημοσιότητα το "The Revenant Theme", το βασικό δηλαδή θέμα από την ταινία του Alejandro G. Iñárritu The Revenant (2015), η οποία προβλήθηκε και στη χώρα μας με τον τίτλο Η Επιστροφή: H εκδοχή αυτή του "The Revenant Theme" προλογίζει το κοινό άλμπουμ TWO: Live At Sydney Opera House, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου.


-  Παρότι διαλύθηκαν 3 φορές μέσα στα χρόνια, οι Who μετρούν φέτος 55 έτη από την ίδρυσή τους στο Λονδίνο και εξακολουθούν να απολαμβάνουν ένα θρυλικό στάτους στα rock πράγματα, ως μία από τις καλύτερες βρετανικές μπάντες που ανέδειξαν τα πολύπτυχα 1960s.
Από την αυθεντική βέβαια σύνθεση, συνεχίζουν πλέον μόνο ο Roger Daltrey με τον Pete Townshend, αφού ο Keith Moon πέθανε το 1978 και ο John Entwistle το 2002. Ωστόσο, αν και το τελευταίο reunion κρατάει από το 1996, έχουν να φανούν στη δισκογραφία 13 χρόνια -από το άλμπουμ Endless Wire του 2006 (Βρετανία #9, Η.Π.Α. #7, Αυστραλία #63, Γαλλία #62, Καναδάς #10, Γερμανία #4).
Να όμως που το 2019, φέρνει και καινούριους Who. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι με τίτλο "All This Music Must Fade.«Είναι ένα τραγούδι που αφιερώνουμε σε κάθε καλλιτέχνη ο οποίος κατά καιρούς κατηγορήθηκε ότι έκλεψε κάποιον άλλον», δήλωσε ο Townshend, εξηγώντας ότι στον 21ο αιώνα δεν έχουν πια πολύ νόημα τέτοιοι ισχυρισμοί, καθώς η μουσική παλέτα έχει γίνει δεδομένη.
Το "All This Music Must Fade" προλογίζει το νέο άλμπουμ The Who, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Polydor στις 22 Νοεμβρίου.

- Έγραψε ιστορία το Live Aid πίσω στο 1985, ως μια γιγαντιαίων διαστάσεων, διπλή συναυλία, η οποία έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Φιλαδέλφεια, με
στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τον πληθυσμό της Αιθιοπίας που μαστιζόταν από λιμό. Και ανάμεσα στους μεγάλους της πρωταγωνιστές, όπως γνωρίζουμε, ήταν οι Queen, οι οποίοι έδωσαν εκεί ένα από τα καλύτερα live της rock ιστορίας.
Την ιστορική αυτή εμφάνιση τίμησε λοιπόν χθες Κυριακή η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons, με τον Homer Simpson και την οικογένειά του να αναπαριστούν τα θρυλικά 17 λεπτά των Queen στο στάδιο Wembley, στο τελευταίο επεισόδιο της νυν σαιζόν, "Go Big or Go Homer".
Το ενδιαφέρον βέβαια για το Live Aid και τη θέση των Queen σε αυτό αναζωπυρώθηκε πέρυσι για το ευρύ κοινό, χάρη στη μεγάλη επιτυχία της ταινίας Bohemian Rhapsody, η οποία συμπεριέλαβε ασφαλώς το στιγμιότυπο στο σενάριο.

- Η καλοκαιρινή έλευση των Alice In Chains στην Ελλάδα, για μια headline εμφάνιση στα πλαίσια της 8ης ημέρας του Release Athens Festival 2019, έδειξε ότι, παρά τις γκρίνιες των παλιών οπαδών για τη συνέχιση του γκρουπ μετά τον θάνατο του Layne Staley, μεγάλη μερίδα κόσμου στηρίζει την εποχή του William DuVall .
Τώρα, ο 52χρονος τραγουδιστής από την Washington D.C. χρησιμοποιεί την όλη απήχηση για να αποτολμήσει το πρώτο καθαρά σόλο βήμα του -καθώς μέχρι τώρα έχει δράσει μόνο ως μέλος σε συγκροτήματα.
Το "White Hot" ανήκει στο άλμπουμ One Alone, το οποίο κυκλοφόρησε από τη DVL Recordings την Παρασκευή που μας πέρασε.
«Ήθελα να τα γυρίσω όλα στο σχήμα μία φωνή και μια κιθάρα», δήλωσε ο Αμερικανός τραγουδιστής στο περιοδικό Antihero, «το θεωρώ ως ιδανικό σημείο εκκίνησης για να φτιάξω κι άλλους δίσκους που θα βγουν κάτω από το όνομά μου».



NEW ALBUMS
-  AllahLaslas

Στον τέταρτο δίσκο από το 2018  η μπάντα από το L.A. φλερτάρει με Velvet ήχους μέχρι και Krautrock.

- Big Thief – Two hands

Τετράδα  folk rock  από το Brooklyn.

- Feet – What’s inside is more than just ham

 Νέα μπάντα σε ελπιδοφόρο 90s style ντεμπούτο.

- Kim GordonNo more record

Και το πρώτο επίσημο προσωπικό της τραγουδίστριας των Sonic Youth.

- ElbowGiants of all sizes

 Όγδοος για την παρέα του Gurvey στο αναγνωρίσιμο ύφος τους.

- Starcrawler – Devour you

Punk , glam , dark όλα συγκεντρωμένα εδώ!

- Richard Dawson – 2020

Βρετανός της pop folk από το Newcastle.

- Blue Hawaii – Open reduction internal fixation

Επιστροφή της ηλεκτρονικής μπάντας από τον Καναδά!

- Lacuna CoilBlack Anima

Οι Ιταλοί του metal με την πανέμορφη τραγουδίστρια!

- 808 StateTransmission suite

Πολλά χρόνια μετά , ξανά ηχογραφούν οι electro θρύλοι της σκηνής του Manchester!

- Comet Gain – Fireraisers forever!

Όγδοος  indie pop από Βρετανία!

- Newmoon – Nothing hurts  forever

 Πολύ καλό indie rock ντεμπούτο!

- La FelineVie future

Και  η  Γαλλιδούλα της indie pop συνεχίζει να μας εκπλήσει! Υποδειγματική ποπ ερμηνεία!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Gerry Cinnamon – Sun queen

- Phantogram – In a spiral

- Tiffany Young – Run for your life

- Sault – Living in America

- Halsey – Graveyard

- John moods – I wanted you

- The Twilight Sad – Rats

- Cigarettes After Sex – Falling in love

- Loreen – Walk with me

- Michael Stipe – Your capricious soul

- TR/ST – cor

- Brishop Briggs – Jekyll and Hide

- Hercules and love Affair – Change

- Summer Walker – Playing games (with Bryson Tiller)


Single of the week

- CARIBOUHome

Ο χαρισματικός της dance επιστρέφει..







No comments: