Tuesday, January 8, 2019

7 – 1– 2019


Πρώτο post για το 2019! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες και όλους!

- Ήταν 2006 όταν οι Tool έβγαλαν το άλμπουμ 10,000 Days, μια πολυαναμενόμενη δουλειά, η οποία ερχόταν ως διάδοχος του Lateralus (2001): ενός δίσκου οριακού, που ευτύχησε να κριθεί ανάμεσα στους σημαντικότερους των '00s και να βρει παράλληλα μεγάλη εμπορική ανταπόκριση (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #16, Αυστραλία #1, Γαλλία #21, Καναδάς #1, Γερμανία #5). Από τότε, όμως, ακολούθησαν 13 μαρτυρικά χρόνια για τους fans, στα οποία ο «καινούριος δίσκος των Tool» έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της μουσικής επικαιρότητας. Αιτία, οι ρυθμοί χελώνας με τους οποίους κινήθηκαν οι Αμερικανοί και -για αρκετούς- τα καπρίτσια του ηγέτη Maynard James Keenan, που σε κάποιες φάσεις φάνηκε πιο πρόθυμος να επενδύσει σε προσωπικά οχήματα έκφρασης (ή και στα ...κρασιά του!), παρά στη μπάντα με την οποία έγινε όνομα. 
Η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει επιτέλους το 2018, όμως τελικά οι fans έμειναν πάλι μόλις με ...μισό νέο κομμάτι (το ήδη γνωστό από τις συναυλίες "Descending") και με νέες υποσχέσεις. 
Τώρα, ωστόσο, τα ψέματα τελειώνουν.
Επισήμως, και μάλιστα από τα χείλη του ίδιου του Keenan, ήρθε η είδηση ότι οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ, ολοκληρώθηκαν!
Δημοσιεύοντας στο προσωπικό του Twitter, ο Keenan ανακοίνωσε ότι πλέον ο δίσκος βρίσκεται στην τελική διαδικασία της μίξης. 

- Με το Netflix να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας (και) εδώ στην Ελλάδα, έχουμε πλέον και ταινίες που κάνουν τη «θραύση» τους διαδικτυακά, γενόμενες κατόπιν γνωστές σχόλιο με το σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια νέα εποχή και ένα καινούριο σκηνικό, με μη εκτιμητέες (ακόμα) συνέπειες για το παραδοσιακό σινεμά. 
Μία από τις ταινίες που κάνουν αίσθηση τον φετινό χειμώνα είναι το Bird Box, που στο «δικό μας» Netflix προβάλλεται με τον τίτλο Με Τα Μάτια Κλειστά. Πρόκειται για ένα θρίλερ βασισμένο στο μυθιστόρημα Bird Box του Josh Malerman (2014), μεταφερμένο στην οθόνη από τη Susanne Bier, με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock. 
Η ταινία έχει βέβαια και τη δική της, υποβλητική μουσική, την οποία υπογράφουν ο Trent Reznor και ο Atticus Ross σε μία ακόμα ανάλογη συνεργασία εκτός των Nine Inch Nails -θυμίζουμε ότι το 2010 κέρδισαν ως ντουέτο Όσκαρ Καλύτερου Soundtrack για τη δουλειά τους στο φιλμ The Social Network του David Fincher. 


-  To φθινόπωρο του 2018, πολύς κόσμος ανά την υφήλιο έχασε τον ύπνο του για να δει την τηλεοπτική σειρά Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ (The Haunting of Hill House), την οποία έφτιαξε ο Mike Flanagan για το Netflix. Ανάμεσά τους και ο Stephen King, αλλά και πολλοί εδώ στην Ελλάδα. 
Το σίριαλ ήταν μια ελεύθερη, σύγχρονη διασκευή στο σπουδαίο μυθιστόρημα της Shirley Jackson με το ίδιο όνομα (1959), το οποίο ήδη έχει μεταφερθεί επιτυχώς στον κινηματογράφο, σε ένα κλασικό στιγμιότυπο για το horror είδος (1963, ως The Haunting, σε σκηνοθεσία Robert Wise). 
Η επιτυχία της σειράς άνοιξε την πόρτα της δισκογραφίας και για το soundtrack το οποίο έφτιαξαν οι Newton Brothers, σταθεροί συνεργάτες του Flanagan: στον σύνδεσμο παρακάτω, μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», ακούγοντας τη σύνθεση "Go Tomorrow".
To τηλεοπτικό score εκδόθηκε σε πράσινο και σε μπλε βινύλιο από τη Waxwork, την εταιρεία δηλαδή που επιμελήθηκε και την εορταστική επανέκδοση του soundtrack για τη Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών του George Romero, που συμπλήρωσε πρόσφατα 50 χρόνια. 

- Μιλώντας προχθές στον Kory Grow για λογαριασμό του Rolling Stone, ο Peter Hook δήλωσε κουρασμένος και απηυδισμένος πια από τις χρόνιες δικαστικές διαμάχες με τους πρώην συνοδοιπόρους του σε Joy Division και New Order, που ακολούθησαν την παραίτησή του από τους τελευταίους το 2007.
Ο θρυλικός μπασίστας των Joy Division (τους οποίους και συνίδρυσε το 1976, παρέα με τον κιθαρίστα Bernard Sumner) δήλωσε έτσι αποφασισμένος να κόψει δεσμούς με το παρελθόν, παρά το γεγονός ότι το 2017 οι δύο πλευρές έφτασαν σε έναν κοινά αποδεκτό συμβιβασμό για όσα τους χώριζαν. Και ανακοίνωσε ότι βγάζει σε δημοπρασία το ογκώδες αρχείο του με memorabilia από τα 4 χρόνια δράσης των Joy Division. 

Το αρχείο καλύπτει όλο το φάσμα από την ίδρυση του γκρουπ ως το τέλος του μετά την αυτοκτονία του Ian Curtis και περιλαμβάνει πράγματα για τα οποία αναμένεται να γίνει πανικός, όπως ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του ΕΡ An Ideal For Living (1978), το εισιτήριο για τη συναυλία των Sex Pistols στο Free Trade Hall (1976) όπου Hook & Sumner αποφάσισαν τον σχηματισμό των Joy Division, χειρόγραφους στίχους του Curtis κ.ά. 
Ο πλήρης κατάλογος θα δοθεί online στις 21 Ιανουαρίου, ενώ όσοι επιθυμούν φυσική κόπια μπορούν να προπαραγγείλουν μέσω του Omega Auctions Shop. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από το τελευταίο στις 2 Μαρτίου 2019. 
Οι υπόλοιποι New Order, εντωμεταξύ, πρόκειται θυμίζουμε να επισκεφθούν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, για μια πολυαναμενόμενη συναυλία στην Πλατεία Νερού (16 Ιουνίου), στα πλαίσια του Release Athens Festival. 

NEW ALBUMS
-  Legion of the damned – Slaves on the shadow realm

Νέα δουλειά για το thrash – death metal group

-  Chvrches – Hansa session

Νέο EP με διασκευές τραγουδιών τους.

-  Various Artists – Many  Faces of Depeche Mode

Η νέα συλλογή της σειράς με αφιέρωμα στους Depeche Mode.

-  Marina – Orbit Pluto

Dance – electronic  με γυναικεία φωνητικα!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Night beats – Her cold cold heart

-  Alice Merton – Lash out

-  Danielle Luppi & parquet Courts fet. Karen O – Flush

- Garbage – Deastroying angels

- Bring me the horizon – Μedicine

- Balthazar – I’m never gonna let you down again

- Claire Laffut – Verite

- Lily & Madeleine – Just do it

- Karen O – Anti-Lullaby

- Sharon Van Etten – Seventeen


Single of the week
- The Tracks – Strange moments

Η ενέργεια των U2 και των Echo & The Bunnymen μαζί εδώ!


No comments: