Tuesday, January 15, 2019

14 – 1– 2019


-  Επισήμως sold-out είναι η μία από τις δύο πολυαναμενόμενες εμφανίσεις των προσφάτως ανασυγκροτημένων Madrugada στη χώρα μας. 
Ο λόγος για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Principal, για την οποία δεν έμεινε εισιτήριο απούλητο.  
Λίγο πριν το τέλος του 2018, η ιδιαιτέρως αγαπητή στο ελληνικό κοινό μπάντα ολοκλήρωσε τις πρόβες της στο ορεινό νορβηγικό χωριό Beitostølen, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινά το 2019 με την προπαραγωγή της επικείμενης περιοδείας, με την οποία θα εορταστεί η 20ή επέτειος του άλμπουμ Industrial Silence, που τους καθιέρωσε. Το μεγάλο ερώτημα των Ελλήνων fans είναι τώρα αν παράλληλη πορεία με τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει και αυτή της Αθήνας (γήπεδο Tae Kwon Do, Κυριακή 7 Απριλίου). Η διοργάνωση διευκρίνισε ότι οι πωλήσεις των εισιτήριων «κινούνται επίσης με ταχύτατους ρυθμούς».


- Δεν εκπλήσσει η επιτυχία της ταινίας Bohemian Rhapsody, με δεδομένη τη λαοφιλία που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι Queen και ειδικά ο Freddie Mercury, αλλά και την προβολή που έλαβε σε κάθε μουσικό site του πλανήτη πριν την πρεμιέρα της . σως ωστόσο εκπλήσσει το μέγεθος αυτής της επιτυχίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης αμερικανικής ιστοσελίδας Deadline που ασχολείται με κινηματογραφικά και τηλεοπτικά θέματα, το Bohemian Rhapsody αποκόμισε παγκοσμίως 530.470.000 ευρώ ως τις 12 Δεκεμβρίου 2018. Ποσό που το καθιστά τη μουσική βιογραφία με τα περισσότερα κέρδη στην ιστορία του σινεμά.
Μέσα στο 2019, εντωμεταξύ, αναμένεται και η επίσημη κυκλοφορία του φιλμ σε DVD, με τους fans των Queen να εστιάζουν στις πληροφορίες ότι σε αυτό θα συμπεριληφθεί μια αρκετά εκτεταμένη σκηνή η οποία κόπηκε από την ταινία. Προέρχεται δε από την ιστορική συναυλία για το Live Aid, οπότε αναμένεται άκρως μουσικού ενδιαφέροντος. 

-  Μπαίνοντας στην τρέχουσα δεκαετία, πολλοί θεώρησαν ότι ο James Lavelle άφηνε πλέον οριστικά πίσω του τους UNKLE, το ηλεκτρονικό σχήμα με το οποίο καθιερώθηκε, αλλά και ένα όνομα ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό εναλλακτικό κοινό. Παρά ταύτα, το 2017 τους επανέφερε στο προσκήνιο μετά από 7 χρόνια σιωπής. To άλμπουμ The Road: Part 1 (2017) αγνοήθηκε βέβαια από το hype του alternative Τύπου, βρέθηκε όμως στο #16 της Βρετανίας και στα χαμηλά των γερμανικών charts (#92), αποδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχουν fans. 
Το τι μέλλει γενέσθαι από εκεί και πέρα δεν ήταν σαφές, λίγο πριν το τέλος του 2018, πάντως, οι UNKLE βρέθηκαν να ρεμιξάρουν το "Cold" των Editors. Το ένα έφερε έτσι το άλλο, καθώς φαίνεται, και προέκυψε και ένα ολοκαίνουριο κομμάτι ονόματι "The Other Side", χρεωμένο στους UNKLE με τραγουδιστή όμως τον Tom Smith των Editors. Το "The Other Side" δεν είναι μάλιστα μεμονωμένη κυκλοφορία, αλλά πρώτο δείγμα γραφής από έναν νέο δίσκο των UNKLE. Λέγεται The Road Part II: Lost Highway και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου από τη Songs For The Def.


-  Η αυτοκτονία του Chester Bennington το καλοκαίρι του 2017, μόλις στα 41 του χρόνια, βύθισε στη λύπη πολλούς μουσικόφιλους, ιδιαίτερα όσους τον είχαν γνωρίσει από τα επιτυχημένα χρόνια των Linkin Park.

Πριν ωστόσο το δραματικό αυτό φινάλε, ο Αμερικανός τραγουδιστής είχε προλάβει να συνεργαστεί με τον κιθαρίστα των Lamb Of God, Mark Morton (Απρίλιος 2017). Ο Morton ετοιμάζει εδώ και κάμποσο καιρό έναν σόλο δίσκο και τώρα δίνει στη δημοσιότητα, ως promo, το τραγούδι με τη συμμετοχή του Bennington: λέγεται "Cross Off".

NEW ALBUMS
-  Jack & Jack – A good friend is nice

Η νέα δουλειά του Αμερικάνικου hip hop ντουέτου.

-  The Delines – the imperial

Ενδιαφέρον δίσκος Αμερικάνικης folk.

-  Soilwork – Verklighten

Από τις πρώτες metal κυκλοφορίες του 2019.

-  Taking Back SundayTwenty

Συλλογή ανασκόπηση 20 ετών συν δύο νέα τραγούδια.

-  Randy Houser - Magnolia

Προτείνεται σε όσους αγαπούν τις ακουστικές συνθέσεις.

- Lorelle meets the Obsolete – De Facto

Ντουέτο indie αισθητικής , από το Μεξικό παρακαλώ!


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Alice Merton – Funny business

- White Lies – Tokyo

-  Jonathan Bree – Fuck it

-  Fat White Family – Feet

-  Gesaffelstein feat. Weeknd -  Lost in the fire

-  Lana Del Rey – Hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but I have it

-  Lucy rose – Conversation

-  Pond – Daisy

- Mercury Rev feat. Noraj Jones – Okolono river bottom band

- Calvin Harris & Rag’n’Bone man – Giant



Single of the week

- Catfish & The Bottlemen – Longshot

Το πρώτο τραγούδι από τον νέο δίσκο των Ουαλλών indie rockers!


No comments: