Tuesday, February 6, 2018

5 – 2– 2018


- Πίσω στο 2016, το άλμπουμ A Moon Shaped Pool ανανέωσε τους όρκους πίστης του παγκόσμιου alternative κοινού προς τους Radiohead, καθώς τους έφερε πολύ καλές κριτικές και μεγάλη εμπορική επιτυχία (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #3, Αυστραλία #2, Γαλλία #5, Καναδάς #2, Γερμανία #3, αλλά κι ένα #6 στην Ελλάδα).
Έτσι, παρουσιάστηκαν νέες ευκαιρίες στα μέλη της μπάντας όσον αφορά τις προσωπικές τους διαδρομές: φέτος, ο Jonny Greenwood βρίσκεται υποψήφιος για Όσκαρ για το soundtrack της ταινίας Phantom Thread και τώρα ο Thom Yorke δίνει κι αυτός στη δημοσιότητα ένα νέο κομμάτι κινείται στις γνώριμες ηλεκτρονικές του ανησυχίες.Το τραγούδι δεν διαθέτει αυτόνομο τίτλο, αλλά αποτελεί soundtrack για το σχεδόν 7λεπτο φιλμάκι μικρού μήκους Why Can’t We Get Along, που φτιάχτηκε για τη Fashion Week μαζί με τους συχνούς συνεργάτες του Yorke, τη φίρμα ρούχων Rag & Bone. Πρωταγωνιστούν ο γνωστός από την ταινία Baby Driver(2017) Ansel Elgort με την Kate Mara από το House of Cards.

-  O Dennis Edwards πέρασε κυριολεκτικά μια ζωή στο τραγούδι, αφού ξεκίνησε από τα 2 του χρόνια, στη χορωδία του αιδεσιμότατου πατέρα του στο Fairfield της Αλαμπάμα και δεν τον σταμάτησε παρά μόνο ο θάνατος, που τον βρήκε πριν λίγες μέρες στο Σικάγο του Ιλινόι, στα 74 του χρόνια.
Οι γονείς του ενθάρρυναν την αγάπη αυτή για το τραγούδι, μόνο όμως εφόσον ακολουθούσε το gospel κανάλι: στο σπίτι ήταν αυστηρά απαγορευμένη η κοσμική μουσική. Μεγαλώνοντας, όμως, ο Edwards ήρθε σε ρήξη με την οικογένειά του για το θέμα και -ύστερα από ένα διάστημα στους Mighty Clouds Of Joy- σχημάτισε τους Dennis Edwards & The Fireballs, μπαίνοντας στη δισκογραφία με το soul single  "I Didn't Have Τo (But I Did)", το 1961. 
Η μεγάλη ευκαιρία του χτύπησε την πόρτα το 1967, όταν τον άκουσαν οι Temptations να τραγουδά με τους Contours, σε μια φάση που έψαχναν αντικαταστάτη για τον David Ruffin. Με την ενθάρρυνση του τελευταίου, πήρε πράγματι τη θέση το 1968 και τα υπόλοιπα γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μαύρης μουσικής, αφού μέσω του γκρουπ ο Edwards γνώρισε διεθνή διάκριση ως μία από τις σπουδαιότερες ανδρικές φωνές του 20ού αιώνα. Συνδέθηκε δε στενά με τις περιπέτειές τους στον funk και τον disco ήχο, τραγουδώντας μεγάλες επιτυχίες σαν το "Cloud Nine" του 1968 (Η.Π.Α. #6, Βρετανία #15) -που άρεσε και στους φίλους του ψυχεδελικού ροκ- ή το "Papa Was A Rolling Stone" το 1972 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #14).
Ο Edwards απολύθηκε από τους Temptations στο ξεκίνημα του 1977, αλλά θα ξαναγύριζε δύο ακόμα φορές στο σχήμα, μία την περίοδο 1980-1984 κι άλλη μία από το 1987 ως το 1989. Στο ενδιάμεσο προσπάθησε να οικοδομήσει μια σόλο καριέρα, η οποία καρποφόρησε το 1984 με το διαχρονικό soul χιτάκι "Don't Look Any Further"
(Η.Π.Α. #72, Βρετανία #45), που το τραγούδησε ντουέτο με τη Siedah Garrett.
O Edwards πέθανε σε νοσοκομείο του Σικάγο, 2 μόλις μέρες πριν τα 75α του γενέθλια, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Τον  τελευταίο ωστόσο καιρό έδινε διπλή μάχη με τη μηνιγγίτιδα και την πνευμονία. 

-  Τη Darryl Hannah την ξέρουμε βέβαια ως ηθοποιό, με τη μορφή της καλά καταγεγραμμένη στο συνειδητό των κινηματογραφόφιλων, είτε ως Pris Stratton στο Blade Runner του Ridley Scott (1982), είτε ως γοργόνα Madison στο Splashτου Ron Howard (1984), είτε ως Annelle Dupuy Desoto στις Ανθισμένες Μανώλιες (1989), είτε βέβαια ως Elle Driver στα δύο Kill Bill του Quentin
Tarantino (2003-2004).Τώρα, όμως, η 57χρονη Hannah αποφάσισε να δοκιμάσει εαυτόν και στη σκηνοθεσία και μάλιστα γυρίζοντας ένα ...γουέστερν! Όχι βέβαια κάτι που να μοιάζει στα παλιά φιλμ του είδους με Τζον Γουέιν και Μπαρτ Λάνκαστερ, αλλά κάτι πιο κοντά στην Άγρια Δύση της δικής μας, μεταμοντέρνας εποχής.
Η ταινία λέγεται Paradox και προορίζεται να προβληθεί στο φετινό SXSW φεστιβάλ, το οποίο ξεκινά τον Μάρτιο. Έχει δε ως πρωταγωνιστές τον Neil Young και τον Willie Nelson, είδηση που έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους τους, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στα αμερικανικά social media.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα διαθέσιμες, ο Young πάντως διευκρίνησε ότι θα συνεισφέρει και καινούριο υλικό στο soundtrack της ταινίας, μαζί με τους Promise Of The Real. Με δεδομένο τώρα ότι σ' αυτούς μετέχουν οι δυο γιοι του Nelson, πολλοί ήδη στοιχηματίζουν ότι θα υπάρχει σίγουρα και κάποιο ντουέτο των δύο θρυλικών τραγουδοποιών, που άλλωστε έχουν ξανασυνεργαστεί μαζί, σε συναυλιακό πλαίσιο.


-  Τον Δεκέμβρη του 2017 εμφανίστηκε βέβαια ένα ακόμα Linkin Park άλμπουμ, το One More Light Live (Η.Π.Α. #28, Βρετανία #32), ήταν όμως ζωντανά ηχογραφημένο και περιείχε τις τελευταίες live καταγραφές του Bennington με το γκρουπ. Με τη σκόνη από την τραγική αυτοκτονία του 41χρονου Bennington να έχει πια κατακάτσει, πολλοί είναι οι fans των Linkin Park που αναρωτιούνται αν ο θάνατός του θα σημάνει και το τέλος της αγαπημένης τους μπάντας. 
Ένας λοιπόν από αυτούς, ρώτησε τον Mike Shinoda στο Twitter κι εκείνος απάντησε ότι έχει κάθε πρόθεση να συνεχίσει τη μπάντα και το ίδιο αισθάνονται και τα υπόλοιπα μέλη: «θα πάρει όμως χρόνο, έχουμε κάμποση ανοικοδόμηση να κάνουμε, όπως και ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε».
Στο μεταξύ, ο Shinoda έβγαλε ένα καινούριο προσωπικό ΕΡ με τίτλο Post Traumatic, με τα 3 τραγούδια του να αποτίνουν φόρο τιμής στον νεκρό του φίλο και να καταγράφουν την εσωτερική πορεία ανασύνταξης, αφότου έμαθε τα θλιβερά μαντάτα. Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να δείτε διαδοχικά τα βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Shinoda για τα "Place To Start", "Over Again" και "Watching As I Fall".

 NEW ALBUMS

-  Field Music - Open here

Τα αδέλφια από το Sunderland στον έκτο δίσκο τους.

- Hookworms Microshift

Ροκ ψυχεδέλεια από το Yorkshire.

-  Efrim Manuel Menuck – Pissing stars

Ο τύπος από τους Godspeed You! …  στην δεύτερη solo προσπάθεια.

-  Rae Morris – Someone out there

Μπαλάντες και στην δεύτερη αξιόλογη για το είδος δουλειά της.

-  Rhye Blood

Δεύτερος δίσκος του ντουέτου με ποπ soul προσανατολισμούς.

- Simple Minds – Walk between worlds

Άλλοι λένε γιατί συνεχίζουν ακόμα, κάποιοι κριτικοί ότι αναζωογωνήθηκαν , εμείς ότι μας αφήνει αδιάφορους η νέα τους αυτή δουλειά!

-  Justin Timberlake – Man of the woods

Τα καταφέρνει εμπορικά και στο τραγούδι αλλά και στην Μεγάλη Οθόνη!

-  Anna Burch – Quit the curse

Indie pop και στον τρίτο της δίσκο!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Pale Waves – The tide

-  Juliana Hatfield – A little more love

-  A Place To Bury Strangers – Never coming back

-  Albert Hammond Jr – Muted beatings

-  The Weeknd feat. Kendrick Lamar – Pray for me

-  Slow Pulp – Preoccupied

-  Lo Moon – Real love

-  Bon Voyage Organisation – Goma

-  Awolnation – Handyman


Single of the week
- Kevin Morby & Waxahatchee – The dark don’t hide it

Συνεργασία δύο δυνατων ονομάτων του νέου indie χώρου.

No comments: